Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Bőrnadrág, terpesz, színpad, rock&roll - Frets on Fire

2009.11.19. 14:27 Prím Letöltés

Ingyenes gitár játék PC-re. A szoftver és egy billentyűzet segítségével belebújhatunk a legnagyobb gitárosok bőrébe. Az internetről további módok és zenék is letölthetőek, így végtelen szórakozást nyújt ez az alkalmazás.

Ha valamilyen játékokért feltétlenül lehet irigyelni a konzolosokat azok a Guitar Hero, Rock Band nevű zenélős programok. Aki nem ismerné: egy gitár formájú irányítóval kell 5 gombot (húrok) és egy pöcköt (pengető) használva a képernyőn érkező korongokat és kondenz csíkjukat eltalálni. (Kevésbé vizuálisak itt meg is nézhetik a gyakorlatban.)

Ezeknek az "egyszerű" játékoknak a népszerűségét jól bizonyítja, hogy alap szoftvereik és a hozzájuk kiadott kiegészítők szeretnek az eladási listák élén tanyázni, a legmerészebb játékosok pedig versenyeken is indulnak, hogy összemérjék másokkal a "zenei" tudásukat.

Annak ellenére, hogy ilyen népszerűek ezek a programok, mégsem költöztették át őket a kiadók a PC-kre, így aki így zenélt volna, az mehetett át kuncsorogni a konzolos haverjához. Ezen az állapoton változtatott Frets on Fire, mely végre kihozza a PC-sekből is a bennük szunnyadó rockert.

A telepítés után érdemes először elidőzni a Tutorialban, ahol megismerhetjük a játék alapjait, és ráébredhetünk, hogy nem is olyan könnyű a virtuális gitárosok élete. 

Miután megismerkedtünk az alapokkal, kezdjünk el játszani! Kicsit sokkolóan fog hatni a 3 számra rúgó dallista, mely ráadásul még nem is a mainstream zenevilág 1-2 kincsét tartalmazza, de hát üsse kavics, ezzel kell beérni. Miután kiválasztottuk a legszimpatikusabb dalt, arcunknak megfelelően nehézséget állítottunk be, jöhet a rock&roll.   

Természetesen, ha csak ennyit tudna a program, akkor nem lenne akkora szám, egy laza hétvége alatt ki is lehetne préselni belőle mindent. De szerencsére a Frets on Fire kifejezetten nyitott a kívülről jövő extrákra. A programban alapból van egy zene szerkesztő, ahova az ogg formátumú dalokat importálhatjuk, illetve megeszi a Guitar Hero-ból jövő fájlokat is.  Így már nem is olyan rossz a helyzet, és ha egy kicsit kutakodunk a neten, akkor a széles vigyor is kiülhet az arcunkra, hiszen gigabájtos nagyságrendben lehet számokat találni a világhálón. Ráadásul ezek között a számok között, több olyan is van, mely tartalmazza a Supereasy fokozatot, így a kezdőknek is meglehet a sikerélménye.

Amennyiben a program funkcióival vagy kinézetével lenne problémánk, azon is segíthetünk, ügyes kezű programozók több száz mod-ot, kiegészítőt csináltak hozzá, így például semmi akadálya sincsen, hogy akár négyen játsszuk egyszerre ugyanazt a számot, látványos tüzet okádó korongok társaságában.

Nem könnyű a rocker élet

Sajnos ennek a programnak is vannak hibái, de így legalább könnyebb fejlődni:) Több számítógépen próbálva is gondok adódtak a sebességgel, a Settings menüben el kell időzni egy ideig, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat. Emellett multiplayerben mindenki ugyanazon a hangszeren játszik, a konzolos eredetiknél van például dob is, de erre úgy tűnik még várhatunk egy jó ideig. 

Mint látható a program egyes funkcióiban le van maradva a konzolos társaitól, de ha figyelembe vesszük, hogy ez teljesen ingyenes, ráadásul még saját számokat is tölthetünk hozzá, úgy már sokkal jobb a gitár fekvése, és szemet hunyhatunk a hiányosságok felett. 

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux szoftver játék ingyenes macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr971536864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása