Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Mindig, mindenhol online- Trillian Astra

2009.08.19. 14:09 Prím Letöltés

Ingyenes, magyar nyelvű csevegő program, mellyel egyszerre kapcsolódhatunk AIM, Google Talk(GTalk), ICQ, Jabber/XMPP, Windows Live Messenger(MSN), Yahoo!, Bonjour, Facebook, IRC, levelező, MySpaceIM, Skype, Twitter rendszereinkhez. Ráadásul az új Astra változatban ezek mindegyike elérhető a Basic csomagban is.

Ahogy egyre több online ponton csatlakozunk barátainkhoz, ismerőseinkhez, munkatársainkhoz elengedhetetlenné válik, hogy ezeket a forrásokat összefogjuk, és egy helyen kezeljük őket. Ha több azonnali üzenetküldőn, twitteren, facebookon is fenn vagyunk, és szeretnénk képben lenni, hogy mi történik, akkor több programot kell egyszerre futtatnunk és böngészőnkben is nyitva kell lennie 1-2 tabnak. Ez nem csak nehézkessé teszi a használatot, hanem még komoly erőforrásokat is igényel.

Ezt küszöböli ki a Trillian, mely a legismertebb rendszerekkel kompatibilis, és egy ablakba gyűjti contact-jainkat, jelentősen megkönnyítve életünket. Tovább után meglessük, hogy mit tud az egyszerű üzenetküldésen túl a program, és mivel tudjuk összezavarni a lelkét.

 

A programra korábban jellemző volt, hogy az ingyenes és a fizetős verzió között a használatban jelentős különbségek voltak. Ennek leglátványosabb formája volt, hogy egyes rendszerekhez csak fizetés után csatlakozhatunk. Szerencsére ezt az új változatból már kivették, így ettől nem leszünk megfosztva. Viszont a kereshető, HTML naplózásnak, online Trillianozásnak, a különböző skineknek, a több eszközről való csatlakozásnak, teljes képernyős video-chatnek vagy több fájl egyszerre küldésének búcsút mondhatunk.

Talán túl lehet élni ezeknek a hiányát, főleg hogy az alapvető funkciókat nem kurtították meg a fejlesztők. Legfontosabb, hogy az összes kapcsolódási lehetőségünk megmarad, és a video-chat és a hangulatjelek is ott virítanak az eszközök között. Ezen kívül beállíthatjuk, hogy mit tegyen a program, ha nem vagyunk gép közelben, milyen eseményekkor villogjon és prüttyögjön, milyen betűtípussal írjunk. Fájl átvitelhez vírusirtót tallózhatunk, kiválaszthatjuk, hogy a beérkező fáljokat mi alapján mentse el, így partnerekként is lebonthatjuk a fájlokat, a gyorsbillentyűket testre szabhatjuk. Összességében minden fontos funkciót tartalmaz, amire szükségünk lehet, ráadásul ezek beállításának nehézsége a porkrumpli elkészítésének bonyolultságával vetekszik.

Mivel a program legfőbb erőssége a több féle kommunikációs eszköz összekapcsolása, így különösen nagy hangsúlyt kap, hogy ezeket hogyan tudjuk beállítani. A már felsorolt azonnali üzenetküldőknél csak be kell írnunk azonosítónkat és jelszavunkat és már meg is vagyunk. Ráadásul, ha a különböző rendszerekhez másik nevet szeretnénk használni, akkor azt is megtehetjük, bár ehhez el kell merülnünk egy kicsit a beállításokban. Levelezésünkhöz IMAP-ot vagy POP3-at állíthatunk be, ehhez a saját adatainkon kívül a mail szervert kell ismernünk.     

Ha Gmail-es mail címünk van, akkor még egyszerűbb a helyzet, mert csak a GTalkot kell beállítanunk és akkor felveszi a levelezésünket is a program. Amúgy a GTalk az egyik gyenge pontja a szoftvernek, mivel nem sikerült kezelnie azt, ha a böngészőben is írunk a beszélgetésbe és a Trillian-on keresztül is. Bár rajtam kívül valószínűleg kevesen próbálkoznának ezzel...

Jó ez nekem?

Véleményem szerint nagyon hasznos a program, mivel ha csak msn-ezünk és van egy gmail-es címünk, már akkor jó szolgálatot tesz, hiszen előbbi főbb funkcióit megkapjuk, míg utóbbihoz kapunk egy értesítőt az új leveleinkhez. Amennyiben ennél több programot is használunk, akkor kevés indok marad, hogy ne álljunk át a Trillian-ra.

 

Trillian Astra 4 Letöltés

      

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver internet ingyenes magyarul beszélő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr861323497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása