Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Honlapra a képekkel - Arclab Thumb Studio

2009.10.22. 16:57 Prím Letöltés

Ingyenes program, mellyel HTML-es illetve Java alapú fénykép albumokat készíthetünk, melyeket aztán bármilyen honlapba beilleszthetünk. A szoftver több száz sablont tartalmaz, de mi is létrehozhatunk egyéni kinézeteket.

A leírásból elég egyértelműnek tűnik, hogy a honlap tulajdonosoknak miért tesz jó szolgálatot az Archlab Tumb Studio, hiszen egy albumnyi kép beillesztése egy honlapba nem olyan egyértelmű a mezei felhasználóknak, ezt pedig üzembiztosan és könnyen meg lehet vele oldani. De mi van azokkal, akiknek nincsen weblapjuk, sőt nem is tervezik egy ilyen oldal elindítását, őnekik nem nyújt semmit a program? Szerencsére nem ez a helyzet, ugyanis a szoftver segítségével egyszerre össze tudjuk tömöríteni a képeinket, melyekhez ízlésünknek megfelelő albumot is létrehozhatunk. Csak annyi lesz a különbség, hogy a végtermék nem egy buherálhatatlan exe fájl lesz, hanem egy HTML, amihez a későbbiekben is hozzányúlhatunk.

Tovább után megnézzük, hogy pontosan, hogy is működik a program, mit lehet belőle kihozni és ehhez elég-e a középfokú szakmai HTML nyelvvizsga.

A HTML ismerettel kapcsolatos kérdés tekinthető a legaggasztóbbnak, ezért először ezt tisztázzuk. A program használata során egy varázsló fog végigvezetni minket az albumkészítés lépésein, melynek során legördülő menük, gombok, egyszerű számok beírását megkívánó mezők szegélyezik majd az utunkat, tehát nem a Thumb Studio használata közben kell megismerkednünk a HTML nyelv szépségeivel, kifejezésszerkesztési bravúrjaival.

A szoftver 5 lépésben abszolválja az album létrehozás mizériáját. Első körben ki kell választanunk, hogy melyik sablont szeretnénk használni. Igazából a döntés első fele abból áll, hogy HTML alapú vagy Java-s albumot szeretnénk, illetve, hogy a legyen-e előnézet vagy külön ablak a nagy méretben való megtekintéshez. Ezeket a paramétereket aztán a permutáció és a józanész lehetőségeihez mérten össze is keverhetjük, így jön létre az 5 féle sablontípus, mindegyik 10+ féle különböző kinézettel. Ezekhez jön még a 3 féle személyre szabható sablon típus. Mindezek mellett van még egy batch átméretező funkciónk is, ha valaki beérné csak ennyivel.

Miután sikerült kiválasztanunk az ízlésünknek megfelelő sablont, következik a kép méret beállítás. Itt a korábban választott sablonunk lehetőségeihez mérten módosíthatjuk, hogy az index képek, a slideshow képek, illetve a kattintásra megnyíló képek mekkorák lehetnek. Ha szerencsénk van, akkor ezek közül semmihez sem nyúlhatunk, ezzel óvva meg a dolgos kezek által összerakott sablont a látványos és fájdalmas széteséstől. Elvileg itt módosíthatunk azon is, hogy milyen formátumba kerüljenek a képeink, de az esetek nagy részében ez a mező szürkén mosolyog vissza ránk, és ránt vissza a valóságba, ahol csak a jpeg a KÉPFORMÁTUM. 

A 3. lépésben nyílik lehetőségünk arra, hogy belenyúljunk a kiválasztott sablonba. Ha egy előre elkészített template-et választottunk, akkor a lehetőségeink tárháza kimerül a szövegek színének meghatározásában, és annak megjelölésében, hogy honnan vegye ki a szöveges információkat a program a képfájlokból. Amennyiben szabadabb kezet engedtünk magunknak, akkor a megjelenített sorok és oszlopok számát, a navigáló gombok designját, a különböző szélességeket és távolságokat is személyes igényeinknek megfelelő formába önthetjük.

Az utolsó előtti lépésben kiválaszthatjuk a feltölteni kívánt képeket, itt hozhatunk létre virtuális mappákat, és fűzhetünk kommentárt az egyes fotókhoz. Ha azt szeretnénk, akkor 90 fokokkal el is forgathatjuk a képeket, esetleg tükrözhetjük őket a vízszintes vagy függőleges tengelyükre. Egyszerű, mint a bírói kazuisztika meghatározása. 

Végül az utolsó körben már csak meg kell adnunk az egész műalkotás címét, és...ennyi. Elméletileg a kimeneti mappát is megadhatnánk, de gyakorlatilag ezen már nem módosíthatunk, így már csak a Create gomb megnyomása marad hátra.

Attól függően, hogy HTML vagy Java albumot hoztunk létre, lesz egy csomó illetve 1 darab HTML fájlunk és egy mappánk, amiben a kicsinyített képeink találhatóak. Az ezeket tartalmazó mappát bárhova átmásolhatjuk, egy mezei böngészővel meg tudjuk nyitni, és már csodálhatjuk is a kész művet.

Összefoglalva

Mint láthattuk a használat kifejezetten egyszerű, ráadásul egy teljesen kommersz formátumban jön létre az album. Sablonból is szép számban el van látva a program, ráadásul, ha ez nem lenne elég, akkor mi is létrehozhatunk sajátot. Érdemes mindenkinek futnia egy kört a szoftverrel. 

Arclab Thumb Studio Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes képszerkesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr741467743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása