Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Okos vagy mint egy 5.es? - PDF oda-vissza konvertálás

2009.08.13. 15:30 Prím Letöltés

Megnézzük, hogy milyen programokkal tudjuk fájljainkat PDF formátumba konvertálni, és hogyan alakíthatjuk őket vissza.

A PDF-et szeretjük, mert egységes formátum, minden rendszeren elérhető, akármilyen egzotikus környezetben is nyitják meg ugyanúgy fog festeni, ahogy a készítő kezét elhagyta.

A PDF-et nem szeretjük, mert nincsen a programokban egy mentés másként: PDF gomb, ha valami nem tetszik, akkor nem tudjuk átírni, könnyen védhető a másolás ellen, így nehezen tudjuk felhasználni saját céljainkra. 

A PDF megkerülhetetlen. Ezért szükségünk lehet olyan programokra, melyekkel olvasni tudjuk őket, illetve más programokból tudjunk létrehozni ilyen formátumot vagy PDF-ből tudunk valami emészthetőbbet kreálni. Sajnos az all-in programok mind fizetősek(, aki tud cáfoljon), de az egyes funkciókhoz találhatunk külön-külön programokat. Ezeket lessük meg a tovább után

PDF-et megnyitni nem nagy ördöngösség, ott van az ingyenes Acrobat Reader vagy a Foxit PDF Reader, csak rajtunk áll, hogy melyikkel paktálunk le.

PDF-et készíteni már nagyobb művészet, de nem kell nagy megijedni. Ami furcsa lesz, hogy PDF-be gyakorlatilag nem mentjük a fájlokat, hanem nyomtatjuk őket. Ebből következik, hogy az összes nyomtatásra képes programunk PDF kompatibilis lesz, szóval semmi sem áll utunkba, hogy egész nap xls-ből PDF-et csináljunk, már ha ehhez van kedvünk.

Sok programmal találkozhatunk, ami így beépül a nyomtatóink közé és mikor használjuk a printert, akkor látjuk meg, hogy egy csinos vízjelet is elhelyezett a dokumentumunkon a szoftver, amit egy kisebb díj ellenében természetesen el is tüntethetünk. Szerencsére vannak olyan programok, melyek tényleg ingyenesek és nem kínálnak semmilyen meglepetést. Például ilyen a PDFCreator is. A szoftver beépül a nyomtatóink közé és még extra toolbar-okkal is meglep, ha nem vagyunk elég szemfülesek a telepítés során. A használat nem fog senkinek sem gondot okozni, így erre nem is fecsérelnék karaktert. Azt érdemes megjegyezni, hogy védett fájlt nem tudunk ilyen módszerrel létrehozni, ehhez már valamelyik fizetős programhoz kell nyúlnunk.

PDF fájlok visszaalakítása már viccesebb feladat lesz. Tudnunk kell, hogy míg oda irányba a dokumentum megőrzi formáját, addig ez visszafelé már koránt sem igaz. Tűzdeljük tele a dokumentumunkat képekkel, vastagítsunk, ne sajnáljuk a dőlt betűket sem, aztán formázzuk meg a bekezdéseket is, és miután kész a nagy mű, alakítsuk át PDF-be a fájlt, az eredetit igény hiányában töröljük, majd azzal a lendülettel mondjunk búcsút annak, hogy úgy tudunk módosítani a PDF-en, hogy ugyanolyan maradjon, mint volt. Ezért csak óvatosan;)

Ennyi karakter tépés után nézzük, hogy mivel tudunk PDF-ből doc/rtf fájlt csinálni. ( Más formátumokhoz már érdemes Macgyver segítségét kérni.) A Free PDF to Word Doc Converter nevű program, pont azt csinálja, mint amire a neve utal. Lehetőségeink elég kötöttek, beállíthatjuk, hogy mit szeretnénk konvertálni, az hova kerüljön, milyen névvel és mely oldalak szeretnénk doc-ban viszont látni. E mellett a képeket kihagyhatjuk a konvertálásból, így megkímélve magunkat, hogy a dokumentum leglehetetlenebb helyein tűnjenek fel. A program bár ingyenes, de egy érdekes módszerrel megpróbál minket rávenni, hogy mégis fizessünk érte. 4-5 átalakítás után minden konvertálás előtt ki kell számolnunk egy 5. osztályos szintű matematika feladatot, és csak ez után indul az átalakítás. Akinek ez gondot okozna, az forduljon a Google-hoz. 

 

Ha ez a megoldás nem nyerte el a tetszésünket, akkor irány az internet, majd ott átalakítják PDF-ünket. Ezen az oldalon csak be kell tallóznunk a kérdéses fájlt, kiválasztani, hogy doc vagy rtf formátumot szeretnénk, majd megadni e-mail címünket és várni, hogy megérkezzen a dokumentum a postafiókunkba. A feltöltés gyors, de a levélre várnunk kell néhány percet, míg a kis kínai gyerekek újragépelik az egész fájlunkat

Ezekkel a szoftverekkel kívánok PDF-ben gazdag napokat.

Adobe Reader Letöltés 

Foxit PDF Reader Letöltés

PDFCreator Letöltés

Free PDF to Word Doc Converter Letöltés

Megjegyzés a margóra: Nem túl megterhelő összegekért ezeknél a programoknál sokkal nagyobb tudású szoftvereket is találhatunk, csak győzzük kihasználni a lehetőségeiket. 

 

5 komment

Címkék: windows linux szoftver ingyenes iroda macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr751307138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Albu 2010.03.28. 23:15:53

Khm. Inkább „Okos vagy, mint egy 5.-es? Pdf oda-vissza”.

Amúgy jó cikk. Egyébként ezt a pdf-konverzió állandóan egy szívás, szerintem nem hordozható formátum (az alatt azt érteném, hogy tényleg az). De pl. kettős éles ékezetek?

Flex 2011.10.11. 12:16:45

És azt is jó tudni hogy a "c:\Program Files (x86)\Common Files\Spigot" mappába telepít egy férget.

Az installt innen töltöttem le: letoltes.prim.hu/program/59208/

TomHagen 2012.04.07. 16:28:52

Na de félre a tréfával!
Egy tényleg nagyon jó, kis méretű, PDF-ből Word/DOC konverziós (INGYENES!) asztali windows alkalmazás, amellyel a fenti program hiányosságait kikerülve a következő főbb funkciókkal jellemezhető: UTF-támogatás (pl. az ékezetes betűk nem okoznak neki gondot), jelszó-védett PDF-ek támogatása, képek integrációja, stb. A szoftver innenl tölthető le: www.fm-pdf.com/pdf-to-word-free.html.

pupli1984 2012.05.13. 15:46:05

letöltöttem a subtitle edit-et és nem müködik a fordító mi lehet a baj?angolrol angolra fordít

manyuska 2014.02.07. 18:47:56

Hibásan konvertál.
süti beállítások módosítása