Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Ikonrendezés alapfokon - Fences

2009.10.07. 14:19 Prím Letöltés

Ingyenes program, mellyel az asztalon rendezhetjük el az ikonjainkat. Látványos, könnyen használható és egyszerűen használható alkalmazás, hasznos mindenkinek akinek 5-nél több ikonja van. A szoftver támogatja a Windows7-et is. 

A számítógép asztala elméletileg azért van, hogy a legfontosabb dolgokat elérhessük onnan, ne kelljen a menüpontok között lavírozni. Persze, nem sokan maradnak meg 5-6 ikonnál, hiszen ha már olyan nagy az a képernyő, akkor elfér rajta ez-az, aminek általában az a vége, hogy már mozdulni sem lehet a sok kis rajzocska között. Ha esetleg önmérsékletet tudunk tartani, akkor is fenn áll a veszélye, hogy a 3 oszlopnyi shortcut között elkalandozunk, mire megtaláljuk amit keresünk.

Jó megoldás lehet, ha csoportokba rendezzük az ikonjainkat, és a képernyő 4 sarkába rakjuk őket. Ez egy felől praktikus, másfelől viszont nem túl esztétikus, és az ikonok gyarapodásával egyszer  csak össze fognak érni a csoportok. Az ilyen ikonhalmozási problémákra kínál megoldást több program is, ezek közül az egyik a Fences, ami (majdnem) minden tulajdonsággal rendelkezik, hogy megfelelő probléma megoldó legyen. Nézzük is, hogy mik ezek.

Miután feltelepítettük a programot, máris elkezdhetünk ügyködni. Csak jobb klikkel rajzolnunk kell egy téglalapot, amiből egy tároló lesz, amibe ikonokat pakolhatunk. Ennek a csoportnak nevet adhatunk, pakolgathatjuk, ki-be rakhatjuk a az ikonokat. Ha új csoport kell, akkor csak újabb könnyed jobb-klikkes rajzolásra van szükség. 

Ha ezt megcsináljuk, akkor sokkal letisztultabbnak tűnik majd az asztalunk, és könnyebben meg lehet rajta találni mindent. Ráadásul egy laza duplaklikk után az összes ikonunkat eltüntethetjük az asztalról és ugyanígy vissza is rakhatjuk őket.

A programnak van egy konfigurációs menüpontja is, ami nálam egyszerűen nem akart elindulni. Semmi hibaüzenet, egyszerűen csak nem történik semmi, ha indítanám. Mivel nem olvastam, hogy másnál is történt volna ilyen, ezért egyedi problémára gondolok. Ennek megfelelően az ismertető következő része nem első kézből származik, tessék e szerint kezelni.

Első indításkor felajánlja a program, hogy maga elrendezi az ikonjainkat, és automatikusan létrehozott csoportokba pakolja őket. Emellett vannak beépített elrendezések is, szóval akik a logisztikával hadilábon állnak, azoknak sem fog gondot okozni a program használata.

A kis tárolókat testre is szabhatjuk, átlátszóságot, színt, fényességet is állíthatunk, illetve azt, hogy hogyan viselkedjenek a cím mezők. 

A programmal backup-okat is tudunk csinálni az asztalunkról, így ha nagyon elbúrjánzana a rendrakás, akkor is pillanatok alatt visszaállíthatunk mindent.

Rend a lelke mindennek

A program még így, a konfigurációs ablak nélkül is nagyon jó benyomást tett, azon túl, hogy valami logika szerint szóródnak most már az ikonok, még vizuálisan sem fest rosszul így az asztal. 

Viszont, amellett nem szabad elmenni szó nélkül, hogy bár fapadosan is jól használható a Fences, de az hogy se szó se beszéd nem nem lehet konfigurálni, az a felháborító kategóriába tartozik. Remélem más nem olyan szerencsés, mint én, ha mégis, akkor tessék a kommentekben jelezni, és az új verzió megjelenéséig csak fenntartásokkal kezeljük a szoftvert, addig is még él a bizalom.

Fences Letöltés 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr121434047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2009.10.07. 16:43:39

Ha még billentyűkombinációval el is lehetne érni a csoportokat, na az lenne az igazi..
süti beállítások módosítása