Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Pusztuljanak a telepített programok - ZSoft Uninstaller

2009.09.09. 15:12 Prím Letöltés

Ingyenes, magyar nyelvű, könnyen kezelhető program, mellyel a számítógépünkre telepített programokat távolíthatjuk el.

Felmerül a kérdés, hogy minek külön uninstalláló programot használni, mikor a szoftverek maguk telepítik fel ezeket a parancsfájlokat és a Windows programok telepítése és törlése funkciója is ott van. Előbbivel az a legnagyobb gond az elhelyezése, hiszen ha nem a Start menüben bújik meg az indító fájl mellett, akkor valahol a szoftver mappájában sunnyog. A Windows beépített alkalmazásának az az előnye, hogy egy helyre hozza a telepített programokat, viszont a lista összeállítása nem megy egyik pillanatról a másikra. Ráadásul a törlés után is maradnak nyomai a programoknak mind a telepített mappában, mind a registry-ben, amik nem feltétlenül tesznek jót hosszútávon a számítógép működésének. Na, emiatt van szükség az Zsoft Uninstaller-re és hasonló programokra.

A program alap funkciója, hogy pillanatok alatt kilistázza a feltelepített programokat, és azokat is, melyek hibásan lettek eltávolítva. A lista ráadásul nem tartalmazza a drivereket és Windows Update-eket, mivel ezeket kis valószínűséggel törölnénk, így a felsorolás is sokkal átláthatóbb. ha valmi nem tetszik csak kettőt kattintunk rá, és már indul is az uninstall.

Az analizálás funkcióval az újonnan telepítet szoftvereinket fogja a program biztosan törölhetővé tenni. Ehhez először az eredeti állapotról kell készíteni egy képet a programmal, majd feltelepíteni az analizálni kívánt programot, elindítani egyszer, majd az install utáni ellenőrzést kell elvégezni. Így a Zsoft Uninstaller tudni fogja, hogy milyen új fájlokat rakott fel az telepített szoftver és milyen új bejegyzések történtek a registry-be. 

A program másik előnye a Windows változathoz képest, hogy a TEMP fájlokat is el tudja tüntentetni. Ezzel több szoftver is büszkélkedhet, de nagy előny, hogy nem kell örökre elpusztítanunk ezeket a fájlokat, így ha félünk tőle, hogy valamit elrontunk akkor készíthetünk biztonsági másolatot vagy csak a Lomtárba rakhatjuk a fájlokat.    

Meg kell még említeni a Zsoft Uninstaller 3. reklámozott tulajdonságát, a részletesebb információk nyújtását a telepített programokról. A mezei felhasználó sok hasznát nem fogja látni ennek a funkciónak, de ha a fejlesztő így kihangsúlyozza ezt, akkor mi sem mehetünk el mellette szó nélkül. 

Telepítsem még ezt a programot is???

Ha rendszeresen telepítünk fel új szoftvereket, akkor feltétlenül érdemes használni a Zsoft Unistaller-t, mert vele biztosan eltávolíthatjuk az installált elemek minden nyomát, míg a saját(!) eltávolító algoritmusoknál ez már nem feltétlenül van így. Szóval a válasz röviden: Igen!

ZSoft Uninstall Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes rendszer magyarul beszélő lemezkezelő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr241371134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása