Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Jobbalsó ikon eltüntetés - System Tray Cleaner

2009.10.08. 11:19 Prím Letöltés

Ingyenes program, mellyel a system tray-en(értesítési terület/óra melletti kis ikonok) lévő programok tulajdonságait nézhetjük meg, eltüntethetjük vagy örökre le is állíthatjuk őket. A szoftver működik Windows Vista és 7 alatt is.

A system tray-en lévő kis ikonok jelzik azokat a programokat, amik éppen futnak a háttérben, indulásra készek, hogy bármikor a felhasználó szolgálatára álljanak. Ebből következik, hogy bár nem feltétlenül használjuk őket, de folyamatosan lefoglalnak több-kevesebb memóriát és a jó esetben még a processzort is pörgetik, miért ne alapon. Ráadásul több szoftverfejlesztő is úgy érzi, hogy a tray-re pakolással még faszább fontosabb lesz a programja.

Miután 3-4 program telepítés után elburjánzanak a kis ikonok a monitor dél-keleti felén, érdemes kisebb tisztogató akciókba fogni. Az értesítési területet megrendszabályozó programokkal nem csak Dunát lehet rekeszteni, hanem az Amazonasnak is neki lehet menni, szóval a kérdés inkább az, hogy melyik nyújtja a legjobb megoldást. Tovább után a fantáziadúsan System Tray Cleaner-nek keresztelt programot vesézzük ki, hogy milyen megoldást nyújt.

A program érdekessége, hogy nincsen külön ablakban lakó grafikus felülete, hanem a böngészőben vizualizálja meglátásait. Felsorolja az éppen látható, illetve a rejtett programokat, azt hogy honnan futnak és a gyártó nevét is, hogy tudjuk, hogy éppen hol csuklanak.

Egy ikonra kattintva részletes leírást kapunk az adott folyamatról. Míg az egyszerűbb programoknál csak a registry bejegyzéssel leszünk gazdagabbak, addig itt megtudhatjuk, hogy mennyi memóriát foglal le a program és hogyan terheli meg a processzorunkat, mindezt minimum maximum és átlag értékekkel is prezentálva, hogy még pontosabb következtéseket tudjunk levonni arról, hogy mi lassítja be az egész számítógépet.

A nem szimpatikus programokkal 3 féleképpen bánhatunk el. Az első, hogy lelőjük az alkalmazást. Ez azért jó, mert bár következő bootolásnál ugyanúgy el fog indulni, de letesztelhetjük, hogy a hiánya mennyire érinti mélyen a Windowst(=összeomlik). Ha egyáltalán nem szimpatikus a program, akkor uninstallálhatjuk is, ekkor a szoftver saját eltávolító programja fut le, a System Tray Cleaner, nem fogja nekünk saját kezűleg eltüntetni a programot. A harmadik út egy felemás megoldáshoz vezet, a program megmarad, viszont nem indul el automatikusan. Igazából mindenkinek a vérmérsékletére és az adott programhoz való viszonyára van bízva, hogy melyiket választja.

Pont ez kell nekem?

A program egyszerűen használható, a böngészős megjelenésnek köszönhetően minimális a mérete, nagyon sok információval lát el, és a tájékoztatáson túl, még megoldást is kínál. 

Igazából semmi kiemelkedőt nem nyújt a szoftver, de tisztességes munkát végez, ráadásul ingyenesen. Érdemes futni vele néhány kört.

System Tray Cleaner Letöltés 

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes munkaasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr31436051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása