Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Szélesebben karcsúnak maradni - Seam Carving GUI

2009.07.21. 14:01 Prím Letöltés

A program segítségével úgy méretezhetjük át képeinket, hogy a rajtuk lévő lényeges elemek nem torzulnak.

Egyszerűen kezelhető ingyenes program, ami több esetben is hasznos lehet. Telepítést nem igényel, Windows-on, Linux-on és Mac-en is elfut, így nyugodtan tehetünk vele egy próbát. 

Tovább után megnézzük, hogy mit tudunk állítani a programban, és a jegesmedvét is kisebb keretekbe szorítjuk.

 

 

Retain/Remove - Itt állíthatjuk be, hogy az egérrel a megtartandó vagy az enyészetnek ítélt részeket szeretnénk kijelölni, illetve a kijelöléseket is itt tüntethetjük el.

A Brush Size a kijelölő kör méretét állítja, míg a Brush Weight a kijelölés erejét módosíthatjuk. Ezekkel finomíthatjuk a kijelölést, hogy minél pontosabb legyen.

A zöld retaining részek nem fognak torzulni.(Azért egy komolyabb arányváltást nem tud áthidalni még ez a program sem, szóval csodát ne várjunk, de varázslatot azért igen)

A piros removal területek fognak eltűnni. Hogy milyen módon tüntesse el őket a program, azt a Remove Marked Areas részben állíthatjuk be. Vertical-nál függőlegesen, míg Horizontal-nál vízszintesen húzza össze a képet a program, az automaticnál meg minden eszközt bevet, hogy kitörölje a kérdéses részt a képből. A removal sajnos csak kisebb részletek eltüntetésénél tud igazán hatásos lenni.

Az Other parameters-ben az Edge Detector algoritmusai között váltogathatunk, már ha tudjuk, hogy melyik mivel tud többet a másiknál... A HD Quality és a Forward Energy a képfeldolgozás minőségén javít, természetesen így tovább is tart az elkészítés. Add Weight és Weight Scale az ecset és az átalakítás minőségén változtathat, de nem célszerű hozzájuk nyúlni.

Resize Dimensions-ben tudjuk megadni a kép új méreteit. Alaphelyzetben az eredeti méreteket látjuk, így kapunk egy viszonyítási alapot.

A használat közben még hasznosak lehetnek a Ctrl és + illetve Ctrl és - billentyű kombinációk, melyekkel rázoomolhatunk a képre, illetve kicsinyíthetjük azt.

A következőkben a fentebb látható karcsúsítás lépéseit szeretném bemutatni. (Aki kíváncsi az eredeti képre, az ezen a linken megtalálhatja.)

Az eredeti képből szeretnénk meghagyni a jegesmedvét, a sörös rekeszt, a táblát és a hajót. Mivel az emlősökkel szimpatizálunk, így a madarakat lettek kinézve arra, hogy eltüntessük őket.

A kijelölésnél  célszerű minél pontosabban kiszínezni az érdekes/érdektelen részeket, de azért nem kell pixelre kicentizni mindent. Ha megvan a kijelölésünk, akkor azt el is menthetjük, így ha változtatnánk rajta a későbbiekben, akkor is elő tudjuk hívni.( File/Save Mask)

 

Már csak az áhított méreteket(90-60-90?) kell megadnunk és a Resize gombra kattintva várni a varázslatot.

Jó mulatást hozzá:)

 

Seam Carving GUI Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux szoftver ingyenes képszerkesztő macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr601258900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása