Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Kétszámjegyű kultúrház - Opera 10

2009.09.01. 10:45 Prím Letöltés

A pár napja megjelent Release Candidate után az iskolakezdés alkalmából kijött a végleges 10-es verziója az Operának. Nézzük meg, hogy a béták során próbálgatott új funkciók hogyan muzsikálnak.

 

A leginkább várt szolgáltatás a Turbo mód volt. A régi 386-os időket idéző kifejezés mögött a lassabb/ingadozó sebességű/adatforgalomra érzékeny internet kapcsolattal rendelkezőket célozták meg. A rendszer lényege, hogy a honlapok nem közvetlenül a gép előtt görnyedőhöz kerülnek, hanem tesznek egy kitérőt az Opera proxy szerverein, amik fogyaszthatóbb méretűvé teszik az oldalt. Ezt többek között a grafikus elemek lebutításával és a flash tartalmakról való diszkrét megfeledkezéssel érik el. (Utóbbiak természetesen manuálisan betölthetőek.) A szolgáltatást ki/be kapcsolhatjuk, illetve rábízhatjuk az Operára, hogy automatikusan kapcsoljon fapados módba, ha leesik a sávszélesség.

 

A másik jelentősebb újítás az Opera Link. Ha létrehozunk egy Opera accountot, akkor a böngésző folyamatosan szinkronizálja könyvjelzőinket, Speed Dial beállításainkat, jegyzeteinket, így ha másik számítógép elé kerülünk, vagy újra kell telepítenünk a böngészőt akkor is jól bejáratott browserünket kapjuk vissza. Mivel ezek az információk online tárolódnak, ezért, ha például valahol letörlünk egy könyvjelzőt, az másik számítógépeken is el fog tűnni. 

Természetesen egy kisebb ráncfelvarráson is átesett az Opera. Ennek egyik leglátványosabb eleme, hogy a Speed Dial-hoz beállíthatunk háttérképet. Ez nagyon hasonló a Chrome nemrég bevezetett szolgáltatásához, de míg ott előre beállított hátterek közül választhattunk, addig itt mi is tallózhatunk egyet a számítógépünkön tárolt képek közül. A tab-ok megjelenítése is tartogat újdonságokat. Míg korábban maximum a fül fölé vitt egér mutatott index képet, most már megnövelhetjük a tabok méretét, és folyamatosan nagyban csodálhatjuk megnyitott lapjainkat. 

Sajnos 1-2 beígért újítás kimaradt a végleges verzióból. A nagy dobásnak szánt, és kisebb koppanással fogadott Unite kimaradt a programból. A szolgáltatás lényege, hogy böngészőn keresztül lehet fájlokat megosztani, indíthatunk chat-et, közkincsé tehetjük zenei tárunkat. Emellett az Opera új Javascript kezelőjét, a Caracan-t is csak később vehetjük kezeink közé, pedig azzal még gyorsabbá válna, az amúgy sem ólomlábú böngésző.      

Mi lesz veled Opera?

A böngésző már meglehetősen régen kinn van a piacon, sebességben kevés vetélytársa akad, egy csomó újítás itt jelent meg először(pl.:tab-ok), ennek ellenére Magyarországon még mindig csak 2,7%-os piaci részesedéssel rendelkezik. A mobil piacon ennél sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, főképpen kicsiny méretének és sebességének köszönhetően. A bevezetett újdonságok közül a Turbo mód lehet az, mely új felhasználókat hozhat, hiszen a mobil netet használóknál komoly előnyt jelent a jelerősségek között lavírozás közben. 

 

Opera 10 Letöltés

1 komment

Címkék: windows szoftver internet ingyenes böngésző

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr21352501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trocy 2009.10.14. 22:01:53

midig pozitivan kell hozáálni a dolgokhoz!!!!!!!!!!! SZTEM
süti beállítások módosítása