Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Szótanulás számítógépen - Keepinghead

2009.08.31. 13:35 Prím Letöltés

Ingyenes, angol nyelvű program, mellyel a tanulást könnyíthetjük meg. Létezik telefonos verziója is, hogy út közben is fejünkbe véshessük az információkat.

Nincs is unalmasabb, mint szótár füzetből, táblázatokból készülni a dolgozatra, magolni a furcsa hangzású szavakat. Sajnos a Keepinghead sem fog rábírni minket, hogy magolással dobjuk fel napjainkat, de legalább egy kicsit érdekesebbé és hasznosabbá teszi ezt a tevékenységet.

A program koncepciója faék bonyolultságú. Az adatbázisban van egy kérdés, és egy hozzá tartozó válasz. Kérdés megjelenik, mi pedig vagy bepötyögjük a válaszunkat vagy rányomunk a válasz megmutatása gombra. Bárhogy is döntünk, nekünk kell értékelnünk, hogy mennyire tudtuk a választ( tudtam - tudogattam - nem tudtam). A program "jegyzeteli", hogy az egyes párokat mennyire tudtuk, így következő alkalommal kérhetjük, hogy a kevésbé jól ment vagy az eddig nem kérdezett szavakkal bombázzon.

Persze nem sokra megyünk az egész programmal, ha nincsen olyan adatbázis amit használhatnánk.( Igazából készíthetünk mi is adatbázist, így például létrehozhatunk egy adatbázist a témazáró szavaiból, melyben már a válaszok magyarul szerepelnek, de egyszerűbb más munkájából élni:) A program telepítés után tartalmaz egy fővárosokat tartalmazó adatbázist, ahol kisebb területekre bontva megtalálhatjuk a székhelyeket. Emellett egy francia-angol szószedetet is helyet kapott, ahol témák szerint vannak lebontva a szavak.

Szerencsére a program honlapjáról további adatbázisok tölthetőek le, többek között angol, francia, spanyol, olasz, német, orosz, portugál, japán nyelveken. Sajnos a magyar még nem szerepel a repertoárban, de reméljük idővel ez változni fog. Nagy előnye ezeknek az elkészített tanulólapoknak, hogy nem szorítkoznak csak a szószedetekre, hanem más témájú gyűjtemények is megtalálhatóak.

A szószedeteket vizsgálva viszont szembesülnünk kell a program egyik nagy hiányosságával, miszerint nem lehet megfordítani a kérdés-válaszokat, így mindig csak egy irányból tanulhatjuk a szavakat. Persze ez orvosolható lenne, ha nem csak kézzel tudnánk bevinni a kérdés-párokat, hanem mondjuk excel táblából. Persze ebben az esetben a hangok hozzárendelése egy kissé körülményesebbé válna...

Strébernek áll a világ, magolás mindenhol

A program nem csak Windows alatt tehet jó szolgálatot, hanem mobiltelefonon is. Ráadásául Bluetooth segítségével szinkronizálható a két alkalmazás, így ha eddig nem tudtuk megjegyezni, hogy a Svalbard szigetek fővárosa Longyearbyen, akkora telefonunk is tudni fogja, hogy ezzel zaklasson.

A szinkronizáció ráadásul oda-vissza működik, így otthon nem kell újra bizonyítanunk, hogy hazafelé megtanultuk a szavakat. 

Tanulásra fel! 

A program jó lehetőséget biztosít, hogy új formában tanuljunk, ráadásul válaszainkhoz mérten alakítja a további kérdéseket. Használata teljesen ingyenes( csak egyszer ugrik fel egy hirdetés), ráadásul folyamatosan bővülő adatbázisai folyamatosan lehetőséget nyújtanak a legkülönbözőbb dolgok megtanulására. 

Keepinghead Letöltés

   

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes tanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr971350666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása