Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Képekből film- PicturestoExe

2009.09.18. 14:24 Prím Letöltés

30 napig ingyenesen használható program, mellyel fotóinkból készíthetünk látványos videókat, melyeket ezután videóként, képernyővédőként vagy exe fájlként menthetünk le. A videóhoz zenét is rakhatunk és feliratokkal is színesíthetjük.

Képeinket számítógépen való mutogatására több lehetőségünk is van, kezdve attól, hogy egyenként nyitjuk meg a fájlokat egészen addig, hogy látványos és szórakoztatni próbáló videókat, animációkat hozunk össze belőlük. Utóbbihoz a legkézenfekvőbb módszer, hogy veszünk egy videóvágó programot, abba berakjuk a képeket, alápakolunk valami dallamosat, aztán kész is vagyunk.

Amilyen egyszerűen hangzik, olyan bonyolult egy ilyen mozgásba hozott állókép összerakása, hiszen a videóvágók képességei messze túlmutatnak azon, amire szükségünk van és elveszni a beállítások tengerében gondolom senkinek sincsen kedve. Ezért is jó, hogy van egy célszoftverünk, ami pont annyit tud, mint amire szükségünk van. És ha ehhez még csapódik 1-2 feature, ami vad homlokcsapásra sarkall, akkor külön öröm egy ilyen program használata.

Aki még ezek után sem kapott kedvet közelebbről megvizsgálni a PicturestoExe-t az %+# magára vethet.

A szoftver alapvető használat nem túl nagy ördöngösség, a képernyő 2/3át elfoglaló intézőben és kép nézőben kiválaszthatjuk, hogy mely fájlokat szeretnénk a videóban tudni. Sajnálatos, hogy mappákat nem húzhatunk közvetlenül a szerkesztő sávra, de szerencsére a varázslatos Ctrl+A -t nem vették el tőlünk. Ha kiválasztottuk a képeket, akkor rendezzük őket sorba a feng-shui útmutatása alapján, majd lessük meg művünket az intergált lejátszó play gombjára kattintva. Láthatjuk, hogy a képek közti váltás során már pörögnek-forognak fotóink. Akár elégedettek is lehetnénk az eredménnyel, de ha mégsem, akkor ott vannak a beállítások, amivel ízlésünkhöz igazíthatjuk a történéseket.

Ehhez először érdemes a lenti sávot átkapcsolni Timeline módba. Itt már beállíthatjuk, hogy pontosan hány másodpercig mutasson egy képet a videó és meddig tartson az áttünés. Az egyes képeken erőteljes jobb-klikk behatást létesítve és aztán a Customize Slide gombra kattintva jutunk el a személyre szabáshoz. A main fülön végre miliszekundumra pontosan beállíthatjuk, hogy mennyi ideig lássunk egy képet, emellett a továbblépés feltételét( pl.:kattintás) is meghatározhatjuk.  

 

Az effekt fülön állíthatjuk be, hogy milyen áttünés borzolja retinánkat. Ezekből szép számmal találunk a szoftverben, szóval szépérzékünket (vagy annak hiányát) könnyen bizonyíthatjuk a megfelelően kiválasztott transition effect-ekkel. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak zenét kell választanunk és szinte kész is a mű. Muzsikát rakhatunk az egész film alá, illetve az egyes slide-okhoz is, ekkor arra kell figyelni, hogy a Syncronize Music and Slides gombot hanyagoljuk. 

Már csak 1-2 felirat hiányzik a boldogságunkhoz. Ehhez a preview feletti Comment ablakba kell kattintanunk, és kis magyarázó szövegekkel láthatjuk el az egyes képeket. Betűtípust és más csacskaságokat nem állíthatunk, de talán megleszünk ezek nélkül is.

A filmünk finomhangolására a Project/Project Options-ben van lehetőségünk. Itt elég egyértelműek a beállítások, végig kell őket nézni, ami tetszik bepipálni, ami nem azt árván hagyni, és készíthetjük is a művünket.

A kimeneti lehetőségek meglehetősen széles skálán mozognak, HD videóba, DVD formátumba, iPhone-ra, Youtube-ra, Vimeo-ra,  képernyővédőbe, exe-be menthetjük el művünket. 

De csak 30 napig működik:(

Nem jellemző, hogy minden héten ilyen videókat raknánk össze, inkább egyszeri fellángolások kielégítésére jó a program, amire elég is a 30 nap. Ha mégis rákattannánk a szoftverre, akkor meg érdemes letorrentezni kifizetni ezt a néhány dollárt érte.

PicturestoExe Letöltés 

 

2 komment

Címkék: windows video szoftver képszerkesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr431390717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rtm GaraGe Varadi 2014.08.19. 03:56:54

hello szeretnek videot kesziteni kepekbol
süti beállítások módosítása