Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Tartsd kordában folyamataidat - Process Lasso

2009.11.17. 10:43 Prím Letöltés

Ingyenes program, mely a futó alkalmazásokat szabályozza, segítségével a processzor használatot lehet racionalizálni. Automatikusan is kezeli a szoftvereket, de kézi beavatkozásra is lehetőség van.

Gyakran előforduló probléma, hogy valamilyen program, természetesen pusztán jószándékból, kisajátítja magának a processzort, és 100%-os figyelmet követelve magának percekre állóképpé alakítja a számítógépet és kávé/cigi szünet beiktatására sarkallja a felhasználót. 

A leggyakrabban alkalmazott megoldás ennek a problémának a leküzdésére a Ctrl+Alt+Del kombinációval előhozható Feladatkezelő, ahol bár nem túl sok információt kapunk az éppen futó folyamatokról, de két kattintással az örök vadászmezőre küldhetjük a fickándozó programot. Az már csak elhanyagolható gikszer, hogy a megállított alkalmazás néha magával ránthatja az egész rendszert is.

Számos olyan program született, mely a Feladatkezelő lehetőségeit tágítja ki, ezek közül az egyik a Process Lasso. Ellenben míg ezek többsége csak a folyamat leállítás idilli folyamatát emeli ki az orosz-rulett bájos közegéből, addig ez a program megpróbálja elkerülni, hogy ilyen drasztikus megoldáshoz kelljen nyúlni.

A szoftver kezelőfelülete alapvetően hasonlít a Feladatkezelőjére, de míg ott a programkód nevét, a felhasználót, a CPU és memória használatot láthatjuk, addig itt 24 oszlopnyi információ segíti a megfelelő döntés meghozatalát. 

A folyamatokat amellett, hogy leállíthatjuk, akár újra is indíthatjuk, állandó prioritást határozhatunk meg nekik, az automatikus elindulást szabályozhatjuk és még sok más dolgot elállítva hozhatjuk el a várt sebességet vagy végezhetjük ki a rendszer kulcs folyamatait.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze ennyit szinte minden ilyen alkalmazás tud, ami érdekesebb az a ProBalance szolgáltatás. Ez hivatott arra, hogy ritkán kelljen a fenti eszközökhöz nyúlni, ugyanis próbálja kordában tartani az folyamatokat. Beállíthatjuk, hogy a teljes terhelés hány százalékától kezdjen el működni, illetve egy alkalmazás meddig tevékenykedhet úgy, hogy ne vonja magára a ProBalance figyelmét. Amennyiben olyan szoftvereink is vannak, melyek hajlamosak az ilyen típusú falánkságra (nevezzük őket egyszerűen játékoknak:), akkor azokat kivonhatjuk a program védő szárnyai alól, és szabadon szipolyozhatják ki a processzorban rejlő tartalékokat. (Ezt nevezi a Process Lasso gaming mode-nak.)

Ha attól félnénk, hogy a program a háttérben megbújva lassítja le a számítógépünket, akkor beállíthatjuk, hogy audió és vizuális jelekkel adja a tudtunkra, hogy éppen melyik folyamatot rendszabályozta meg, így a paranoiások sem panaszkodhatnak. 

 

Verdikt

Új rendszeren ritkábban lehet hasznát venni a háttérben megbúvó Process Lassonak, itt elsősorban a folyamatok rendberakására jó, ellenben egy kellően összekuszált számítógépbe újra életet lehelhet.

Process Lasso Letöltés

1 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr741531335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2011.08.17. 19:50:12

A saját blogomban írtam erről a programról, és ugyan ezt a címet adtam neki, meghűlt bennem a vér, hogy más is ugyan olyan módszerrel választ címeket mint én :) Jó kis cikk.
süti beállítások módosítása