Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

A figyelmeztetés legyen veled - Growl

2010.03.25. 17:26 Prím Letöltés

Ingyenes figyelmeztető program, mellyel különböző alkalmazásokhoz tudunk értesítő üzeneteket rendelni.

Új e-mail, befejeződött letöltés, másik szám a lejátszóban, csiripelés vagy hullámzás, mind olyan dolog amiről szeret értesülni az ember, miközben számítógépezik. Szerencsére ezeknél az alkalmazásoknál van beépített értesítő, ugyanakkor ez az esetek nagy részében nem testre szabható.

Ezt a nem túl nagynak tűnő problémát orvosolja a Growl, mely saját szárnyai alá képes hozni az értesítéseket, melyeket aztán egyenként is testre szabhatunk, de akár közös design-t is álmodhatunk nekik, mindez csak attól függ, hogy milyen ízlésficammal áldott meg minket az ég.

A program telepítése után  az alapbeállítások nem túl szórakoztató formaságain átrágva magunkat el is juthatunk az Applications fülre, ahol  az egyes alkalmazások viselkedését határozhatjuk meg. A gondot az jelenti, hogy a programok tömkelegét felsorolni hivatott mező teljesen üresen árválkodik. Ezen elméletileg javít, ha valamelyik alkalmazásunk értesítést köp ki magából, mert akkor ezzel felfedi magát a Growl előtt és integrálódik is a programba. Sajnos nekem ezt a gyakorlatban nem sikerült megvalósítanom, így maradt a földhözragadtabb módszer és a program honlapjáról kell letöltenem a kiegészítőket.

Ahogy egy alkalmazás megjelent a listában következhet a részletes beállítása, amennyiben a gyári beállításoktól eltérő működést álmodtunk meg számára. Meghatározhatjuk, hogy hogyan nézzen ki az értesítés, mennyi ideig maradjon a képernyőn, esetleg manuális beavatkozásig el se tűnjön onnan. Azért, hogy ne csak a felvillanó felületekre kelljen támaszkodnunk priorizálhatjuk és hangokkal is felvértezhetjük a figyelmeztetéseket. Az egyéni hang megadása ugyanakkor nem tartozik a feature-k közé, ugyanis a program egy meghatározott listából enged csak választani, mely erősen hajaz a Best of Windows rendszerhangokra. 

Az egyes programokhoz nem csak egységes viselkedést adhatunk, a különböző folyamatokat is testre szabhatjuk, így például külön beállításai lehetnek a letöltés elkezdésének, befejezésének, megszakadásának.

A Display menüpontban tudjuk megnézni az egyes figyelmeztető ablakokat, illetve be is állíthatjuk, hogy melyik legyen az alapértelmezett kinézet. A programmal együtt járó pár skin mellé a hivatalos oldalról továbbiak is letölthetőek, illetve internetszerte fellelhetőek további gyűjtemények is. 

Mindenhol képben

A program nagy előnye, hogy nem csak egy számítógépre képes kiküldeni a figyelmeztetéseket, hanem tovább is tudja őket forwardingolni másik számítógépre vagy akár egy iPhone-ra is, így akkor is azonnal értesülhetünk a legfontosabb hírekről, ha nem ülünk a monitor előtt.

Letöltsem?

A programnak elég kicsi az erőforrás igénye, egységes környezetet adhat a programokból jövő értesítéseknek, kiválthatja azokat, illetve olyan figyelmeztetéseket is megjeleníthet, melyeket amúgy az anyaprogram nem tenne közszemlére. A szoftver értékét ráadásul tovább növeli, hogy képes továbbítani az értesítéseket más eszközökre is.

Egy próbát feltétlenül érdemes vele tenni!

Growl Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver ingyenes munkaasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr61868240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása