Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Egy program minden eszközre – Kaspersky Internet Security Multi-Device 2015

2014.09.01. 16:06 Prím Letöltés

A legtöbb mobileszközök ellen irányuló rosszindulatú program az Android platformot célozza, és lopás, elvesztés esetén is fennáll az esély, hogy az adatok rossz kezekbe kerülnek. A Kaspersky Internet Security Multi-Device megoldása azonban számos olyan védelmi megoldást kínál, mellyel a felhasználók biztonságban tudhatja magát a legújabb vírusok, kémprogramok, interneten keresztül érkező támadások és egyéb veszélyforrásokkal szemben. Az Androidra szánt változatot vetettük górcső alá.

large_3_KISMD_2015_HU.jpg

Ma már az emberek számos mobileszközt használnak olyan tevékenységekre, melyeket korábban csak a számítógépen végeztek. Így a megfelelő védelem elengedhetetlenné vált az okostelefonokon, táblagépeken is. Jó hír, hogy nem kell mindegyikre külön szoftvert telepíteni, a Kaspersky megoldása, az Internet Security Multi-Device több eszköz támogatásának köszönhetően Windows és OS X alapú számítógépeken, valamint Android alapú okoseszközökön is használható. 

A kis szorgos program naprakészen folyamatosan figyeli a készüléket. Szerencsére a háttérben fut, így egyáltalán nem zavaró.

Az adatok védelme felsőfokon

A Pro verzióval számos hasznos funkció elérhető, Ezekhez a biztonsági beállításokhoz egy Kaspersky fiókra van szükség, valamint egy minimum négyjegyű (max. 16) biztonsági kód megadására, bár a program figyelmeztet, hogy a biztonság érdekében legalább hétjegyű számot adjunk meg.

2014-09-01 12.59.59.png

Van többek között lopásgátló és önvédelmi lehetőség. Ez áll rendelkezésére a felhasználóknak, ha elhagyják vagy ellopják telefonjukat. Ilyenkor a program zárolja a hozzáférést, és segít megtalálni a készüléket. A számítógépen, ha elvégezzük ezt a műveletet, automatikusan a jelzi a készülék pozícióját, melyet e-mailben is elküld a tulajdonosnak. 

location.jpg

A telefonra egy hangos jelzést is küldhetünk egy üzenet társaságában (lásd az alábbi 1. képen). Sőt, arra is van lehetőség, hogy az illetőt teljes valójában beazonosítsuk. A „Mugshot” opcióval a készülék kamerája képet készít arról, akinél éppen eszközünk "tartózkodik", melyet aztán továbbít a telefon valódi tulajdonosának (2. kép).

2014-09-01 12.45.16_1.png 1. kép

 

kasp int sec.jpg

2. kép

Arra is lehetőség van, hogy minden adatot töröljünk anélkül, hogy a telefon erről figyelmeztetné azt, aki éppen használja az eszközt. Itt kiválaszthatjuk, hogy csak a személyes adatokat távolítsa el, mint például a kapcsolatok, üzenetek, naptáradatok és Google-fiókok; vagy választhatjuk a telefonon található összes adat törlését is.

A képernyő feloldásához szükséges jelszó módosítására is van lehetőség. Ezt a kettőt összehangolni is lehet oly módon, hogy azt is be lehet állítani, hogy a telefon zárolja magát vagy töröljön minden adatot, ha túl sokszor adnak meg hibás jelszót. A kamerát is letilthatja a tulajdonos távolról, illetve az is megadható, hogy milyen gyakran kérje a készülék a feloldó jelszó módosítását (részletes beállítási lehetőségek a képen).

2014-09-01 08.19.33.png 2014-09-01 08.19.44.png


Az SMS- és hívásszűréssel pedig a felhasználó beállíthatja, milyen számokat blokkoljon a program, illetve milyen kapcsolatokat engedélyezzen. És, ha mindez még nem lenne elég, arról is tud értesíteni a program, ha kicserélik a SIM-kártyát. Ez esetben meg lehet adni, egy alternatív telefonszámot és egy e-mail címet, amire üzenet küld, valamint ezzel párhuzamosan a készüléket is zárolja.

Megelőzi a bajt

A programon keresztül az is beállítható, hogy a különféle weboldalakat vizsgálja, mielőtt megnyitná, és blokkolja azokat, ha valami gyanúsat, veszélyeset észlel. Ehhez csak meg kell adni, milyen böngészőt használ a felhasználók alapértelmezetten.

A funkció a bejövő üzenetekkel érkező hivatkozásokat, linkeket is ellenőrzi. Ennél az opciónál megadható külön, hogy csak a netes tevékenységünk során ellenőrizze az oldalakat, vagy tegyen így minden olyan alkalmazásnál, amely az internetre kapcsolódik.

Mindig naprakész

A program kezdőoldalán folyamatosan nyomon lehet követhetni az eszköz védelmi állapotát, és itt lehet többek
között a böngészőhöz kapcsolódni, a szoftvert frissíteni, vagy a keresést elindítani.

2014-09-01 07.59.27.png

Ez utóbbi esetén választhatjuk a teljes vagy gyorskeresést, illetve arra is van lehetőség, hogy csak egy bizonyos mappát vizsgáljon át a program. A vizsgálatok jelentései pedig visszanézhetők a „Beállítások/Settings” opciónál. Itt azt is jelzi a program, hogy volt-e az adott napon szükség frissítésre, és, ha igen, frissült-e a program.

Mit csekkoljon?

Az Anti-Virus fülön belül a védelem módnál az alapértelmezett beállítás az, hogy csak az újonnan telepített alkalmazásokat vizsgálja a szoftver. A kiterjesztett védelem esetén (Extended) az új appokat veszi górcső alá, valamint a fájlok különböző műveleteit is figyeli.

A kiterjesztett védelem esetén nem csak az adható meg opcióként, hogy minden fájlt vizsgáljon át, hanem az is beállítható, hogy csak az alkalmazásokat és az archív fájlokat "turkálja" át. A vizsgálatokat ki is lehet kapcsolni, illetve megadni, hogy napi vagy heti rendszerességgel végezze el az ellenőrzést.

Végszó

Bár nem régóta használom a szoftvert, nem tapasztaltam, hogy sokkal jobban merülne telefonom akkumulátora, mint korábban. Több ingyenes megoldást is próbáltam már, eddig a legtöbb nagy mértékben leszívta az aksit. A védelmi beállítások sokkal szélesebb körűek, mint az általam eddig tapasztaltak, és kifejezetten pozitív volt, hogy nem egyszerűen csak turkálhat benne bárki, hanem egy fiókot kellett létrehozni és egy biztonsági kódot megadni, hogy bármilyen biztonsági beállítást elvégezzek. Így szerintem érdemes költeni arra, hogy készülékünk valóban védve legyen.

A program Windows és Android rendszerre szánt próbaverziója a Letöltés.com oldalon érhető el.

Czipperer Dia

Szólj hozzá!

Címkék: teszt szoftver biztonság internet vírus védelem kaspersky mobileszköz multi device

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr826655597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása