Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Egy a sok közül? - Fly Free Photo Editing & Viewer

2009.07.29. 13:50 Prím Letöltés

Ingyenes fotó nézegető és szerkesztő program, tömeges átméretezési lehetőséggel, tab kezelővel, integrált böngészővel és képfeltöltési lehetőséggel.

Az interneten több ingyenes és sok funkcióval bíró képnéző és szerkesztő programmal is találkozhatunk, melyek csak arra várnak, hogy letöltsük őket és lepaktáljunk valamelyikük mellett. A Fly Photo Editing is egy ezek közül a szoftverek közül, tovább után pedig megnézzük, hogy mit tud nyújtani a felhasználóknak.

 

Az első kikapcsolás élménye... 

Rendhagyó módon először azzal foglalkozunk, hogy mi történik azután, hogy az első szárnypróbálgatásaink után bezárjuk a programot. Elnavigálva képeinkhez "örömmel" láthatjuk, hogy a szoftver ki is nevezte magát első számú képnézőnek, így a legelterjedtebb formátumokat már ő nyitja meg, mindezt anélkül, hogy megkérdezett volna minket...

 

Kezelés funkciók

A program egyik érdekessége, hogy a böngészőkből átvette a tabok használatát, így egyszerre több mindennel is foglalkozhatunk a programon belül. Piros pont a fejlesztőknek:) Az internetes vonal a későbbiekben is megmarad, ugyanis a képernyő teteje inkább hajaz egy browser-re, mint egy képszerkesztőre. Megtalálható az URL mező, Google-ban való kereséshez sem kell másik programot használnunk. A kérdés már csak az, hogy mire is jó ez. Ha elmegyünk egy oldalra, és ott egy képen jobb klikkelünk akkor a szokásos menüpontokkal találkozhatunk és a mutató ujjunk heves rángatás az egéren sem fog friss élményekkel gazdagítani. Ellenben a webhely címétől balra elhelyezkedő html2jpg gombra kattintva újabb piros pontos funkcióba futhatunk bele. A program screenshotot készít az oldalról, és nem csak arról a feléről amit aktuálisan látunk, hanem a görgetés után elérhető részekről is. Így nem kell az index teljes címlapjához 5 képet csinálnunk (1280X1024-es felbontás esetén), és összerakni őket, hanem csak egy gombnyomás kérdése az egész.

A webes funkcióknál maradva nézzük meg a különböző feltöltési lehetőségeket. Tudunk MSN-en képet küldeni vagy felölteni Picasa-ra, Flickr-re, Facebook-ra. Erről bővebben nem tudok nyilatkozni, mivel a gombok megnyomása szisztematikusan hiba ablakot vonzott maga után...

Hasonló sorsa jutott az E-mail Photo is, mivel csak Outlook-al hajlandó kommunikálni, annak ellenére, hogy mi a Thunderbird-öt ajánljuk:)

Az előbbi két bekezdésben leírtak erős fejcsóválásra és heves fekete pont gyártásra sarkallnak, szóval lépjünk is tovább, hátha javíthat még a program a renoméján.

Photo editing módban az alapvető funkciókkal találkozhatunk. Átméretezés, kivágás, színek változtatása, forgatás, piros szem eltávolítás. A History segítségével több lépésnyit is visszamehetünk a szerkesztésben, így nyugodtan kísérletezhetünk, míg el nem érjük a tökéletes összhatást.

A Fly Free Photo Editorral lehetőségünk van a képeinkből PPT-t csinálni. Csak ki kell jelölni, hogy mely fájlokat szeretnénk az egyes diákra, és már kész is a mű. Ráadásul a program még csökkenti is a képek méretét, így nem fog monstre méretűvé nőni bemutatónk. A funkció egyetlen hátránya, hogy nem teljes képernyős képek esetén megcsodálhatjuk a minimum érdekes kategóriába sorolható hátteret, melyet csak a Powerpointban állíthatunk át.

Az utolsó említésre méltó funkció a csoportos átméretezés. Ezzel kapcsolatban nem lehet kivetni valónk, mivel a lehetőségeink meglehetősen szélesek. Menthetünk úgy, hogy a hosszabbik/adott oldalnak adunk meg egy méretet, az összes képet egyforma méretűvé alakíthatjuk, és ott van a százalékos csökkentés is. A létrehozandó fájlok nevét a végletekig alakíthatjuk, így már csak az marad, hogy rányomjunk a Start gombra és berajzoljunk egy újabb piros pontot. 

Konklúzió

Pozitívum a tab kezelés, a honlap screenshot és a csoportos átméretezés. Pipával nyugtazhatóak a képmanipulálási lehetőségek, míg az élerhetetlen funkciók erősen rontják az összhatást.

Gyenge 3as, tessék a következő alkalommal jobban készülni.

 

Fly Free Photo Editing Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes képszerkesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr741273978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása