Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Foobar2000 1.0 újdonságok

2010.01.12. 17:49 Prím Letöltés

Az egyik legjobb hangzású lejátszó, a Foobar2000(blog bejegyzés itt) végre kilépett a béták és félmegoldások kényelmes állapotából, és elnyerte a régóta várt 1.0-ás verziószámot. Ez váltás nem csak azt jelenti, hogy megint 0,03 tizedet lépett előre a program, hanem szimbolikusan kész, teljes szoftverré is vált. Ennek alkalmából áttekintjük a legfontosabb változásokat. 

A puritán kinézeten egy kicsit finomítottak a készítők és a kontextus menüt( jobb-klikknél előjövő lehetőségeket) megkurtították, így sokkal felhasználóbarátabbá és ezzel együtt kevésbé személyreszabhatóbbá vált. Talán az előbbi erősebb érv, mint az utóbbi érvágás:)

A kinézettel kapcsolatos változtatás még, hogy a status bar és a playlist ezentúl könnyebben színezhető, illetve az albumképek kezelésében is előrelepés történt.

 

Ennyit a külcsínről, inkább nézzük meg, hogy milyen lett a belbecs.

A CD rippelésben 3 dolog is fejlődött, az első, hogy az AccurateRip-nek köszönhetően a másolás közben ellenőrzi a program az eredményt, így sokkal gyorsabban végezhetünk a biztonsági és az mp3-lejátszó kompatibilis másolatok  elkészítésével. Fontos, és eddig érthetetlenül kimaradó funkció, hogy másoláskor kiválaszthatjuk, hogy mely számokat szeretnénk lerippelni. Nem túl gyakran használt, de adott esetben annál hasznosabb képesség ez. A harmadik hasonlóan nagy léptékű fejlesztés, hogy a CD-TEXT-eket is olvassa már a program. 

Ezekből az újításokból jól latható, hogy az 1.0-ás állapot előtt fontosnak tűnő, de könnyen kivitelezhető képességek hiányoztak a programból, mely miatt többen is óckodtak a foobar-tól. 

Örülhetnek azok akik eddig külső plug-in-t használtak Windows Media és RTSP streamingeléshez, mostantól ezzel sem kell vesződniük, ugyanis ezek már natívan részét képezik a programnak.

Számomra külön öröm, hogy a multimédiás billentyűzetek támogatására is rágyúrtak a fejlesztők, így nem kell vesződnünk a billentyűkombinációkkal, illetve a plusz gombok sem fognak dologtalanul maradni.

Akik azzal próbálják óvni az operációs rendszerüket, hogy minél kevesebb programot telepítenek rá, azok korábban örvendhettek a portable telepítésnek, amit tovább fejlesztettek a készítők, így a media library megadásánál nem szükséges meghajtó cimkét meghatározni. Ez azért hasznos, mert így egy hordozható meghajtón tárolt zenegyűjteményünkhöz nem kell egy számítógépen tárolt lejátszót használni, hanem a dalok mellett ott pihen a tettre kész foobar2000.

Merre tovább foobar?

A program a fejlesztéseknek köszönhetően az előnyére változott, már teljes értékű szoftvernek tekinthető, mely a különböző letölthető moduloknak és skineknek köszönhetően maximálisan testreszabható.

Egy próbát feltétlenül érdemes vele tenni, főleg azért, mert a portable telepítésnek köszönhetően semmilyen kárunk sem származhat az esetleges uninstallból.

A legnagyobb kérdés az lesz, hogy továbbfejlesztik a programot és egyre több funkciót zsúfolnak bele, vagy megmarad az eredeti koncepció, és csak a zenelejátszó mag lesz a foobar2000 része és minden más külön letölthető és beilleszthető lesz. 

Foobar2000 1.0 Letöltés 

Szólj hozzá!

Címkék: windows zene szoftver ingyenes új verzió

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr211667047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása