Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Minden pillanatban web2 - TweetDeck

2009.11.10. 11:51 Prím Letöltés

Ingyenes program, mely kezeli a Twitter, Facebook, MySpace hírfolyamokat. Folyamatosan lehet követni a legújabb eseményeket, szűrni a tartalmat, közvetlenül üzenetet küldeni.

A fentebb említett közösségi terek egyik nagy problémája, hogy nem frissülnek automatikusan, az embernek mindig vissza kell mennie az oldalra, hogy mi történt. Aki ennyitől is leeseik a gyűrű az ujjáról, és folyamatosan szeretné követni az eseményeket, annak valamilyen külső alkalmazást kell használnia. 

Vannak kisebb programok, melyek külön-külön tudják kezelni ezeket a szolgáltatásokat, például a Trillian Astra, de ezek általában csak a státusz frissítéseket mutatják, illetve csak ilyen üzenetet tud küldeni rajtuk keresztül a felhasználó.

Ha ennél többre vágyunk egy asztali klienstől, akkor érdemes valamilyen erre kitalált alkalmazást használni. Természetesen ezekből Dunát lehet rekeszteni, vannak jobb és kevésbé jó megoldások is, mi most az előbbi csoportba tartozó TweetDeck-et nézzük meg közelebbről.

Zárójeles megjegyzés: A program érdekessége, hogy az Adobe Air-en alapszik, ezért minden platformon lehet használni, viszont így előkövetelmény, hogy ez a keretrendszer telepítve legyen a gépen. Ha ez nem lenne meg, akkor megteszi nekünk a program, csak ne lepődjünk meg, hogy nem a szokásos módon indul az install. Zárójel bezárva.

A programba oszlopokat pakolhatunk, melyek az egyes szolgáltatások hírfolyamait fogják mutatni. Ebből az következne, hogy összesen 3 oszloppal be is zárul a program repertoárja, de szerencsére ez nincsen így.

Az alapvető szolgáltatásnak tűnik, hogy egyszerre több account-tal is be tudjunk jelentkezni, de emellett az egyes közösségi terek eseményeit is különböző bontásban vizsgálhatjuk.

Twitter esetén kaphatunk teljes feed listát, olyat ahol minket említenek, direct messages bontást, kedvenceink (jó esetben nem kutyánk) tweetjeit is külön oszlopban nézhetjük, legújabb követőink megnyilvánulásait is külön szedve láthatjuk, ha azt szeretnénk. Sajnos a listákat még nem integrálták a programba, viszont saját csoportokat létrehozhatunk a szoftveren belül is. A TweetDeck ajánlhat is nekünk követendő emberek, de erre a listára csak a legnépszerűbb(jellemzően amerikai) arcok kerülnek fel, így nem sokra megyünk velük. Van Twitter Search funkció is, ahol a keresőszót tartalmazó tweeteket láthatjuk, a lista ráadásul folyamatosan frissül is.

Facebook esetén szűkíthetünk csak státuszüzenetekre, képekre, videókra is, illetve itt is csinálhatunk csoportokat. (Érdekesség, hogy az alkalmazásokhoz kapcsolódó üzeneteket nem jeleníti meg rendesen a program, viszont máshol gond nélkül elbánik az ékezetekkel is.) MySpace-en kicsit szűkebbek a lehetőségek, csak teljes aktivitás listát, illetve kommenteket nézhetünk.

 

Minden listából ki tudjuk gyűjteni a kedvelt szavakat, szűrőket állíthatunk be, eltüntethetjük az olvasott üzeneteket. A frissítések nem csak a program ablakában jelennek meg, hanem egy felugró ablak is figyelmeztet, szóval nehezen maradhatunk le az új hírekről. 

A programon keresztül új státuszüzeneteket is tudunk küldeni, ráadásul egyszerre az összes accountra. A puszta szövegen kívül képeket is tölthetünk fel, és a program le is tudja rövidíteni a linkjeinket. Ha a Twitteren vagy a MySpace-en keresztül is üzenünk akkor karakterszámláló is segít, hogy a szűk keretek között tarthassuk mondanivalónkat.

A Settings menüben újraszínezhetjük az egész programot, az üzenetek automatikus kitöltését állíthatjuk be, kiválaszthatjuk, hogy melyik link rövidítőt és kép feltöltőt szeretnénk használni. Emellett létrehozhatunk egy TweetDeck account-ot is, így ha máshol használnánk a programot, akkor sem kell mindent újra beállítanunk.

Zárszó     

A program könnyen kezelhető, személyre szabható, minden platformon működik. Egyedüli gond, hogy csak angolul beszél, de tekintve, hogy az üzenetek nagyeséllyel magyarul érkeznek, így ez csak kezdetetben fog gondot jelenteni azoknak, akik "no habla inglés".

TweetDeck Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux szoftver kommunikáció ingyenes macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr281515094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása