Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Instant útifilm képekből - TripWow

2010.04.28. 15:45 Prím Letöltés

Ingyenes, online útifilm készítő oldal, mellyel pillanatok alatt tudunk egy látványos és szórakoztató filmet csinálni utazásunk fotóiból.   

Sokaknak nagy örömöt okoz, ha hetekig színezgethetik a nyaralás alatt készült képeiket, mozgásba lendíthetik őket, milliszekundumra pontosan beállíthatják az áttünéseket két fotó között, az aláfestő zene ritmusához igazíthatják a váltásokat, majd a lassan már a feledés homályába veszett képeket prezentálhatják nagyérdeműnek.

Azok viszont, akiknek sem idejük, sem programismeretük nincsen hozzá, hogy ilyen videókat csináljanak be kell hogy érjék a képnézegető tovább gombjának ütemes nyomkodásával, illetve a háttérben elindított mp3-al. Persze számos olyan ingyenes szoftver van, mely pár kattintás alatt videót varázsol a képeinkből, ám ezek színvonala általában a minimálisan elvárhatót sem éri el, így a katartikus élménytől meglehetősen messze kerül az, aki ilyen módon akarja mozgalmasabbá tenni a statikus képeket.

Ezért is okozhat nagy örömöt mindenkinek, aki ilyen problémákkal küzd, a Tripadvisor nevű utazási oldal ingyenes online szolgáltatása a TripWow, mellyel pár kattintás alatt látványos útifilmet hozhatunk össze.

 

Az alkalmazás 3 lépésen keresztül vezet minket végig a videó készítésen. Először ki kell választanunk, hogy milyen fotókat akarunk használni. A számítógépről való feltöltésen kívül lehetőségünk van Facebook-ról, Picasa-ról, Flickr-ről, illetve az itthon kevésbé ismert TravelPod-ról is behúzni a képeinket, így adott esetben nem kell vesződnünk az újbóli feltöltéssel. A fotókhoz rendelt plusz információkat is magába szívja a TripWow szolgáltatása, így adott esetben a nevek megadásával sem kell vesződnünk. Ezután egy felugró ablakban meg kell adnunk, hogy hol készültek a fotók. Ha a használt album címében esetleg szerepel a város neve, akkor ezt a részt automatikusan kitölti a rendszer, de ezen a későbbiekben természetesen változtathatunk is.  

Miután megvagyunk a képekkel, következhet a videó testre szabása. Megadhatjuk nevünket, az album címét, illetve profilképet is. Ha valamelyik közösségi oldalról töltöttük fel a képeket, akkor ezek a mezők szintén automatikusan ki lesznek töltve. Itt érdemes figyelni arra, hogy a magyar nyelv által előszeretettel alkalmazott ékezetes betűket annyira nem kultiválja a rendszer, ezért érdemes helyrepofozni ezeket.

A következő lépés a zene kiválasztása. Itt is feltölthetünk saját dalt, illetve választhatunk a rendszerben tárolt 10 dal közül. Sajnos egy alkotáshoz csak egy zenét rendelhetünk, így érdemes figyelni arra, hogy kitartson a zene a slideshow végéig, illetve ha ez nem lehetséges akkor a dal újrakezdése ne legyen feltűnő. Ilyen szempontból a "gyári" dallamok azért jelenthetnek jobb alternatívát, mert nagyrészük úgy lett megkomponálva, hogy ez ne jelentsen problémát. 

Miután megvan a kirándulás hangulatához legjobban illeszkedő zene, következhet a bevezető videó témájának meghatározása. Sajnos jelenleg még csak 2 féle kezdés közül választhatunk, de lehetőségünk van jelezni a fejlesztők felé, hogy milyen témát dolgozzon fel a következő intro. (Reméljük ez nem csak parasztvakítás.) Ezeknek a bevezető videóknak nem csak az a szerepük, hogy ráhangoljanak a slideshowra, egy bizonyos mértékig személyre szabottak is, így megjelenik bennük a nevünk, az album címe, illetve egy animáció keretében megcsodálhatjuk hogyan honnan-hová vezetett az utunk.(lásd első screenshot)

Az utolsó lépés a képekkel való újabb szöszmötölés. Kivehetünk a listából, megváltoztathatjuk a sorrendet, illetve képaláírást is megadhatunk. Utóbbit kreál magától is a TripWow, ha például betageltük magunkat a Picasa-ban.

Ha mindennel megvagyunk következhet a preview(természetesen ezt közben is bőszen nyomkodhatjuk), és ha elégedettek vagyunk akkor egy kövér klikk a Done gombra. Az elkészített videót aztán megoszthatjuk a Facebook-on, Twitteren, MySpace-en, e-mailben, illetve be is ágyazhatjuk az oldalunkba, hasonlóan a Youtube-os társaihoz. 

 

This travel slideshow of Csaba Eross’s trip to 2 cities including London and Budapest was created by TripAdvisor on Thursday, April 29, 2010 at 11:54am UTC. Csaba traveled 1,451 kilometers (901 miles) on this trip.

 

Érdekesség, hogy bár megjelenésében és felépítésében is videónak tűnik a tartalom, de ennél többről van szó. A szemünk előtt elsuhanó képek kattinthatóak, klikkeléssel ráközelíthetünk az adott fotóra és megtekinthetjük például a bejelölt embereket.

Összefoglalva: Pár kattintás alatt képesek vagyunk létrehozni egy interaktív slideshow-t a képeinkből, mely nem csak aláfestő zenét és kattinthatóságot, hanem hangulatos vizuális effekteket is tartalmaz, így szinte garantáltan sikert érhetünk az azt megtekintők körében. Érdemes kipróbálni:)

TripWow

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux video internet ingyenes macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr281959399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása