Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

A neved legyen mostantól... - Name It Your Way

2009.09.02. 13:33 Prím Letöltés

Egyszerűen kezelhető, ingyenes tömeges fájl átnevező program. A szoftver rendelkezik beépített varázslóval és támogatja az ID3 tag-eket is.

Több fájl egyszerre való átnevezése nem feltétlenül a világ legegyszerűbb művelete. Alap esetben a fiktív fájlnévhez kell mindenféle kódokat hozzácsapnunk, melyek alapján a program tudja, hogy levegyen két karaktert a név végéből, megváltoztassa a kiterjesztést, a 3. karakter után rakjon be növekedő számokat. Ezeket mind beállítani azért nem követel MTA tagságot, de erős buksivakargatást igen. Hajgumóink megóvásában segít a Name It Your Way (NIYoW), melynek legnagyobb előnye, hogy beépített varázslója segítségével legvadabb átnevezési ötleteinket is könnyen véghez tudjuk vinni. 

Tovább után belemegyünk, hogy ez a varázsló lehetne Uri Geller kiválasztottja és milyen földhözragadt lehetőségeink vannak még.

A Wizard gombra kattintva lépésről-lépésre haladhatunk végig az átalakítás folyamatán. Már a fájlok kiválasztásánál is találkozhatunk egy figyelmességgel, miszerint a kiválasztásokat szűkíthetjük a fájlnév alapján. Így ha a zene mappánál a *.mp3-at beírjuk, akkor az album képeket nem buherálja meg a program. Ezután megnézhetjük, hogy mely fájlok ítéltettek átnevezésre, és itt még módosíthatunk, ha valamelyiket mégis megkímélnénk.

Ezután következik az érdemi munka. A különböző változtatások kategorizálva vannak, így például ha jpeg fájljainkat szeretnék logikusan tartani, akkor különböző leírási lehetőségeket is felajánl a program. A következő ablakban kapunk egy előképet a leendő nevekről. Itt van az utolsó lehetőségünk visszakozni, mert ezek után már kezdetét is veszi az átkeresztelés. Hát ennyi lenne, nem is olyan bonyolult:)

De mi van, ha nem tetszik egyik felajánlott lehetőség sem? Szerencsére a NIYoW itt sem csap át vad kódgyűjteménybe. Ha személyre szabott átnevezést szeretnénk, akkor a program fő ablakát kell használnunk. A felső részen tudjuk kiválasztani, hogy mely fájlokat szeretnénk megdolgozni. Itt a Scan módot alkalmazva a varázslónál látott kiválasztó metódust kapjuk vissza, de ha erre nincsen szükségünk, akkor az Add gombra kattintva egy egyszerű Windows ablakban jelölhetjük ki a kérdéses fájlokat.

Az átalakítások megszerkesztése a képernyő alsó felén történik, ahol különböző szabályokat adhatunk meg. Itt is kategorizálva vannak a módosítások, és egy egyszerű felületen testre is szabhatjuk őket, így legmocskosabb ötleteink is megvalósíthatóak.

Sajnos ez az egyszerűség hátrányokat is hordoz magában. A szabályokat csak a kategóriák között találhatjuk meg, így fejből nem írhatjuk meg álmaink átkeresztelését és ha nem egy rugóra jár az agyunk a készítőkkel, akkor eltarthat egy ideig, míg megtaláljuk az adott szabályt.

A program a varázsló melletti másik nagy előnye az ID3 Tag-ek kezelése. Ráadásul ez mindkét irányba működik. Zenéinket ezek alapján átnevezhetjük és a fájlnevek is lehetnek a Tag kategóriák keresztszülei. Itt is kapunk előre legyártott sablon átalakításokat, de mi is készíthetünk ilyeneket, ha erre kényszerít az élet. Mivel itt kevesebb lehetőségünk van, ezért egy listában elfért minden. Így sokkal könnyebben kezelhető ez a rész, mint a kategorizálás esetén. Szerencsés lenne, ha a két megoldást összemosnák, talán majd a következő verzióban ezt is megéljük. 

Verdikt

A programban rejlő lehetőségek elég szélesek, ráadásul a beépített varázslónak köszönhetően könnyen elő is hozhatóak. Utóbbi hátrányává is válik a szoftvernek, hiszen a professzionálisabb usereknek megköti a kezét. A kezelő felület pont annyit nyújt mint amire szükségünk van, pontosan követhetőek az események. Összességében egy nagyon jó program Name It Your Way, jól jön minden háztartásban.

Name It Your Way (NIYoW) Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr591355256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása