Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Multimédiás mindenes- Free Studio

2009.11.05. 13:12 Prím Letöltés

Ingyenes médiás programcsomag, mely többféle audió és videó konvertáló és vágó alkamazást tartalmaz. A pakkban 23 féle célszoftver próbálja kielégíteni a felmerülő igényeket.

Mikor át akarunk alakítani valamilyen audió vagy videó fájlt, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen programot is használjunk. Jó megoldásnak tűnik valamilyen univerzális program, ami a fogselyemből is tud tejbegrízt csinálni, de pont ez a sokrétűség a nagy hátránya is, hiszen a sok funkció között elveszik a felhasználó.

Másik megoldás, hogy minden egyes funkcióhoz van egy program, ami megcsinálja, amire szükségünk van. A kezelés egyszerű, csak elrontani lehet, viszont egy másik formátumnál már sikítva kell egy másik programot keresni. Persze nincs is annál jobb, mint "sosemlátott formátum to avi/mp3 free" varázsszavakra kidobott 8 millió találatot átnyálazni, és keresni a tényleg ingyenes és vízjelezést is mellőző szoftvert.

Amennyiben valaki kihagyná ezt a felemelő tevékenységet, viszont szimpatizál az egyfunkciós alkalmazásokkal, akkor érdemes a Free Studio Manager csomagját letöltenie, ugyanis majd két tucatnyi alkalmazással próbálja a felmerülő igények legjavát orvosolni. Tovább után végignézzük egyenként összes alkalmazást, tessék kattintani.

Youtube Download

Be kell illeszteni az átalakítandó videók linkjét, választani kell egy könyvtárat, ahova kipottyanjanak a fájlok, illetve formátumot és minőséget kell álmodni és a download gombra tenyerelve elindítani a műveletet. A program MP4, AVI és FLV fájlokat tud létrehozni. Röviden ennyi.

Youtube to MP3

Pont ugyanolyan, mint az előző program, csak a formátumnál mp3 vagy wav lehet a kimeneti forrás. Emellett van egy olyan lehetőség is, hogy az elkészült zenékből azonnal audió CD-t csináljon a program. Ekkor vagy a kis kezünkkel adjuk össze, hogy hány percnyi zenét sikerült összeszedni A videómegosztóról, vagy gondolkodás nélkül rakjuk a listára a Lady Gaga slágereket, és a programra bízzuk, hogy a lemez csordultig töltése után hagyja abba az égetést. 

Youtube to iPod and PSP Converter

A címmel ellentétben nem csak az említett két platformra, hanem iPhone-ra, Apple TV-re, BlackBerry-re, MP4-es vagy 3GP-s mobilra is lehet konvertálni ezzel az alkalmazással.

Free Youtube to iPhone

Érdekessége, hogy az ezt megelőző program is tudja az iPhone-t, de a fejlesztők úgy érezték, hogy ezt külön is meg kell jeleníteniük. Szívünk joga, hogy melyik mellett döntünk, igazából pont ugyanazt tudja mindkét alkalmazás.

Free Youtube Uploader

Egy egyszerű felületen ki kell választani, hogy mit szeretnénk feltölteni, címet és leírást adhatunk neki, kategóriába sorolhatjuk és az upload gombra kattintva küldhetjük is megosztóra. A minőségen nem állíthatunk, már csak a szoftveren és a jószerencséken múlik, hogy sikerül-e feltuszkolnunk a videónkat a webre.

Free Disk Burner

A program a CD és DVD mellett tud írni kétrétegű DVD-t és Blu-Ray lemezeket is. A szoftver egyetlen hiányossága, hogy a lemeznek címet csak az Options menüben tudunk adni, nincsen ez a mező külön kivezetve a főablakba, illetve a sebességre érzékenyek nem állítgathatják, hogy csak 1X sebességgel égjenek bele az információk a csillogó korongra.

Free Audio CD Burner

Ez a program is egyszerű, mint a faék, hozzá kell adnunk a zenéket a listához és már nyomhatunk is a Burn gombra. Itt még annyi lehetőségünk sincsen, hogy egyéni ízlésünkhöz alakítsuk a CD címét, de talán túléljük enélkül.

Free Audio Cd to MP3 Converter

Beállíthatjuk, hogy milyen minőségben, hova és milyen fájlnévvel kerüljenek a rippelt MP3-ak. Az, hogy az ID3 Tagek milyen módon lesznek kitöltve azt homály fedi, de a remény fogy el utoljára, hogy valami kerül ezekbe a mezőkbe is.

Free Video Dub

Ha eddig úgy éreztük, hogy egy kissé fapados programokból áll a Free Studio csomag, akkor a Video Dub-ot elindítva ez csak megerősítést nyer. A programmal elvileg a videókból tudunk kivágni részeket, ami kimerül abban, hogy kiválaszthatunk egy kezdeti és végpontot, amit ki szeretnénk vágni. Ha esetleg több részt is eltüntetnénk, akkor többször kell futtatnunk a programot, ami hosszú távon nem tesz jót a videó minőségének.

Free Audio Dub

Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a videós változat, csak itt, értelemszerűen, nincsen előnézet. A Video Dub-hoz hasonlóan itt sem tudunk több részt egyszerre eltüntetni. 

Free Video Flip and Rotate

A programmal elforgathatjuk videónkat és tükrözhetjük is valamelyik tengelyére. Forgatni csak 90 fokkal és annak többszöröseivel lehet a képet, szóval egy kissé megdőlt állványon pihenő kamera felvételét nem tudjuk kijavítani. A kommentek között jelezheti mindenki, aki bármi hasznos célra tudta használni ezt az alkalmazást.

Free Video to DVD Converter

Több fájlt is hozzá lehet adni az átalakítandó listához, de arról ne álmodjunk, hogy a menüvel vagy hasonló csacskasággal is tudunk majd navigálni közöttük. Több féle minőségben is elmenthetjük a videókat, így akár a megszokottnál is hosszabb videókat is rápréselhetünk a DVD-re.

Free DVD Video Converter

DVD lemezünkből csinálhatunk AVI vagy MP4 fájlt. Utóbbinál iPod-ra, iPhone-ra, Apple TV-re, PSP-re, PS3-ra, BlackBerry-re és XBox-ra optimalizált verziókat csinálhatunk.

Free DVD Video Burner

Számítógépen lévő DVD könyvtárunkat tudjuk felírni ezzel a programmal. A sima DVD mellett két rétegű  lemezeket is kezeli.

Free DVD Decrypter

Meghajtó bökés, kimenti mappa választás, Save to PC gomb. Kell ennél több. Biztos bele lehetne még zsúfolni ezt azt a programba, de minek?

Free 3GP Video Converter

AVI, MP4 fájlokat hozhatunk létre, ráadásul egyszerre több fájl átalakítását is elvégezhetjük. A többi programhoz képest plusz, hogy az elkészülő fájl nevéhez elő- illetve utótagot lehet rendelni. 

Free Video to MP3 Converter

MP3 mellett Wav-ba is konvertálhatunk ezzel az eszközzel. Személyre szabható minőség itt sincsen, 4 féle előre beállított értékből választhatunk.

Free Video to iPod and PSP Converter

iPodból a Classic, Touch, Nano és 5G modelleket is támogatja a program, de természetesen az iPhone, Apple TV, PSP, BlackBerry és az MP4-et lejátszó mobilok is megtalálhatóak a kimeneti lehetőségek között.

Free Video to iPhone

Megtalálható külön is az iPhone-ra videót konvertáló program, hogy az ilyen okostelefonnal rendelkezőknek még annyit sem kelljen agyalniuk, hogy melyik program rejtett beállításai között lehet az áhított formátumra optimalizált beállítás.

Free Video to Flash

SWF mellett FLV-be is konvertálhatunk ezzel a programmal, de ami még üdvözölendőbb, hogy itt pontosan beállíthatjuk, hogy mekkora méretben, milyen minőségben, milyen vallásra optimalizálva készüljön el a fájl. A személyre szabott beállításainkat aztán el is menthetjük, hogy ne kelljen minden alkalommal újra bogarászni.

Free Video to JPG Converter

Itt azt tudjuk beállítani, hogy milyen gyakorisággal csináljon a screenshotot program. Pl.: minden 10. frame-nél/másodpercben tud fotózni a szoftver, de azt is beállíthatjuk, hogy összesen 50-200-500 kép készüljön. Egyetlen hátrány, hogy saját értéket nem adhatunk meg, csak listából választhatunk, hogy hány képet szeretnénk.

Free Audio Converter

MP3, M4A, AAC, WAV, WMA, OGG fájlokba tud konvertálni a program, viszont nincsen lehetőség, hogy a kiegészítő infok kitöltéséről döntsünk, csak a fájlnév elejére vagy végére szúrhatunk be valami szívünkhöz közeli karakterhalmazt.

Free Audio to Flash

Tekintettel arra, hogy a flash alapvetően vizuális megoldás, ezért érdekes, hogy hogyan is valósítja meg a szoftver ezt. Sajnos nem automata klip gyártóról van szó, egyszerűen csak csinál nekünk a program egy lejátszó felületet. Egy puszta play gomb mellett akár komplett lejátszót is tud nekünk csinálni a program.

De nekem csak ez kell...

A csomagban szereplő programok külön-külön is leszedhetőek a gyártó honlapjáról, ami első hallásra jó hírnek tűnik, hiszen kinek lenne szüksége az összes alkalmazásra, viszont ez ahhoz az állapothoz vezet, mint amit vázoltam a post elején. Mikor más funkcióra van szükségünk, akkor elkezdünk a végtelennek tűnő interneten kutakodni. Ezzel szemben ennek a csomagnak a letöltésével jó időre elintézhetjük az ilyen jellegű gondjainkat.

Free Studio Letöltés 

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes multimédia

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr211498115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása