Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Nem létező meghajtó - DAEMON Tools Lite

2009.10.01. 12:22 Prím Letöltés

Ingyenes, magyar nyelvű program, mellyel virtuális meghajtókat tudunk létrehozni, melyekbe lemezek képfájljait rakhatjuk.

Mikor olyan szoftvereket töltünk le, melyek egy vagy több lemezen foglalnak helyet, akkor nem különböző fájlok bájos tömegébe futunk bele, hanem iso, mds, mdf és hasonló politika mentes, de feltűnően nagyra duzzadt állományokba. Ezek a megfelelő programmal használva pontosan úgy viselkednek, mintha csillogó korongok lennének, szóval lejátszhatóak, másolhatóak, csak frizbizni nem lehet velük.

Már csak egy olyan szoftver kell, ami kezeli őket. Igazából van belőlük szép számmal, nagyban nem is különböznek egymástól, ezért kizárásos alapon a legnépszerűbbel foglalkozunk. Tovább után a "hogyan telepítsem", "hogyan használjam" témák mentén boncolgatjuk a programban rejlő lehetőségeket.

Mint már korábban kiderült, a program virtuális meghajtót pakol a számítógépre. Ez, ha csak a monitort bámuljuk, akkor pont úgy fest mint a többi meghajtónk, a Sajátgépben kap szép betűt, fájlkezelők látják, rá lehet kattintani. Csak nincsen semmilyen lyuk a gép oldalán, ahol lemezt lehetne bele dugni.

Ezekből (talán) következik, hogy hasonlóan kell telepíteni, mintha egy lemez-olvasót raknánk a gépbe. Mikor fut az install, akkor egyszer csak megjelenik a Windows hardwer kezelője, új eszközről tájékoztat, hozzá passzoló driverről érdeklődik és a Windows Update funkcióval kecsegtet. Utóbbira nem lesz szükségünk, ellenben a driver választásnál már rá bízhatjuk magunkat a Microsoft-ra, talál megfelelő illesztő programot.

Ezek után már csak egy kellően félelmetes ablak jelenthet gondot, mely informál, hogy a telepítés során komoly károk is keletkezhetnek a gépben, blabla. Itt a telepítés folytatását kell választani, és az aggodalom felhőit messzire terelni.

Ha minden megfelelően lezajlott, akkor a program elfoglalja jól megérdemelt helyét a tray ikonok( a jobb sarokban lévő óra melletti miniatűrök) között, és következhet a használat. Jobb klikk az ikonon, aztán Virtuális CD/DVD-ROM. Itt beállíthatjuk, hogy hány virtuális meghajtónk legyen, illetve az egyes meghajtókhoz itt rendelhetünk kép fájlt, meglepő módon, a Kép csatlakoztatása gombra kattintva. Kiválasztjuk a mountolni (külföldiül a csatlakoztatás, sokszor így hivatkozik rá a program is) kívánt fájlt, kis gondolkodás és már ott is figyel a lemez a meghajtóban, lehet garázdálkodni.

A kezelt képfájlok pedig a következőek: iso, mds, mdf, b5t, b6t, bwt, ccd, cdi, cue, nrg, pdi, isz.

Ennyi lenne az alapvető használat, az ezután következő funkciók nem lesznek napi vendégei a processzorunknak, de jó, ha tud róluk az ember:

További lehetőségek

Az egyes virtuális meghajtóknál a kép csatlakoztatása alatt van a beállítások fül, ahol be tudjuk állítani, hogy milyen betűhöz tartozzon a meghajtó, illetve a régió kódot is megválaszthatjuk, ráadásul ezen a későbbiekben is módosíthatunk.

A jobb klikkre előbukkanó menüből elővarázsolhatjuk a DAEMON Tools Panelt is, mely további funkciókat rejt. Ha megtetszettek a képfájlok, akkor meglévő lemezünkből mi is létrehozhatunk ilyet. Ehhez a Disc imaging gombra kell kattintani és már gyárthatjuk az iso és mds fájlokat. A funkciók elég egyértelműek, a használattal ilyen szempontból nem lehet gond, ennek ellenére nálam nem működött ez a funkció, a valós meghajtó normális felismerése túlmutatott a képességein.

A Beállítások között az Advanced menüpont lehet izgalmas a sok ismeretlen szóval. Ezek különböző másolásvédelmi eljárások, elvileg ezeket is ki tudja játszani a program, de a hatékonysági fok, mondjuk úgy, nem egyenletesen magas.

DAEMON Tools Lite Letöltés

Megj.: A program használatával kapcsolatban még arra érdems figyelni, hogy ne futtassunk egyszerre több virtuális meghajtót kezelő programot, szívesen összevesznek egymással. 

     

2 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes lemezkezelő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr51420370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janko110 2009.10.27. 17:26:33

Hali lenne egy problémám a daemon tollsal feltelepitettem létrehozta a virtuális meghajtót ami nemnyissa meg az iso file-kat beillesztéskor a windows mappa jön be mintmikor berakok eggy lemezt képek nyomtatása....stb.DirectX-et feltelepitettem deigyse megy,megköszönném ha tudna valaki segiteni xp servicepack3 van fenn a gépen.
süti beállítások módosítása