Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Ha nem megy a matek házi - Microsoft Math

2009.08.05. 16:23 Prím Letöltés

Matematikai program, mely egyenleteket old meg, háromszög hiányzó adatait számolja ki, mértékegységeket vált át, tartalmaz egy best of képleteket is, és adott esetben még a megoldás egyes lépéseit is megmutatja...

...így már csak az angol matematikai kifejezéseket kell megismernünk és azon gondolkodni, hogy mit teszünk a 30 napos próbaidő lejárta után.

Tovább után átvesszük a különböző funkciókat és ezzel próbáljuk könnyíteni a fentebb vázolt gondokat.

 

A különböző képleteket a képernyő alján lévő mezőbe írhatjuk be. Ehhez billentyűzetünket, a képernyő bal oldalán lévő számológépet használhatjuk, de akár kézzel is berajzolhatjuk a képleteket.

Ezek közül a kifejezetten tudományosnak tűnő számológép lehet a legnagyobb barátunk, mivel ezzel lehet a legegyszerűbben bevinni a matematika agyszüleményeit. Van itt deriválás, integrálás, határérték, átlag, medián, kombinatorika, szinusz, koszinusz, vicces lineáris algebra mutatványok (pl.: mátrix), és olyan földhöz ragadt dolgok, mint gyökvonás vagy logaritmus. Ezek megadása hasonló, mintha a füzetünkbe írnánk be a képleteket, ha valamit mégis elrontanánk, akkor a program jelzi, hogy hol akadt el.

A kapott eredmények a képernyő közepén jelennek meg, kibontva őket pedig láthatjuk a megoldás egyes lépéseit, magyarázattal fűszerezve. Az utolsó lépés után a szoftver még felajánl további lehetőségeket, hiszen ki ne akarná a például egy 3 dimenziós koordináta rendszerben bemutatni kedvenc függvényét. Az adatokat természetesen megadhatjuk fokban és radiánban is, míg az egyenleteknél a valós számok jelentette korlátokat is átléphetjük, ha a komplex számokra kapcsolunk.

Aki nem merülne bele ennyire a matematika bugyraiba, annak is jó szolgálatot tehet  Microsoft Math. A Math Tools lehet ebben a segítségünkre. Az Equation Solver-el egyenletet illetve egyenletrendszert oldhatunk meg, csak be kell pötyögnünk az egyenleteket és már lépésről lépésre láthatjuk, hogy miért is jött ki az adott eredmény. Formulas and Equations alatt algebra, geometria, trigonometria, fizika, kémia képleteket találunk, ahova csak be kell írni az ismert tagokat és várni a csodát. Mindezek mellett az exponenciális egyenletek összefüggései, logaritmus szabályok és a legfontosabb együtthatók/konstansok értéke is itt található. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mit keresünk, a képletekhez fűzött magyarázatok lehetnek segítségünkre.

A Triangle solver egy háromszög adatainak kiszámolását gyorsítja meg, hiszen csak be kell írnunk a megadott részeket és már ki is rajzolódik a keresett háromszög és az ehhez vezető út is. Ha mértékegységek között kellene átváltanunk, akkor a Unit Convertion Tool lehet a fegyverünk. A lehetőségek tárháza meglehetősen széles, ezt jól példázza, hogy a nyomást Merkúr milliméterben is kifejezhetjük. 

Kicsöngetés előtt

A program középiskolás és felsőfokú tanulmányok során is hasznos lehet, gondot kezdetben az angol nyelvű kifejezések jelenthetnek. A 30 napos próba idő elég lehet, hogy felismerjük, hogy mennyivel könnyíti meg az életünket.

    

 

 

Microsoft Math Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr761290820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása