Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Esős abrosz az asztalra - Rainmeter

2010.02.08. 14:49 Prím Letöltés

Ingyenes asztali program, mellyel különböző elemeket helyezhetünk el az asztalunkon. A megjelenített elemek szinte a végtelenségig testre szabhatóak, az internetről számos kiegészítő skin tölthető le az alkalmazáshoz.

Az emberek szeretik minél jobban testre szabni a számítógépük Asztalát. Egyesek beérik azzal, hogy kicserélik a háttérképet, esetleg átrendezik az ikonokat, de vannak olyanok is, akik szeretik minimálisra venni az Asztalon tanyázó elemek számát.

Vannak azonban, akik az alap lehetőségeknél tovább mennek, és új objektumokkal, funkciókkal gazdagítják a rendszer felületét. Ilyen megoldások közül többel is találkozhattunk már a blogon (Fences, Yod'm 3D, RocketDock), ám ezek csak 1-1 új elemmel gazdagították az Asztalunkat, míg a most bemutatásra kerülő Rainmeter ennél sokkal többre képes.

Nevével ellentétben a program nem csak az időjárásról tájékoztat minket, hanem szinte bármilyen információt megtudunk jeleníteni vele, melyek nem csak statikus elemei lesznek az asztalunknak, hanem adott esetben még mozgásba is hozhatóak, így akár a Rocketdockot is kiválthatják.

Amilyen látványos dolgokat lehet csinálni a Rainmeter-el, olyan nehéz előcsalogatni belőle ezeket a trükköket, ugyanis nem csak egyszerű installálásból vagy fájl másolásból áll az üzembe helyezés. Miután leszedtünk egy adott skin-t(pl.: innen), és bemásoltuk a hasonló nevű mappába következik a program bűvölése. Valamelyik elemen nyomjunk jobb-klikket, majd Configs/Manage Skins. Itt láthatjuk a "telepített" skineket, melyeknél rossz esetben azt tapasztalhatjuk, hogy legújabb szerzeményünk nincs is a listban. Ezt könnyen orvosolhatjuk, ugyanis a Browse lehetőségre kattintva már a Skins könyvtár tartalmát láthatjuk, benne az összes mappával. Itt nem elég, hogy kiválasztjuk a szívünknek kedves skint, az ablak alsó részén az ini fájlok közül kell megjelölnünk azt, amit használni szeretnénk, majd a reload skin gombra kattintva nyomatékot adhatunk igényünknek, és elhelyezhetjük az objektumot az Asztalon.

Ha az egyes elemeket testre szeretnénk szabni, arra is lehetőség van, ám ekkor még barátságtalanabb környezetbe tévedünk, ugyanis txt állományokban kell bűvészkedni. Ezek használatához az interneten találunk leírást, de a többségnek így is meg fog felelni a kínálat.

Természetesen a program igazi erejét akkor láthatjuk, ha végignyálaztuk a végtelennek tűnő skin és megoldás tengert, amiben nagy segítségünkre lehetnek a Mutasd az asztalod blog Rainmeter-t tartalmazó bejegyzései, ahonnan akár ihletet is meríthetünk álmaink desktopjához.

Szerencsére a program nem telepszik rá a memóriánkra, így nyugodtan garázdálkodhatunk a különböző elemekkel. A screenshoton látható megoldás összesen 13mb-ot eszik, ami nem mondható egetrengetőnek, szóval még ilyen indokunk sem lehet, hogy ne szórakozzunk vele.

Jó próbálkozást és állítgatást;)

Rainmeter Letöltés

 

4 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes munkaasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr231739334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captainmarvel 2010.08.19. 14:43:18

Sziasztok!
Letöltöttem elrendezgettem minden nagyon jól működik.
DE lenne egy problémám sehogy nem tudok hozzáadni skin-t. hiába követem az utasítást letöltöm a skint és semmi nemis látja a brows semmi :S:S:S:S valaki help !!!!!!

captainmarvel 2010.08.19. 14:44:53

egyedül a dark rainmetert ismeri fel
azon kívül semmit... filipo által adott linkről szedtem le skineket azokat sem ismeri fel
süti beállítások módosítása