Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Xp motorral Vista kaszni - VistaMizer

2009.08.14. 15:48 Prím Letöltés

Az ingyenes program csomaggal segítségével Windows XP rendszerünket alakíthatjuk át külsőleg Vista szerűvé. A program lecseréli a grafikus elemeket, illetve segédprogramok segítségével az extra szolgáltatásokat is elérhetővé tesz.

A Windows Vista már megjelenésekor is több sebből vérzett, így a Microsoft nem is várt sokat és bejelentette új rendszerét, a Windows 7-et. A gyors váltásból lövetkezik, hogy aki eddig nem állt át a Vistára, az valószínűleg ezután sem fog, inkább kivárja a még béta állapotban is nagy elismerést kiváltó 7-es Windows-t. Ennek ellenére, ha van mit irigyelni a jelenleg regnáló legfejlettebb Windows-ból, azok a grafikus megoldások. Szerencsére több program is rendelkezésre áll, amivel az öreg XP-t gatyába lehet rázni, ezek közül az egyik legjobbat, a VistaMizer-t vesézzük ki.

A program az installálás során lecseréli a Windows grafikus elemeit, az ikonokat, tálcát, betűtípusokat megváltoztatja. Ez után következik a kiegészítő programok telepítése, amivel el is nyeri az operációs rendszer a végső formáját, és egy XP stabilitásával felvértezett Vistába öltöztetett szörnyeteg lesz:) 

Az "extrák" segítségével az ablakok széle átlátszó lesz, az alt+tab ablak váltás (alapértelmezetten win+tab) is térbelivé válik, a tálcán lévő programokról kis index képek kapunk. A programcsomag része a Thoosje Vista Sidebar, mely sajnos hibás, így állandóan irányító számot kér tőlünk a szoftver, és normális eszközökkel le sem tudjuk lőni. Szerencsére a probléma orvosolható, ehhez csak le kell töltenünk a program 3.0-ás változat. 

A programok változó mértékben harapnak ki a rendszerünk memóriájából, szóval, ha az átalakítás után lelassulna a rendszerünk, akkor célszerű 1-2 funkciót parkoló pályára tennünk. Ilyen szempontból a legmohóbb a már korábban emlegetett Sidebar, de egy jó fajta árnyék bekapcsolása is két vállra tud fektetni egy átlagos rendszert. 

Tetszik nem, nem tetszik

Ha tetszik a VistaMizer-el kapott látvány, akkor készíthetünk olyan BootCD-t ami már ezeket a grafikus elemeket tartalmazza. Amennyiben mégsem nyernék el a változások a tetszésünket, akkor a program uninstallja után minden visszaáll a régi kerékvágásba. Mivel Windows-ról van szó, ezért a program a telepítés előtt létrehoz egy visszaállítási pontot a számítógépen, így többszörösen biztosítva magunkat, hogy bármikor visszatérhetünk a jól megszokott formákhoz.

VistaMizer Letöltés

Thoosje Vista Sidebar

 

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes munkaasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr961309460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása