Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Firefox ráncfelvcarrás

2010.01.17. 20:01 Prím Letöltés

A sorozatos késések után nemsokára megjelenik a 3.6-os Firefox, ami több lényeges újítást is tartalmaz (bővebben itt), ám nem hozz radikális változásokat a külcsínben, míg a 3.7-es verzió egyre távolabbinak tűnik az új, "sok kis lépés" fejlesztési stratégiának köszönhetően (eddig a kisebb frissítések csak a biztonsági réseket orvosolták, ám mostantól az új feature-ök is megjelenhetnek egy századnyi verziófrissítés után is). Ezért azok, akik az új nyálcsorgató külcsínről álmodoznak ki is száradhatnának, ha a lelkes amatőröknek köszönhetően nem lenne elérhető az új skin minden lényeges eleme. Ezeket vesszük most sorra.

Az új kinézet alapját a Strata40 skin és a hozzá tartozó StrataBuddy kiegészítő adja. Ezzel a duóval megfelelő operációs rendszeren áttetszővé tehetjük a program nagy részét, illetve a lapfüleket felköltöztethetjük az URL sáv fölé.(Ilyenkor sajnos az alatta lévő mezők már nem lesznek átlátszóak.)

Az egyes füleket nem csak ide-oda pakolhatjuk, hanem a viselkedésükre is hatással lehetünk. Az App Tab segítségével kis, favicon-nyira csökkenthetjük a kiválasztott fülek méretét, így a mindig nyitva lévő oldalaink nem foglalják hiába a szűkös területeket. Emellett a Fission és a Tab Progress Bar alkalmazásával az "oldal betöltés jelző" szolid zöld csíkká alakul, ami állítólag jót tesz a betöltés elviselésének. 

A most tárgyalt kiegészítések közül elsősorban nem vizualitása, hanem funkcionális előnyei miat emelkedik ki az Omnibar, mely egyesíti az URL és kereső mezőt, á la Chrome. Ha nem akaródzna teljesen lecserélnünk a teljes Firefox kinézetét, akkor is érdemes ezt a kiegészítőt felrakni. Érdekessége, hogy a böngésző Stop és Refresh gombjait is egyesíti az Omnibar, ezzel még több helyet hagyva a megnövekedett multifunkciós mezőnek.

A végső simítások elvégzéséhez még érdemes felrakni a Hide Menu Add-on-t, mely a nem túl gyakran használt menüsort helyezi egy Alt lenyomásnyi távolságra. Egy kiegészítővel a Letöltés ablakot is száműzhetjük a Firefoxból, és egy Letöltés Sávot hozhatunk létre. Ehhez csak a Download Satusbar-ra van szükségünk.  

Ha mindezzel megvagyunk, akkor lesz egy stabil és lehetetlenül frissnek tűnő Firefoxunk.

Jó telepítgetést;)

Firefox Letöltés

1 komment

Címkék: windows linux szoftver kiegészítő ingyenes böngésző macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr691680256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skynet-TX 2010.06.10. 16:18:05

Olyan kiegészítőről nem tudtok amivel majd a 4-es verzió kinézetét lehet visszaállítani a "classic windows" témára? Mert az új GUI egész egyszerűen egy szemét. Ha nem lesz rá mód, hogy teljes egészében kikapcsoljam, és a 2.0 valamelyik egyszerű témáját használjam, soha többé nem fogom frissíteni. Nem érdekel, hogy gyorsabb vagy biztonságosabb vagy akármi. Kettesre felteszem a NoScript-et, és a biztonság máris megoldva.
süti beállítások módosítása