Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Screenshot weboldalakról - Webshot

2010.02.15. 17:00 Prím Letöltés

Ingyenes program, mellyel teljes weboldalakról készíthetünk screenshotot. A szoftver a görgetés után elérhető részeket is lefotózza.

Néha szüksége van az embernek arra, hogy egy teljes weboldal képét screenshot formájában megörökítse, és ilyenkor szembesülnie kell azzal, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat.

Türelmesebbek lefotózhatják az egyes képernyőképeket, majd összeilleszthetik azokat valamilyen rajzprogramban. Persze ez még 1-2 oldal esetén kivitelezhető, de a "nagy magyar portálok címlapjai" feladat elvégzésénél már komolyan felmerül az emberben, hogy hogyan generálódhat ennyi hír a világban. 

Erre a nem túl gyakran előforduló, de megjelenésekor kifejezetten idegesítő, problémára nyújtanak megoldást a honlap fotózó programok, melyek sorát a Webshot is erősíti. 

Bár a leírtak alapján egy URL cím mező és egy Start gomb kimeríthetné a szoftver kezelőfelületét, szerencsére ennél többre képet az alkalmazás. 

A Single fülön az előző bekezdésben felvázolt lehetőséget valósíthatjuk meg a gyakorlatban is, annyival kiegészítve,  hogy megadhatjuk a kimeneti kép nevét, illetve formátumát(jpg, gif, png, bmp) is.

Multiple fülön egyszerre több oldal fotózásának adhatunk zöld jelzést, amit a kérdéses weblapok címének szövegfájlba való rendezésével érhetünk el. Itt arra kell figyelni, hogy http://-el adjuk meg a címeket, mindegyiket külön sorba, txt-ként mentve az állományt. Én http://www.index.hu www.origo.hu és letoltes.com címeket adtam meg a leírt formában. Az index oldaláról elkészült a kép, az www.origo.hu-val nem tudott mit kezdeni a szoftver, míg a letoltes.com-nál a bing találati listájáról készített fotót. 

Az Image fülön az elkészített kép paramétereit adhatjuk meg, kicsit konkrétabban a méretét és a minőségét. Utóbbit egy csúszkával állítgathatjuk, már ha tudjuk, hogy a két végpont mit jelent, illetve a változtatások milyen hatással lesznek az eredményre, ugyanis a gyakorlatban csak egy csíkot látunk, amelynek valamelyik pontjára helyezhetjük a potmetert.

A Browser menüpont segítségével azt állíthatjuk be, hogy mekkora részt fotózzon le a program az oldalból. Ez akkor lehet hasznunkra, ha ellenőrizni szeretnénk, hogy adott felbontás mellett mennyit lehet látni az oldalunkból.

Az utolsó Process fülön a feldolgozás menetén változtathatunk, aminek a gyakorlatban annyi értelme lehet, hogy a lassan betöltődő elemeknek is hagyhatunk időt, hogy megjelenjenek az oldalon.

A menüpontokon túl van még 1-2 funkció, amit még érdemes tudni a programról: blokkolja a pop-upokat, kezeli a flasht és az activeX-et, beépíthető saját alkalmazásba.   

Summa summarum

Összességében ügyes szoftverről van szó, mely könnyen kezelhető, kevés helyet foglal és melyre lehet, hogy soha nem lesz szükségünk, ugyanakkor ha egyszer mégis, akkor áldani fogjuk az eget, hogy nem kis képek összeillesztésével kell mulatnunk az időnket. 

Webshot Letöltés

3 komment · 1 trackback

Címkék: windows szoftver ingyenes iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr1001760681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: browse around this website 2018.06.11. 16:40:23

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sprites23 2011.08.16. 23:12:59

Sziasztok!

Nekem olyan képlopó program kellene, amelyet be lehet úgy állítani, hogy az általam megadott időtartamban (akár több órán keresztül!), meghatározott időközönként (mondjuk 2-5 percenként) fényképezze le az aktív weboldalt, és ha lehet, akkor képként mentse el az eredményt. Mit javasoltok?
süti beállítások módosítása