Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Ubiquitous Player – A multifunkciós multimédiás

2012.06.24. 17:13 Prím Letöltés

A Ubiquitous Player egy ingyenes (freeware) médialejátszó program, mely képek szerkesztése mellett képlopásra is alkalmas. Ezen kívül internet böngészésre, fájlkezelésre és szövegszerkesztésre is használhatjuk, sőt integrált játékokkal, valamint virtuális billentyűzettel és számológéppel is kecsegtet. És ha mindez még nem lenne elég, zenelejátszóként is funkcionál. Felmerül a kérdés, hogy vajon a sokoldalúság nem ment-e a minőség és használhatóság rovására, hiszen rendkívül nagy feladat egyetlen szoftverbe varázsolni a fent említett funkciók hadát úgy, hogy azok mindegyike érdemben kiaknázható legyen.

A Ubiquitous Player különlegességére már a szoftver neve is utal, mely elárulja, hogy egy minden fronton jelenlévő csodáról van szó. Megnyitva az alkalmazást rögtön elénk is tárul a függőleges, ám egy kattintással vízszintes elrendezésűvé tehető menü, mely a következő komponenseket vonultatja fel: médialejátszó, képnézegető, galéria, jegyzetfüzet, szövegszerkesztő, web böngésző, kedvencek, számológép, rajzos jegyzetfüzet, szövegfelhő, vágólap-kezelő, játékok.

Screenshot8.jpg

Screenshot3.jpgA szoftver képnézegetője igen lassan tölti be a nagyobb felbontású képek előnézeteit és kezelőfelülete sem nevezhető éppenséggel intuitívnak. Elsőre azt várnánk, hogy ha jobb egérgombbal ráklikkelünk az adott fotó kicsinyített verziójára a galériában, akkor máris válogathatunk a szerkesztési opciók közül, ám csak a kép külön - egy bal kattintással történő - megnyitása után nyílik lehetőségünk annak módosítására. Ha sikerül túllépnünk ezen a szokatlan dolgon, akkor viszonylag kellemes fogadtatás vár: a képet rajzzal és szöveggel is felturbózhatjuk, adott a tükrözés, a színkorrekció és a forgatás lehetősége, valamint a különböző effektek (szűrők, homályosítás, stb.) is bevethetők. Olykor egyik-másik funkció nem működik, én például képtelen voltam kivágni az adott kép egy részét, pedig elméletileg erre van lehetőség...

Screenshot1_1.jpgA Ubiquitous Player médialejátszója szintén nem a megjelenésével tűnik ki a tömegből. Az igencsak puritán, mondhatni zord külső viszont kellemes formátumtámogatással (OGG, MPG, APE, FLAC és egy rakás egyéb médiafájl-típussal elboldogul) és jó szolgáltatáskínálattal egészül ki, például gond nélkül kreálhatunk lejátszási listákat, választhatunk véletlen sorrendű lejátszást, ismétlést, stb. - miután megtanultunk kiigazodni a kezelőfelületen.

A beépített alap és rajzos jegyzetfüzet jól használható, minden alapfunkciót megtalálunk bennük, így teljes mértékben megfelelnek az elvárásoknak. Az integrált böngésző is hasznos, de a népszerűbb, önálló társaival nem szállhat versenybe, főleg, ha a külsejét nézzük. Négy féle téma ide, vagy oda, alapvetően a szoftver összes eleme a minimalista stílust képviseli, illetve valami olyat, ami egy fokkal még annál is puritánabb. Ez alól a beépített játékok (Tic Tac Toe, Tetris, reakcióteszt) sem képeznek kivételt. A Reakcióteszt nekem nagyon tetszett, egy fekete négyzettel kell menekülnünk a folyamatosan mozgó síkidomok elől úgy, hogy nem érünk a kerethez. Jó móka, ha munka közben tartanánk néhány perc szünetet. A számológép egy memóriával ellátott okos szerkezetet takar, a szövegfelhő segítségével gyorsan megtudhatjuk, hogy hányszor szerepel egy-egy szó az adott szövegben.

Screenshot11_1.jpg

Egy érdekes funkciót találunk a Clipboard, azaz a vágólap gombon belül. Ha itt kipipáljuk a Monitor clipboard lehetőséget, akkor onnantól kezdve a program rögzíti az összes vágólapra másolt anyagot. Ez rendkívül hasznos lehet, ha a szóban forgó tartalmak egyikét újra fel szeretnénk használni.

A Ctrl+Z billentyűkombinációval készíthetünk képernyőfotókat. Beállíthatjuk, hogy az egész képernyőt, vagy csak az aktív ablak képét szeretnénk megörökíteni, illetve azt is, hogy hova szeretnénk menteni az elkészült műveket.

Összességében egy érdekes szoftver a Ubiquitous Player, rengeteg hasznos funkciót tartalmaz, melyek jól jöhetnek a mindennapokban. Ugyanakkor a túlzsúfolt funkcionalitás miatt néhány komponens nem üti meg a mércét, illetve a program egésze egy olyan kezelőfelülettel és megjelenéssel rendelkezik, amit bizony szokni kell. Ha hajlandók vagyunk kompromisszumokat kötni (a kissé logikátlan, helyenként igen nehézkes kezelés és a nem éppen kellemes megjelenés miatt), akkor idővel még bele is szerethetünk a programba. Mindent összevetve, egy próbát megér.

A Ubiquitous Player 5.0-t innen töltheted le.

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver internet multimédia képszerkesztő minden az egyben

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr734608217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása