Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Gyerünk XP, tudsz te ennél többet is! - Tweak UI

2009.09.08. 16:13 Prím Letöltés

Ingyenes program, mellyel Windowsunkból hozhatunk ki még többet. A Powertoys for Windows Xp részeként kiadott a program több eddig nehezen elérhető beállítást hoz kattintásokkal közelebb. Ráadásul a programmal elvégzett módosításokkal nehezen ronthatjuk el rendszerünket.

Se szeri, se száma azoknak a programoknak, melyekkel a Windows XP-t új tulajdonságokkal ruházhatjuk fel, kiterjeszthetjük meglévő képességeit. A Tweak UI is ilyen, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy nem ad hozzá egyetlen bitet sem Windowshoz, egyszerűen csak biztosít egy felületet, ahonnan könnyebben elérhetőek az eddig rejtett funkciók. A szoftver anno a Powertoys for Windows XP részeként látta meg a napvilágot. Ez a Microsoft által kiadott csomag több hasznos kis programot is tartalmaz, ezek közül Tweak UI-val tudunk a legtöbbet állítgatni, nézzünk is egy best of-ot az opciókból.

Mouse menü alatt találjuk a Hover menüt, ahol azt állíthatjuk, hogy mennyi ideig kell az egeret egy ikonon pihentetnünk, hogy információkat tudjunk meg róla. Ugyanitt az X-wheel funkciót aktiválhatjuk, aminek segítségével nem kell ablak váltáshoz a kattintanunk, egyszerűen csak az át kell pozícionálni az egeret. 

Explorer menüpontban már az általános pipálós Settings részben is több kinccsel találkozhatunk. Személyes kedvencem a keresés visszaállítása régi formájába, így nem kell a pixelkutyával küzdenünk, egyszerűen csak beírjuk, hogy mit szeretnénk, és jönnek az eredmények. Az almenükben többek között eltüntethetjük a nyilakat az ikonok mellől és a slideshow sebességén is módosíthatunk.

A Taskbar and Start Menu beállításaival többek között eltüntethetjük a merevlemez telítettségről károgó tray ikont, és a Start menü gyakran használ programok részéből is kivehetjük azokat az alkalmazásokat, melyeket nem szeretnénk ott látni.( Felnőtt film letöltő, stb...)

Desktop fül alatt nem sok beállításunk van, de az az egy kifejezetten hasznos. Az asztalunkra befészkelt ikonokat (Dokumentumok, Hálózati helyek, IE, Lomtár, Sajátgép) tüntethetjük el, így kivitelezhető a teljesen üres képernyő. ( Rocketdock-al megtámogatva egy minimalista, de mégis használható Desktop birtokosai lehetünk.)

My Computernél a Drivers menüpontban az egyes meghajtó betűket tilthatjuk le. Hasznos mindenkinek, aki nem szeretné pendrive-ját a retteget U betűvel társítani. Itt található egy sokkal fontosabb rész is, az Autoplay kezelő. Itt állíthatjuk be, hogy mely meghajtóknál induljon el, és melyeknél nem, mely programokat ajánlja fel és melyek kerüljék el messziről ezt a funkciót.

Az utolsó, ám az egyik legfontosabb funkciót az Acces Controll alatt találjuk. Az Xp-ben a különböző felhasználó típusok között( admin, korlátozott, vendég) éles határ húzódott, melynek vonalát nem igazán lehetett átrajzolni. De a Tweak UI-val ez is megváltozik, a különböző file használati és nyomtatási lehetőségeket részletesen leszabályozhatjuk. 

A Repair menüvel  elbarmolt beállításaink egy részét állíthatjuk vissza. Előnye, hogy nem csak a Tweak UI-val jobb létre szenderített dolgaink jönnek rendbe, hanem más programok hülyeségeit is orvosolja. 

Örökre elronthatom a rendszerem? 

A programmal nem tudunk az operációs rendszer lelkébe nyúlni, az elérhető módosítások inkább látványosak, mintsem mélyrehatóak, ezért nyugodta(bba)n játszhatunk velük. Érdemes mindenkinek kipróbálni, mert biztos lesz olyan kis pöcök, ami boldogabbá teszi az XP-vel töltött perceit.    

Tweak UI Letöltés  

 

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr711368934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása