Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Windows7 a csúnya(?) XP-re - Sevenmizer

2009.10.06. 14:13 Prím Letöltés

Ingyenes program, mellyel Windows Xp-nket tudjuk átalakítani, hogy úgy nézzen ki mint a Windows7. 

A program címe ismerősen csenghet, hiszen vistásító változatáról írtunk már a blogon, most pedig a magyar sajtónak holnap bemutatásra kerülő Windows7-et a képernyőnkre hozó SevenMizert boncolgatjuk. 

 

A program még mindig nagyon felhasználóbarát, a telepítés egy része magyarul történik, egyenként beállíthatjuk, hogy mit cseréljen le a program és mi maradjon meg eredeti formájában. Az install során létrehoz a program visszaállítási pontot is, van data rebulid alkalmazásunk is, szóval nem kell félni attól, hogy nem kaphatjuk vissza a 8 éve jól bevált design-t.

Az install és egy reboot után tárul elénk a megújult látvány, aminek több, elsőre nem észrevehető előnye is van. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy megóvja testi épségünket, és nem kell a leesett állunk után kutatni.

Igazából minden fontos változtatást megkapunk, van új boot képernyőnk, lecserélődnek az ikonok, új hangok boldogítanak, a programok a Win7-re jellemző világos, átlátszónak tűnő árnyalatban pompáznak, a beépített alkalmazások(pl.:Explorer, Media Player, Outlook, Movie Maker) és a tálca is átalakul, egyedi képernyővédő is van. Ez mind nagyon jól hangzik, de...

Míg a Vistamizer telepítője tartalmazott plusz programokat is, amik új Vista-s funkciókkal ruházták fel az XP-t, addig ez teljesen hiányzik a SevenMizer-ből. Ez a hiány a legjobban a Superbar néven futó új tálcánál ütközik ki. Mivel nincsen átlátszóság így az egész egy egyszerű színátmenet lett, ami a Vista glossy kinézetével ellentétben ilyen formában nem mutat olyan jól. Ráadásul a Superbaron bár nagyobb ikonok szerepelnek, de ezeknek nem írja ki a nevét a program, így kicsit nehezebb a kezelés. Ezt egy előnézetet adó programmal könnyen lehetne orvosolni, dehát most ezt sem tartalmazza a csomag. És akkor a szőrszálhasogatás kategóriában még jegyezzük meg, hogy a magasabb tálcán a levegőben lóg a Media Player, aminek még az előnéző ablaka sem működik rendesen, köszönhetően a fekete alapon sötétkék betűknek.

Aki olvasta a Vistamizer-es postot az tudhatja, hogy több probléma is volt a plusz alkalmazások miatt(,amik csak integrálva voltak, nem ugyanaz fejlesztette őket mint a Vistamizer-t), ezért is nem kerültek most be a telepítőbe. 

A kinézeten kisebb módosításokat is végrehajthatunk, ehhez az asztalon jobb-klikkelni kell, majd Tulajdonságok és Megjelenés. Itt a színsémán és az ablakok és gombok kinézetén módosíthatunk, így végülis 8 designt kapunk. 

Igazi 7-essé válhatok?

Bár az összkép nem túl fényes(, itt kell bevallanom, hogy nekem az eredeti Windows7 design sem jön be), ennek ellenére érdemes felrakni a programot és megnézni, hogy mely részei jönnek be, mert akkor azokat külön engedélyezhetjük a reinstall során, és kaphatunk egy modernebbnek tűnő Windows XP-t.  

SevenMizer Letöltés

1 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes munkaasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr681431502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ákosghf 2013.03.21. 14:03:00

hogy kell vissza álítani az xp-t?
süti beállítások módosítása