Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Majom a ketrecben - Mediamonkey

2009.07.23. 16:02 Prím Letöltés

Nagy tudású zenelejátszó, széleskörű media library szerkesztési lehetőségekkel. Szinkronizálható hordozható lejátszónkkal, képes cd írásra és rippelésre. Fizetős változata kibővített lehetőségeket nyújt a felhasználónak.

Döntened kell, mi a fontosabb, Megnyisd, vagy őrizd önmagad

Mikor zene gyűjteményünk túllép az egyszerűen, intézőből kezelhető méreteken akkor el jön az úttörő pillanat, hogy egy komolyabb tudású zenekezelő felé forduljunk. Az ilyen szoftverek közös ismérve, hogy végig indexelik zenéinket és így könnyen és gyorsan kereshetünk bennük, playlisteket gyárthatunk, internetről szerezhetjük be a hiányzó információkat. A legismertebb ilyen programok a Windows Media Player, iTunes és a WinAmp. Ezeknek egy alternatívája a már ingyenes verzióként is sokat tudó MediaMonkey.

Tovább után megnézzük, hogy mit kapunk ettől a programtól és kesergünk egy kicsit, hogy milyen funkciók hozzáférhetőek a fizetős változatban.

 

Megy a műsor, Nézed az életem

A program első indításakor megkérdezi, hogy hol tarjuk zenéinket, majd végigtérképezi a kérdéses mappákat. Ha új zenével bővül a gyűjteményünk, akkor erről tudatnunk kell a programot, mivel az ingyenes verzió nem figyeli a korábban megjelölt könyvtárakat.

A program egyik kulcs eleme a bal oldalon elhelyezkedő, intézőre hajazó menü. Itt érhető el a library, ahol különböző szempontok szerint csoportosítva találhatóak zenéink, a playlistek, podcastok és egy könyvtár-fában is garázdálkodhatunk, ha nekünk úgy könnyebb. A rendszer tudja kezelni azokat a zenéinket is, melyeket cd/dvd-n tartunk vagy mobil meghajtón. Ilyenkor megjelenik a listában a kérdéses zene, de lejátszáskor tájékoztat a program, hogy melyik cd-t rakjuk be. A teljes verzióban lehetőség van intro készítésére is az egyes lemezekhez.

A program felső részén van egy kereső, amivel tovább szűkíthetjük az eredményeket. Az igazi finomságokat az Advanced menüben találjuk... ha fizettünk a program teljes verziójáért.

Nagyobb zenei gyűjteményeknél már létszükséglet, hogy az ID.Tag-ok rendesen be legyenek állítva, minél több dolog ki legyen töltve. Ebben is segítségünkre van a Media Monkey, az internetről néz utána számaink adatainak, de mi is kiigazíthatjuk a kérdéses részeket. Amennyiben valamiben nem lennénk biztosak, egy jobb-klikk és már választhatunk is, hogy a Google vagy a Wikipedia vigyen minket közelebb a megoldáshoz.

Amennyiben zenéinket megőriznénk az utókornak, akkor sem kell másik program után néznünk, hiszen van beépített CD/DVD író funkció, a fájlokat szabadon konvertálhatjuk egyik formátumból a másikba. Ezeket a funkciókat csak kis mértékben herélték ki csonkították meg a fizetősség oltárán. A lemez írásban van sebesség korlátozás, de remélhetőleg ez nem okoz komoly hiányérzetet, míg a beépített mp3 konvertáló idő limites, de ezt lecserélhetjük egy ingyenes változatra, így megmaradhat ez a funkció is. 

Ha van valamilyen hordozható mp3 lejátszónk, azt is szinkronizálhatjuk a programmal. Az  ismertebb eszközöket alapból támogatja szoftver, ha mégis csak értetlenkedve nézne vissza ránk, akkor még mindig kereshetünk kiegészítést a neten.

Csak bámul és etet, A könnyeken nevet 

Ha olyan szerencse ér minket, hogy egy buliban a mi számítógépünkről szól a zene, akkor sem kell percenként visszanéznünk, hogy éppen mit rontanak el a vendégek, mert segítségünkre siet az AudioDJ funkció. Teljes ablakban futtathatjuk a MediaMonkey-t, korlátozhatjuk a playlisthez való hozzáférés lehetőségét, a szám átugrást, beletekerést és minden más vicces dolgot ami megzavarhatja a folyamatos zenei élményt. A minimális számítógépes ismeretekkel rendelkező bulizók kedvét is letörhetjük, mivel tilthatóak olyan billentyűkombinációk, mint az Alt+Tab, Alt+Esc, Ctrl+Esc, így csak a jó öreg Ctrl+Alt+Del nyújthat menedéket az ellenállóknak.

 

 

 

 

 

Csak félig él, aki nem szabad, A rabok szíve megszakad

Mint már korábban is láthattuk, az ingyenes változatban több funkciót is korlátoztak a készítők, ezzel kényszerítve a többre vágyó felhasználót, hogy feltörje megvegye a programot. A szoftver egyik legfontosabb versenyelőnyének a végletekig hangolható szűrők jelentik, melyeket több helyen is alkalmazhatunk, jelentősen növelve a személyre szabhatóságot. Ám ezekből nem sok jut el a mezei felhasználókhoz, akik kétszer is meggondolják, hogy kiadjanak egy zenelejátszóért közel 4000 Ft-ot.

De nem szabadulhat, Börtönöm őre sem

A korlátozott szűrési lehetőségek miatt nem tud egyértelműen vetélytársai fölé nőni a MediaMonkey, de jó alternatívája lehet bármelyiküknek. Ha van egy bevált programunk, akkor nem hiszem, hogy a MediaMonkey olyan mély benyomást tehet ránk, hogy eldobjuk az eddig működő rendszert, de ha választás előtt állunk, akkor nyugodtan tegyük le a voksunkat mellette, nem fogjuk megbánni.

 

MediaMonkey Letöltés 

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver multimédia minden az egyben

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr341263217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása