Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Szerintük ne induljon el - Quick Startup

2009.12.10. 19:27 Prím Letöltés

Ingyenes magyar nyelvű program, mellyel az automatikusan induló folyamatokat lehet kikapcsolni. Ajánlási rendszerének köszönhetően könnyebben eldönthető, hogy mely programokra nincsen valóban szükség.

A PC-k lelassulásának egyik oka az szokott lenni, hogy a feltelepített programok egy része úgy gondolja, hogy neki már a számítógép indulásakor harcra kész állapotban kell állnia. Ez egy bizonyos szint után már ahhoz vezet, hogy "bekapcsolom a gépet-reggeli kávé-végre betöltött a rendszer" aktus nyitja a munkanapokat.

Ezt a problémát elsősorban egy újratelepítés oldaná meg, de egyszerűbb nem ágyúval lőni a verébre, és csak a gond forrására koncentrálni. A Windows Feladatkezelőjén keresztül illetve számos más külső alkalmazással is melegebb éghajlatra lehet küldeni ezeket a folyamatokat, de nem szabad megfeledkezni arról a cseppet sem elhanyagolható tényezőről, hogy a rendszer működéséhez kulcsfontosságú alkalmazások is itt tanyáznak.

Azért, hogy mégsem csináljon bajt az egyszerű user, számos megoldást alkalmaztak már, de eddig a Quick Startupnál használt tűnik a legjobbnak. Tovább után ki is derül, hogy miért.

A program nagy trükkje az, hogy a felhasználók véleményezhetik az egyes folyamatokat, így látható, hogy kinél milyen hatást ért el az adott alkalmazás használata.

Szerencsére nem csak a negatív vélemények kerülnek fel az oldalra, így nem vádolható azzal a felhasználó közönség, hogy a földbetiprással szórakoztatná magát. Az egyes folyamatokat mi is osztályozhatjuk egy 3 fokú skálán, semleges, megbízható, veszélyes kategóriába sorolva az adott programot. Ezzel csak az az egy gond van, hogy bár itt veszélyesség szerint kell jellemezni egy alkalmazást, de az értékelések sokkal inkább a hasznosság és számítógép terhelés oldaláról közelítik meg ezt a kérdést.

Ettől a nem elhanyagolható funkciótól eltekintve egy átlagos autoStart programról van szó, alapvető részleteket megtudhatunk az egyes folyamatokról, de például olyan ínyencségeket nem, mint a felhasznált memória vagy az átlagos processzorterhelés

Összességében mégis azt mondhatom, hogy egy jó programról van szó, a nálam problémásnak tűnő folyamatok itt is meg voltak jelölve, míg a kedvencek csíkja kicsattant a zöldségtől.  

Quick Startup Letöltés

1 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes rendszer magyarul beszélő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr61588879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lalolib 2009.12.28. 21:15:38

Most találtam rá az oldalra. Hasznos, ügyes, látogatni fogom.
süti beállítások módosítása