Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Tagel, hegeszt, szerkeszt - Mp3tag

2010.02.02. 16:16 Prím Letöltés

Ingyenes, magyar nyelvű mp3 tag szerkesztő program. A szoftver több fájlformátumot is ismer, emellett playlisteket is lehet vele generálni.

A különböző forrásokból beszerzett zenefájlok esetén egy idő után gondot okoz, hogy megfelelően kereshessünk bennük, ha nincsenek rendesen elnevezve. Ez a keresztelés nem merül ki a fájlnév logikánk szerinti meghatározásában, hiszen ezekbe az állományokba sokkal több hasznos információt is eltárolhatunk.(ezek a tag-ek) 

Ahhoz, hogy zeneszámainkat egyenként tag-eljük nagyon sok időre lenne szükség, ezért érdemes valamilyen segédeszközt használnunk. Ilyet számosat találhatunk internetszerte, melyekhez bonyolultsági szinttől függően egy óvoda elvégzése vagy egy gépészmérnök diploma szükséges, tehát a mennyiség itt is jelentős minőségbeli különbségeket hordoz magában.   Most egy aránylag egyszerű, de mégis nagy tudású programot mutatunk be, reméljük sokaknak elnyeri a tetszését.

Az Mp3Tag kezelése meglehetősen egyszerű, behúzzuk azokat a fájlokat amiket buherálni szeretnénk, a bal oldalon az egyszerűsített vagy a menüben elérhető komolyabb lehetőségek közül választunk egyet, majd rányomunk a mentés gombra.

Ha behúztuk a fájlokat, akkor a bal oldalon a már elérhető tag-ek láthatóak, melyeknél a megegyező mezők ki vannak töltve( pl.: ha egy együttes zenéit rendezzük, akkor az előadó), és a változó mezőknél(pl számcím) a megtart illetve üres lehetőségek közül választhatunk. Így például, ha egy albumnál nem adták meg az évszámot és az előadó nincsen benne a fájlnévben akkor itt orvosolhatjuk a problémát.

Érdekesebb a tag-elés, ha vagy a fájlnév(pl.: track 1.mp3) vagy a plusz infók(pl.: teljesen kitöltetlen) nem az igényeinknek megfelelőek, mert ilyenkor az egyikből legeneráltathatjuk a másikat, amit a program egyszerűen konvertálásnak nevez.  Lehetőségünk van címkéből (tag) fájlnevet, fájlnévből címkét létrehozni, illetve kellően elszántak txt vagy csv fájlt is felhasználhatnak, mint a keresztelvíz.

Ha ennyi sem állna rendelkezésünkre, akkor sem kell telesírnunk a párnánkat a lelki szemeink előtt feltűnő végtelen gépeléstől, ugyanis a program képes különböző adatbázisokból kinyerni nekünk a megfelelő adatokat. Csak meg kell adnunk az album címét és kiválasztanunk a listából, hogy melyik lemezről is van szó (,azért Best of-nak keresztelt korongokhoz ne fűzzünk hiú reményeket), és már elénk is tárja a program a jövőbeni adatokat. Innen már csak egy Ok gomb megnyomása választ el bennünket az igényeinkhez igazított állományoktól, és már készen is van az áhított színvonalú zenegyűjtemény.

A program nevével ellentétben nem csak az mp3 fájlok névmenedzselésében van otthon, hanem aac, flac, ape, mp4, m4a, m4b, iTunes, mpc, ogg, ofr, ofs, spx, tta, wma, wv állományok keresztelését is meg tudja oldani, emellett mellékes funkcióként lejátszási listák létrehozását is megoldhatjuk az Mp3tag segítségével.

Mp3 keresztapa

Az Mp3tag nagyon jól használható alkalmazás, melynek segítségével könnyen meg tudjuk oldani zenéink fájlneve és tag-jai közötti anomáliákat. A kezelését ráadásul a magyar nyelvű felület is jelentősen megkönnyíti.

Mp3tag Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows zene szoftver ingyenes

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr631723049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása