Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Merevlemez daraboló és hegesztő - Partition Wizard Home Edition 4.0

2009.07.20. 12:06 Prím Letöltés

Ingyenes partíció menedzselő program, több funkcióval, széles körű windows kompatibilitással.

A Partition Wizard támogatja a 32 és 64 bites rendszereket is, így kiválóan használható Windows 2000/XP/Vista/Windows7 operációs rendszerek alatt is.

A programnak létezik kis cégeknek szánt változata, ez szintén ingyenes. A szerverekkel kompatibilis és a nagyobb vállalkozásoknak készült verziók már fizetősek, de ezeket több számítógépre is telepíthetjük, illetve a gyártó telefonos segítség nyújtó szolgáltatását is igénybe vehetjük. Persze ez csak akkor előny, ha nem jelent gondot az angolul való tech kommunikáció és belefér a budgetbe az egy óceánnal arrébbra való telefonálás. 

Tovább után az egyes funkciókkal ismerkedünk.

 

Create, Format, Delete - Ezek lennének az alap funkciók. A lehetséges fájl-rendszerek:FAT12, FAT16, FAT32 és NTFS.

Move/Resize - A méret változtatásánál más partícióktól is elvehetünk területet az áhított nagyság eléréséhez.

Explore partition - Mi mekkora, mikor készült, mikor módosították utoljára. Sok minden más is megmutatja, de jobb ha kéznél vannak ezek a funkciók is.

Set label - Meghajtó betűjelét változtathatjuk meg vele. Ugyanaz áll rá, mint a Explore-ra.

Copy partition - Ezzel a funkcióval a partíciót a lemez szabad helyeire másolhatjuk. Ha kivesszük a pipát a Copy the partition with resize mellől, akkor klónozódik a partíciónk az új helyre.

Wipe partition - A partíció közel tökéletes törlésének egyik módja. Míg törlés és formatálás után visszafejthetőek az adatok, addig ezzel a funkcióval biztosra mehetünk. Lehetséges módok: végig írja 0-val a partíciót; ugyanez csak 1-essel; először 0-val aztán 1-el írja végig a partíciót; az amerikai védelmi minisztérium által kifejlesztett törlést(DoD 5220.22) futtatja le 3-szor vagy 7-szer.

Set Active/Inactive - Beállíthatjuk, hogy adott partíció aktív vagy passzív legyen. (Ez a bootolásnál lehet lényeges)

Hide/Unhide Partition - partíció elrejtése illetve felfedése. Ha több partíción is van op.rendszer, akkor az összeakadást így akadályozhatjuk meg.

FAT to NTFS - Itt arra érdemes figyelni, hogy a művelet azonnal indul, és nem kerül át az Operation Pendings részbe.

Partition Recovery - A törölt/elvesztett partíciókat tudjuk vele előkeríteni. Arra figyeljünk, hogy a finish előtt az összes partíció be legyen pipálva, amit használni akarunk, tehát azok is, amik eddig is megvoltak.

Rebulid MBR, Initialize to MBR, Initialize to GPT - Ezeket a funkciókat 2TB-nál nagyobb lemezeken is használhatjuk. 

 

Partition Wizard Home Edition Letöltés

 

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes rendszer lemezkezelő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr941256320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása