Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Telepíthető műsorújság - zzEPG

2010.04.07. 16:15 Prím Letöltés

Ingyenes TV-s műsorújság, melyben közel 100 csatorna programját tartalmazza. A szoftverben megadhatjuk kedvenc műsorainkat, különböző bontásokban nézhetjük a következő programokat.

A régi szép időkben még a Tv-újságot lapozgatva, bekarikázva kedvenceinket próbáltuk észben tartani, hogy mikor kell a világító képcső elé ülnünk. Az internet sok mindennel együtt, ezt a tevékenységet is modernizálta, az egyre növekvő csatornaszám és a papír alapú műsorújság korlátozott oldalszám jelentette problémát az online felületek végtelensége megoldotta. 

Mivel a TV-műsort tartalmazó weblapok tökéletes megoldásnak tűnnek, kérdéses, hogy miért lehet szüksége az embernek arra, hogy a számítógépére telepítsen egy programot, és azon keresztül kövesse kedvenceit. A zzEPG funkciónak áttekintése után talán közelebb leszünk a megoldáshoz.

A programmal való első lépések megtételét jelentősen megkönnyíti, hogy egy varázsló vezet minket végig a kezdeti lépéseken, így egy igényeinkhez alakított felület vár majd minket, amikor végül teljes pompájában látjuk a szoftvert. 

Az alkalmazásban csoportokba rendezhetjük a csatornákat, megadhatunk kedvenc műsorokat, illetve emlékeztetővel támogathatjuk a memóriánkat. Ha gondot jelentene megjegyezni, hogy melyik csatornát melyik gomb mögött találjuk, akkor ezt is megadhatjuk a zzEPG-ben, így a 15. ismeretterjesztő csatornához nem kell végignyálaznunk mind a 80 műsorszórót, ha már csak fél perc van a kezdésig. 

Több oldalas Tv-újság

A zzEPG 4 féle nézeten keresztül tudja elénk tárni a Tv-műsort, ezek a Csatornafigyelő, Műsorfigyelő, Műsorújság és a Műsoroló.

A Csatornafigyelő a legkisebb alkalmazás az összes közül, itt egy adott csatorna műsoráról kaphatunk információt. Mi és meddig megy éppen, mik lesznek a következő műsorok. Egyszerű, könnyen kezelhető, akár az Asztalon is rögzíthető megoldás.

A Műsorfigyelő hasonló bonyolultsággal bír, itt a kiválasztott csatornák aktuális műsorát láthatjuk, így ha céltalanul lehuppannánk a Tv-elé, akkor megnézhetjük, hogy merre érdemes orientálódnunk. Itt már nem csak a műsorok címét és mouse-overre a tartalmukat láthatjuk, hanem egy telítődési csíkon azt is, hogy mekkora részükről maradtunk már le, így gyanútlanul nem kezdünk bele olyan filmbe, amiből már csak a végső ölelés és a stáblista van hátra.

A Műsorújság a nyomtatott verzió képernyősített változata, beállítható megjelenített csatornaszámmal és sorrenddel, úgy kell elképzelni, mintha lenne egy telepített port.hu-nk. Ez tölti be a klasszikus Tv-műsor funkciót.

A 4. és egyben utolsó megjelenítési mód a Műsoroló, mely egy lefelé görgethető sávon mutatja meg a műsorokat idő, csatorna vagy név szerinti bontásban. Ez a nézet próbálja egyesíteni a másik 3-at, így ha az aktuálisan futó műsorok, esetleg a csatornák egész napos programja érdekelne minket, 1 gombnyomással tudunk váltani. Az már csak saját preferenciánkon múlik, hogy ezt az univerzális megoldást vagy valamelyik dedikált (,de így is nagy tudású) nézetet választjuk.    

zzEPG távirányító

A programmal nem csak egy digitális műsorújságot kapunk, hanem a gépbe épített Tv-kártya esetén egy vezérlő szervet is, így nem szükséges, hogy a szoftverben kinézett műsort a kártya programjában állítsuk be, innen is tudunk (időzített) felvételt indítani.

Nem csak a képcső létezik 

A program rendelkezik egy online résszel is, mely az interneten elérhető, amúgy hagyományosan analóg készülékeken megtekintett tartalmakba enged bepillantást. A TV-k esetén az adott csatorna online közvetítéséhez vagy műsortárához (pl.: RTL Most) visz a zzEPG, míg a rádióknál a saját minimalista lejátszóját használja. Utóbbit annyira rendszerkímélővé tették, hogy az egyszer felvillanó kis ablakon kívül semmit sem látunk belőle, ha ki akarjuk kapcsolni, akkor arra a zzEPG Online nézeténél van lehetőség, a hangerőszabályzás pedig a jó öreg Windows rendszerhangra marad.

TVR-Hét előfizetés lemondása?

A zzEPG több féle nézetével, részletes adatbázisával kitűnő kiegészítője lehet nem csak az egész nap a Tv előtt ülőknek, hanem azoknak is, akik néha nyúlnak a távirányító felé, és akkor tartalmasan akarják tölteni azt a néhány órát.

Kezdetben el kell vele szöszmötölni, hogy magára hagyva pont annyi információt nyújtson, mint amire szükségünk van, de az a fél óra igazán jövedelmező befektetésnek lesz.

zzEPG Letöltés

1 komment

Címkék: windows ingyenes multimédia tervező magyarul beszélő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr531901958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hetenyi 2010.05.16. 09:49:01

Tényleg jó kis program, mindent tud, amit tudnia kell.
süti beállítások módosítása