Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Hogyan frissít böngészőt a magyar

2010.11.06. 23:40 Prím Letöltés

Miközben a böngésző fejlesztők sorra jelentetik meg az újabbnál újabb képességekkel rendelkező programjaikat és küzdenek a felhasználók kegyeiért, addig ők nem feltétlenül törik magukat azért, hogy a frissítés gombra nyomjanak.

Természetesen nem csak a pár ezredmásodpercet érintő oldalbetöltődés gyorsulás, a többség számára egy vállrándításnyit sem érdemlő JavaScript/HTML optimalizálás szól a friss verziók mellett, sokkal inkább a biztonsági rések befoltozása és az új grafikus elemek dobogtathatják meg az erre érzékeny felhasználók szívét. Annak ellenére, hogy a frissítések a legritkább esetben jelentenek hátrányt, ezzel a lehetőséggel nem minden esetben élnek a felhasználók. Ennek oka elsősorban az, hogy nem is értesülnek arról, hogy erre lehetőségük van, illetve a figyelmeztető ablak esetén inkább az azonnali böngészést választják, mintsem az új verzió letöltődését.

Mit mutatnak a számok

Összességében leszögezhetjük, hogy a globális átlaghoz képest jobban teljesítenek hazánk internetezői, 70,9 százalékkal szemben itt 77,3 százaléknyi a legfrissebb böngészők aránya. Az itthon piacvezetőnek számító Firefox esetén 80% a legújabb, 3.6-os verzió részesedése, és mindössze kevesebb, mint 2 százalék verziószáma nem hármassal kezdődik. (Érdekesség, hogy a Firefox 1.5 még mindig mérhető.)

Az Internet Explorer-t használók több mint kétharmada (68%) a 8-as verziószámú Microsoft böngészőt használja, ami üdvözítő eredménynek tűnhet, ugyanakkor figyelembe kell vennünk, hogy a gyártó banner hirdetésekkel is próbálta buzdítani a felhasználókat a frissítésre. Emellett az Internet Explorer megítélét felhasználói oldalról ronthatja, hogy a böngészőválasztó ablak megjelenéséig a Windows alapértelmezett browser-ének számító IE-t sokan (10%) még mindig a 6-os verzióban használják.

Az alternetív böngészők közül a Chrome-ot érdemes kiemelni, mely esetén 92 százalék az új verziót használók aránya. A meglepően magas eredmény annak köszönhető, hogy a Google browser-e automatikusan, a háttérben frissíti magát, ennek a feladatnak a súlyát leveszi a felhasználó válláról.

A jövőbe tekintők

Egyesek nem elégszenek meg azzal, hogy a legfrissebb böngészőt használják, a fejlesztők által elérhetővé tett bétaverziók telepítésével próbálnak pár lépéssel a többség előtt járni, és megismerni az újdonságokat, miközben  együttélnek ezeknek a verzióknak a gyermekbetegségeivel.

Nem meglepő módon nem kiemelkedő ezen böngészők aránya, Firefox 4-et pusztán az összes browserhasználó 0,4 százaléka használ, és az Internet Explorer 9 is csak 0,2 százaléknyira tudta felcsigázni az érdeklődők kíváncsiságát.


Adataink az AdStat-ról származnak, mely az Adverticum hirdetéskiszolgáló rendszerét használó oldalak (pl.: Origo, Iwiw, Startlap, Vatera) adatait tükrözi.

Szólj hozzá!

Címkék: böngésző új verzió fejtágítás

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr832429522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása