Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Print Screen a gyengék fegyvere - Screen Capturer

2009.08.24. 01:20 Prím Letöltés

Ingyenes program, mellyel  a Windows beépített Print Screen-ének opcióit bővíthetjük ki. A szoftver segítségével lehetőségünk van  png, bmp, jpg, gif és tipp formátumban elmenteni a screenshot-okat, e mellett videó rögzítésére is lehetőség van és több monitor sem fog ki rajta.

A program használatba vétele előtt még meg kell adnunk nevünket és e-mail címünket, hogy egy friss és ropogós licence key-el gazdagodjunk és végre futtathassuk a szoftvert. Aki nem szeretné erre a célra közkincsé tenni féltve őrzött mail címét, az látogasson ide;)

A program kibővíti a Print Screen gomb lehetőségeit, hiszen nem csak a teljes képernyőt, hanem csak egy ablakot vagy egy adott területet is lementhetünk. Amennyiben a Print Screen+Paint-megnyitás+jobb-klikk+Beillesztés+Mentés Másként= Képernyőkép-mentése egyenletet szeretnénk egyszerűsíteni, akkor beállíthatjuk, hogy a bűvös Print Screen lenyomása után a képek automatikusan a merevlemez általunk kiválasztott szegletébe kerüljenek. Ha számítógépen túli céljaink vannak a képekkel, akkor sem kell megerőltetnünk magunkat, mert az exponáló gomb lenyomása után a pixelek azonnal száguldhatnak a nyomtatónk áramkörei közé, fröcsögésre bírva patronjainkat, hogy fizikai valót adjanak képernyőnk pillanatnyi tartalmáról. (Röviden: Azonnal nyomtatóra is küldhetjük a screenshotokat:)

Szerencsére a fejlesztők nem elégedtek meg ennyivel, és a videó rögzítést is felvették a program feature-ei közé. Ráadásul még választhatunk is, hogy avi vagy wmv formátumban készüljön el az áhított képsorozat. Persze mit sem ér az egész, ha darabos a felvett videó, és a rögzítő gomb puszta megnyomása perces gondolkodásra készteti a processzort.

25-ös frame rate-en elég jól duruzsolt a program, és észrevétlenül bitesítette a post írás pillanatait, miközben 180 megányi FireFox és az erőforrás éhes Windows Media Player szalatgált mellette. Ugyanilyen feltételek mellett egy teljes képernyőn futó játék (PES 2008 demo) már  érezhetően megfogta a számítógépet, és kissé darabossá tette Messi mozgását. Ám ehhez hozzá kell tenni, hogy a teszt gép már általános iskola 2.-ba készül (8 éves), így az lenne a meglepő, ha nem roggyanna meg egy kamerával a nyakában miközben Cristiano Ronaldo biciklizik mellette.

Videó felvételnél természetesen be tudunk állítani tömörítést és opcionális az audió hatások rögzítése is, így a folyamatos mozgás/élvezhető felvétel szűkös határán elég jól elnavigálhatunk.    

Autorun?

Ha nem csak koca képernyő mentők vagyunk akkor érdemes engedélyezni a programnak, hogy a Windows-al együtt ő is betöltődjön és átvegye a kiöregedő Print Screen helyét. Ez sajnos egyet jelent 15-30 MB memória feláldozásával, de kárpótlásul egy gyors és több funkcióval ellátott szoftvert kapunk.

Konklúzió

Ha néhanapján a Print Screen felé téved a kezünk vagy naphosszat a játék közbeni produkciónkat mentenénk le, akkor is jó szolgálatot tehet a Screen Capturer. Nem sok erőforrást igényel és személyre szabható kezelésével jelentősen megkönnyíti a képernyő mentést, így mindenki számára hasznos lehet.

Screen Capturer Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes munkaasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr531333924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása