Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

avast! 5

2010.01.25. 15:22 Prím Letöltés

Az AVG mellett az egyik legnépszerűbb ingyenes vírusírtó az avast!, melynek nemrég jelent meg 5-ös verziója, mely új kezelőfelülettel és számos funkcióval gazdagodott. 

A legszembetűnőbb változás, hogy a korábbi puritán, illetve zenelejátszókra hajazó kinézet már a múlté, jelenleg az oldalt elhelyezkedő tabokba rendeződés a divatos az avast! fejlesztőinél.

Ez minden szempontból szerencsés változás, hiszen így átláthatóbb és jobban kezelhetőek az egyes funkciók. Az első fülön egy összefoglalót(Summary) találunk, ahol egy nagy mezőben láthatjuk, hogy megfelelően működik-e a program,  illetve itt némíthatjuk el az amúgy igen csacsogós programot. 

A Summary-nál paranoiások és számmágusok sokkal jobban fogják értékelni a Statistics mezőt, ahol egy idősávon lehet látni, hogy az óvó modulok hány állományt vizsgáltak meg.

A Scan Computer mező alatt meglepő módon a különböző átvizsgálási módokat találjuk. A szokásos gyors és teljes szkennelés mellett lehetőségünk van az eltávolítható memóriák(pendrive, külső HDD) górcső alá vételére is, illetve kiválasztott mappákat is átvilágíthatjunk. Amennyiben speciális igényeink vannak, akkor a  Create Custom Scan lesz a mi fegyverünk, melynek segítségével a végletekig skálázhatjuk, hogy mit és hogyan ellenőrizzen az avast!.

A program rendelkezik egy Boot-time Scan opcióval is, mely még akkor vizsgálja meg fájljainkat mielőtt betöltött volna az operációs rendszer, így megóv minket attól, hogy a rendszerfájlokkal érkező vírusok megkeserítsék az életünket.

A Real-time shield hasonlóan funkciót tölt be, mint a Statistics, de míg ott adott időegységenként frissül a grafikon, addig itt mevéből adódóan folyamatosan láthatjuk, hogy mivel foglalkozik a program. Például ha megnyitunk egy mappát, annak azonnal nyoma lesz a grafikonon. Itt is le tudjuk bontani az egyes mechanizmusokra a kijelzést, aminek megvan az az előnye is, hogy így elő tudjuk csalogatni az Expert Settings menüpontokat, ahol tovább csiszolgathatjuk az egyes beállításokat.

A program frissességéről és a regisztrációról a Maintance fül alatt gondoskodhatunk, de a fejlesztők ide rakták a karanténba zárt állományokat is.

Akiben hiányérzet lenne a beállításokat illetően, az a jobb felső sarokban a Settings menüben kiélhet magát. Itt minden fontos beálltást megtalálhatunk, illetve néhányat ide dugtak el a fejlesztők, így nem kell aggódni, ha a fülek nyomkodása után még nem találjuk a proxy beállításokat. Az mondjuk érdekes, hogy az automatikus frissítés beállításait miért kellett eldugni, de ha azt nézzük, hogy a koncepció szerint a fülek a tájékoztatást szolgálják, míg minimum egy gombnyi távolságra került az összes effektív bütykölnivaló, akkor érthető ez a húzás.

Az új design nagyban megkönnyíti az avast! használatát, így el sem morfondírozunk rajta, hogy lényegi újítással nem gazdagodott a program. Egyedül a Behavior Shield okozhat a korábbiaknál nagyobb védelmet, ugyanis ez nem a fejlesztők vírusadatbázisa alapján próbálja kiszűrni a kártékony állományokat, hanem a nem kis számú felhasználó visszajelzései alapján "tanulja" meg a legújabb megoldásokat. 

Szép, és?

Az 5-ös verzióba nem kerültek látványos új feature-ök, a gyorsabb ellenőrzés és a Windows 7 kompatibilitás mellett csak a kicsinosított skin dobogtathatja meg a lelkünket. Remélhetőleg ennek az az oka, hogy már közel a maximumot kihozták a Home Editionből, és nem a fizetős változat felé próbálják terelni a felhasználókat.

Nekem eddig maximálisan bevált az új változat, feleslegesen nem riasztott, békésen elduruzsolt a háttérben.

avast! 5 Letöltés   

3 komment

Címkék: windows szoftver biztonság vírus új verzió

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr691700906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pubi60 2010.01.26. 23:01:13

Jól működik az Avast 5, de kérem mondja meg valaki azt hogyan lehet magyarítani. Előre is köszönöm.

_CaD_ 2010.02.23. 22:40:55

www.webcode.hu/downloads/avast/setup_av_free.exe

Legegyszerűbb ha ezt letöltöd, ez a legújabb és magyar!

Prím Letöltés · http://letoltes.prim.hu/ 2010.02.23. 22:52:27

@_CaD_: Ez a 4-es verzió, abból tényleg van magyar, a postban tárgyalt 5-öshöz még nincsen.
süti beállítások módosítása