Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Kópés mindenes - Media Cope

2009.11.18. 15:03 Prím Letöltés

Ingyenes, több funkciós média lejátszó. A program lejátszik és szerkeszt filmet és zenét is, illetve képeinkhez is hozzányúlhatunk vele. Emellett van képnéző és felolvasó funkciója is.

Találkozhattunk már korábban is olyan programcsomagokkal, melyek egyszerre több probléma megoldására is alternatívát nyújtanak. Ezek vagy egy nagy felületen próbálnak mindent megoldani, vagy az egyes funkciók szisztematikusan külön vannak választva, hogy ne tévedjen el a felhasználó a gombok tengerében. Bár utóbbi az összetettebb megoldásokra nem ad lehetőséget, de letisztultsága megkönnyíti mindenki életét.

A Media Cope is ebbe a kategóriába tartozik, a minden logikát nélkülözve gondosan összeválogatott funkciók külön-külön fülön kapnak helyet és csak arra várnak, hogy kipróbálja őket az ember. Egyszerűbb lelkek viszont a tovább gombra is kattinthatnak, és vagy több kedvet kapnak vagy megkímélik magukat a felesleges telepítés/törlés köröktől.

A legegyszerűbb, ha megnézzük az egyes funkciókat külön-külön, és az alapján döntünk a program megítéléséről

Audio/Video Player/Cutter - A program lejátsza a mp3, wav, aac, wma, flac, m4a, ac3, rmvb, mp4, 3gp, wmv, mov, avi, divx, mpg, flv, mkv, vob. Elméletben. Gyakorlatban már komolyabb gondok vannak vele, az általam tesztelésre használt videóknál mindig hibaüzenetet jelzett. Ez gyakorlatban annyit jelentett, hogy a videó futott, még feliratot is adott hozzá a program, viszont tekerni nem lehetett benne, illetve néhány indításnál a minőséggel is gondok voltak. Szóval a két funkciót jobb, ha nem erőltetjük.

Audio Converter - A neve pontosan leírja, hogy mire jó ez a fül. Csak be kell szórnunk a fájlokat, majd a beszédes nevű Same Quality/(Very) High/Medium/(Very) Low minőségi mutatók közül kell választhatunk. Amennyiben ennél jobban ennél jobban bele szeretnénk menni a jövendőbeli fájlok lelkivilágába, akkor Custom beállítások között meghatározhatjuk a bitrátát. Semmi mást, ezzel kell beérnünk. Ha idáig eljut az ember, akkor már elkezd a program neve és a fapados közé egy egyenlőségjelet rakni.

Video Converter - Hasonló, mint a hangokat buheráló változat, annyi a különbség, hogy itt végre rendes beállításokat kapunk. Igazából ez az első teljes értékű fapados része a programnak (már ha létezik ilyen fogalom:). Ráadásul egyszerre több fájlt is átkonvertálhatunk.

Photo Cutter - Az eddigi alkalmazásokhoz szorosan kapcsolódó feature, mellyel képeinkből vághatunk ki egy részt. Egy könyvtár fából kiválaszthatjuk az adott fájlt, majd miután kiválasztottuk a kimeneti formátumot, egy téglalapot húzva a kérdéses rész fölé, létrehozhatjuk az új képet.

Photo Resizer/Converter - Beállíthatjuk, hogy mekkora méretűre vágja a program a képeket, és azt is, hogy honnan kezdje el a nyirbálást. Arra is lehetőség van, hogy százalékban határozzuk meg a változás mértékét. Nem is rossz:)

SlideShow - Képeinkből csinálhatunk vetítést ezzel az alkalmazással. Zenét választhatunk, beállíthattjuk, hogy hány másodpercig lássuk a képeket, majd a Slide Showra kattintva megcsodálhatjuk az eredményt. Az, hogy esetleg a kapott eredményt lementsük, sajnos már a luxus kategóriába tartozik, de így legalább kevesebb gomb jutott a felületre.

Internet Tool/Settings - Meglepő módon erre a fülre kattintva a beállítások ablak ugrik fel, ahol kiválaszthatjuk, hogy akarjuk-e használni a Speech Text és a Slide Show-t. Előbbivel elméletileg Firefoxban és Internet Explorer-ben kijelölve egy szöveget felolvassa nekünk azt a program. Gyakorlatban ez nálam csak IE alatt működött, ott is igazából csak az angol nyelvű szavaknál. A Slide Show pedig több képen jobb-klikkelve teszi azonnal elérhetővé ezt a funkciót, de ez csak értetlenül pislog tovább mikor erre a gombra nyomunk, így erről sem tudok nyilatkozni.

Ez most mi?

A program ezen állapotában szellemileg feldolgozhatatlan, hiszen az alkalmazások fele nem működik, az sem egyértelmű, hogy miért ezek a funkciók vannak benne. Ha minden jól fog működni, akkor viszont nagyon hasznos szoftverré válik, addig be kell érni a már teljes értékű részeivel.

Media Cope Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes multimédia minden az egyben

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr621534393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása