Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Az n+1. zenelejátszó a legjobb? - Jajuk

2010.02.17. 14:46 Prím Letöltés

Ingyenes zenelejátszó program, hasznos playlist menedzselési funkciókkal, internetes adatbázis használattal. A szoftver Windows, Linux és Mac OS X rendszereken is fut.

Mikor egy új zenelejátszó jelenik meg, mindig elgondolkodik az ember, hogy mivel tudhat többet az adott program, mint a már bevált eszközök és a millió+1 trónkövetelő. Vannak minimalista lejátszók, ahol a play gomb kimeríti a teljes funkcionalitást, vannak minőségi hangzást kínáló alkalmazások, és olyanok is, melyek mellett egy kávéfőzős svájci bicska egyszerű szerkezetnek tűnik. A kérdés az, hogy egy ilyen telített mezőnyből mivel akar kiemelkedni a Jajuk.

Első indításkor a program érdeklődik, hogy merre tartjuk a zenéinket, de ez szerencsére nem határolja be a lehetőségeit, amennyiben külső meghajtón, másik partíción is lennének dalaink, azokat is boldogan beveszi a media libraryjébe, és ha valamiért mégsem elérhetőek, akkor sem omlik össze bánatában. 

A program elég sok funkcióval rendelkezik, szerencsére ezeket nem próbálták meg egy képernyőre zsúfolni, az egyes megoldások között a bal oldali sávban elérhető ikonokkal válthatunk.

A Simple, Files, Tracks nézetek más-más felosztásban, különböző kiegészítőkkel mutatják a zenetárunkat és a playlistet. Állandó elem még 3 fül, melyekre kattintva az előadóról tudhatunk meg többet, az adott dal szövegét nézhetjük meg, illetve hasonló zenéket is ajánl a program. Az adatokat szerencsére nem fájlinformációkból szerzi az alkalmazás, hanem az internetről gyűjti össze őket, így egy hanyagul kitöltött tag mező nem vesz el az így kínált élményből.

Még van egy 4. nézet is, mely album szinten mutatja a zenéinket. Ezekbe nem tudunk dal szinten belemenni, egyszerűen az adott borítóra (vagy üres lemeztokra) kattintva elindul a lemez.

Aki kóros playlist gyártásban szokta magát kiélni az boldog lehet, ugyanis külön nézetben hozhatja létre a különböző lejátszási listákat. A Display nézet ezzel szemben azoknak kedvez, akik nem a különböző dalnevek és listák tömkelegét szeretik nézegetni, hanem valami látványosabbat, ami a Jajuk olvasatában az animálva megjelenített dalcímet, a borítót és a dalszöveget jelenti.

A különböző adatok iránt érdeklődők az Information és Stat felületen tudják kielégíteni az ilyen irányú szükségleteiket. Előbbi az előadó biográfiáját és albumait jeleníti meg, míg utóbbi grafikonokkal szórakoztatja a nagyérdeműt.    

Ennyi?

A felvázolt különböző nézetektől és menüpontoktól persze nem sokan esnek hanyatt, ami számomra érdekessé tette a programot azok a különböző playlist buheráló gombok. 

A Manage DJ varázsló segítségével akár olyan lejátszási listát is létrehozhatunk, melyben 30% rock, 15% klasszikus zene, 45% Christian Gangsta és 10% meditációs zene szerepel. Amennyiben nem lennénk ennyire kreatívak vagy egyszerűen nem lennének ilyen nagy igényeink, akkor egy egyszerű gombnyomással elindíthatjuk a legújabb számainkat vagy kedvenceinket. Ha a random listában esetleg az egyik dal hallgatása közben megjönne a kedvünk az egész albumhoz, akkor ez csak egy kattintásra van tőlünk. Személy szerint nekem ez utóbbi funkció tetszik a legjobban, már sokszor használtam volna korábban is. 

Ennyi!

A Jajuknak ezek voltak a legfontosabb elemei, de emellett számos kis apróság is van még a programban, amire használat közben jöhetünk rá. Összességében nagyon kellemes meglepetés volt a szoftver, el tudnám képzelni akár elsődleges zenelejátszóként is. 

Jajuk Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux zene szoftver ingyenes macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr471766307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása