Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Csináld meg saját Donatellás naptáradat - TKexe

2009.09.29. 15:41 Prím Letöltés

Ingyenes, honosított naptár készítő program, mellyel személyre szabott kalendáriumokat hozhatunk létre. Többféle beállítási lehetőség is van, és képeinken még effekteket is alkalmazhatunk.   

Személyes naptárt készíteni most már nem túl ördöngős feladat, ráadásul tuti siker azok körében, akik nem kapnak évente 3 ilyet. Az interneten töménytelen mennyiségben lehet találni erre specializálódott fizetős és ingyenes programokat. Utóbbiak közül az egyik a TKexe, mely kifejezetten egyszerűen kezelhető, többféle sablon is található hozzá, ráadásul ezek testre is szabhatóak.

A pogram érdekessége, hogy az Access-nél használt mdb fájlokba menti ügyködésünket, így azokat könnyen módosíthatjuk. Emellett a plusz információkat, például adott ország ünnepeit, pedig a nem túl ismert, de ugyanúgy az Office adatbázis kezelője által kezelt ABC formátumban találjuk. Ez azért is lehet fontos, mivel a programban jelenleg nem találhatóak meg a magyar ünnepek, viszont csak egy kis szorgalom kell az elkészítéshez, komoly informatikai háttér nem.   

Mikor elindítjuk a programot, akkor egy felugró ablak azonnal tájékoztat a lehetőségeinkről, és ha új naptárat hozunk létre, akkor végig is kísér az elkészítés alapvető lépésein. 

A szoftverben már alapból többféle template van, de letölthetőek továbbiak is, sőt mi is létrehozhatunk ilyeneket a többiek riogatása céljából. 

Miután megvan az alapvető kinézet, utána jön az igazi munka, bepakolgatni a képeket és személyre szabni az egész naptárat. Ha csak a sablon beépített képét szeretnénk lecserélni, akkor csak rá kell vinnünk a felülíró képet, de akár új fotókkal is gazdagíthatjuk az adott hónapot. Képből maximum 20-at pakolhatunk fel egy lapra, ezeket ráadásul forgathatjuk és effektezhetjük(?) is.

Persze nem egy Photoshop duruzsol az egyik menüpont alatt, csak átlátszóságot állíthatunk, vonalból vagy beépített képből álló keretet adhatunk hozzá a képhez, de ez is több mint a semmi.

Az igazán érdekes dolgokat a Beállítások és az Eszközök menüpont alatt találjuk. Előbbiben tudjuk beállítani az ünnepnapokat, mely adatbázis, mint említettem, nem tartalmazza sem, augusztus 20.-át, sem a TV ostrom évfordulóját, viszont Németország tartományokra bontva benne van, lehet örömködni.

Az Eszközök menüpontban tudjuk a még messziről is kivehető betűtípusokat, csinivé és olvashatatlanná tenni, de új objektumokkal is gazdagíthatjuk naptárunkat. Azon kívül, hogy vonalakat és négyzeteket rakhatunk be(, kommentekben várjuk a megoldást, hogy gyakorlatban mire jók) még egy másik hónap miniatűrjét is rábiggyeszthetjük a lapra, ami felesleges hajtogatástól kímélheti meg a számítógépezéstől elsorvadt karunkat.

Az egyes megnevezéseket is megváltoztathatjuk, a februárt vicces lelkűek szintejanuárnak, a novembert majdnemkarácsonynak vagy hasonlóan nevezhetik el. 

Az elkészült naptárat elég sokféleképpen elmenthetjük illetve fizikai formába hozhatjuk. Az alap mdb mentés mellett egy nagy képbe is összerakja nekünk a program a művünket, és sima és TKexe nyomtatás közül is választhatunk. Mindkét módban ki tudjuk választani, hogy mely hónapok kerüljenek bele a naptárba (fontos és gyakran használt funkció;).  Utóbbival ki is szállítathatjuk a naptárat, de tekintve, hogy egy német cégről van szó, ezt nem sokan fogják igénybe venni.

Ezzel csináljak karácsonyi ajándékot? 

Ami funkció van a programban az nagyon egyszerűen kezelhető, kis ráfordítással olyan naptárat tudunk csinálni, amin nem látszik, hogy sablonnal dolgoztunk. Ráadásul teljesen ingyenes és magyarul is beszél, az alapvető igényeinket maximálisan ki fogja elégíteni.

TKexe Letöltés 

2 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr711415792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demonster 2010.12.22. 21:05:33

Kedves Csaba!

Én épp a fentebbi "Napok nevei" ablakot nem tudom előcsalogatni...A lenyíló ablakok közt nem találom
üdv
demonster

demonster 2010.12.22. 21:09:35

Mármint az éves naptárban nem találom, a haviban megvan
:-(
süti beállítások módosítása