Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Firefox 3.6

2010.01.22. 17:14 Prím Letöltés

Megjelent a Mozilla Alapítvány zászlóshajójának legújabb változata, a 3.6-os Firefox

Az új verziószám látványos újításokat nem hozott, ellenben a sebessége jelentősen feljavult. Azért, hogy az egyszerű felhasználók is lássanak valamit az újításokból a fejlesztők berakták az új felületváltoztató rendszert, melynek köszönhetően már nincsen szükség a program újraindítására, ahhoz hogy új formában tetszelegjen.(Ehhez az új Personas stílusokat kell alkamazni, melyek bár szép színessé teszik a böngészőt, viszont a gombok kinézetét nem alakítják.) Emellett még érdemes megemlíteni, hogy mostantól az új tabok nem a sor végén nyílnak meg, hanem az "anya-fül" mellett. 

A teljesítménnyel kapcsolatos legfontosabb változtatást természetesen a JavaScript kezelés további csiszolgatása hozta, de ha lehet hinni a méréseknek, akkor a böngésző gyorsabban indul, mint korábban és a válaszideje is javult. (Emellett arról nem szól a fáma, hogy a még mindig kiugróan magas memóriakezeléssel meghagyják feature-nek a fejlesztő vagy azzal is kezdenek valamit.)

A program stabilitását szolgálja, hogy külön figyelmeztet az elavult és káros kiegészítőkre a Firefox, de ezen felül is nagy hangsúlyt fektett arra a Mozilla, hogy a külső gyártóknak köszönhetően ne lássuk olyan gyakran a "A Firefox megpróbálja helyreállítani a munkamenetet" feliratot. 

A 3.6-os verzió űrlap kitöltő funkcióval is gazdagodott, melynek segítségével a végtelenségig kígyózó mezőket helyettünk írja tele a program a megfelelő adatokkal. Persze ehhez arra is szükség van, hogy korábban szorgalmasan kitöltögessük ezeket a sorokat és ebből tanuljon a program. (Kérdés, hogy mi van akkor, ha többen is használják ugyanazt a számítógépet, van annyira intelligens a program, hogy a beírt név alapján megkülönböztesse az adatokat.)

A web buherátorokat érintő újítás, hogy a Firefox közeli barátságba került a HTML5 kódolással, CSS színátment kezelésen is javítottak, illetve a Web Open Font Format támogatás mellé is pipa került. 

A 3.6-os verzió újdonságainak kisebb pikantériát ad októberi postunk, melyben sorra vettük a 4.0-ás verzióig várható újításokat. Ennek fényében érdekes, hogy a gyakorlatban mi is történt. A változások oka, hogy új fejlesztési ütemezést alkalmaznak mostantantól, melynek lényege, hogy nagyobb újításokkal nem várják meg a mérföldkőnek számító verziószámokat, hanem a kisebb újítások mellett illesztiik be őket a programba. 

Megj.: A korábban bemutatott felület átalakítások tökéletsen működnek az új verzió alatt is, egyedül a HideMenu kiegészítő nem kompatibilis még a 3.6-os Firefox-al,. Szerencsére az általa nyújtott funkció már részét  képezi a programnak, hiszen a Nézet/Eszköztárak menün keresztül elrejthetjük a menüsávot.

Firefox Letöltés

2 komment

Címkék: windows linux szoftver böngésző új verzió magyarul beszélő macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr151693165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.01.24. 15:29:51

"új felületváltoztató rendszert, melynek köszönhetően már nincsen szükség a program újraindítására, ahhoz hogy új formában tetszelegjen"

Pontosítsunk, az új oldalon már elég az egyes képek fölé vinni a kurzort, hogy kapjunk egy előnézeti képet. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezk nem témák, csak egy háttérképet raknak a böngésző puritán szürkésbarna felületére. Sem az ikonok, sem a gombok nem változnak meg.

"a még mindig kiugróan magas memóriakezeléssel"

A mondat el let írva. Amúgy ahány embert kérdezel, annyi különböző választ kapsz. Van, akik szerint az FF eszik a legkevesebbet. Az meg szerintem nem hiba, ha bezárva egy fület nem söpri ki pánikszerűen a memóriából a tartalmát.

"egyedül a HideMenu kiegészítő nem kompatibilis"

Amúgy is teljesen feleslegessé vált, mert a címsáv és a menüsáv környezeti menüjéből már alapértelmezésben is el tudjuk tüntetni a menüt.
süti beállítások módosítása