Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Minimalista chat - Miranda

2010.01.08. 17:56 Prím Letöltés

Ingyenes, minimalista azonnali üzenet küldő program, mely támogatja a legnépszerűbb rendszereket. A programhoz további kiegészítések is letölthetőek. 

Azok, akik több üzenetküldő rendszert is használnak és szeretnének mindenhol online lenni, elég gyorsan szembesülnek azzal a problémával, hogy ezt hogyan is oldják meg. 

Az egyik megoldás, ha minden szolgáltatáshoz külön programot használunk. Ez azért jó, mert így nyomon lehet követni, hogy éppen hol vagyunk online, a munkatársak zaklathatnak-e. 

Ennek a módszernek megvan az a hátránya, hogy több program egyszerre való futtatása jelentősen visszavehet a számítógép teljesítményéből, és megfelelő népszerűségi faktor esetén az Asztalt könnyen tele lehet pakolni a beszélgető ablakokkal, aminek általában nincsen túl jó a vége.

A másik megoldás, ha egy programot használunk, mely kezeli az összes kapcsolatunkat, és így kordában tartjuk az elszabaduló csacsogásokat. Ez a legtöbb esetben nagyon jól működik, ám figyelembe kell venni, hogy a speciális funkcióknak(videóchat, fájlküldés) adott esetben búcsút kell mondanunk.

Ennek ellenére hosszú távon mégis ez tűnik a jobb megoldásnak, melyhez már számos programot készítettek. Az egyik ilyen a már korábban bemutatott Trillian, míg a másik a mostani post tárgya, a Miranda.  

A Miranda kifejezetten egyszerű programnak számít, semmi felesleges grafikai elemet nem tartalmaz, szóval nem fogunk elveszni a sok cicoma között.

A program az AIM, GG, ICQ, IRC,Jabber(GTalk is megtalálható ebben), MSN, Yahoo rendszereket támogatja, így ha nem az a fixa ideálunk, hogy Skype-on és Facebook-on keresztül kommunikáljunk az ismerőseinkkel, akkor arra a célra tökéletesen megfelel.

Amennyiben a minimálisnál egy kicsit nagyobb igényeink lennének, akkor az Options menüben viszontláthatjuk a hasonló programoknál megszokott beállításokat, és emellett a saját ízlésficamunkhoz igazíthatjuk a szoftver összes grafikai elemét is.    

A program nagy előnye, hogy számos kiegészítő tölthető le hozzá, így még tovább lehet finomítani a működését, és a kezdetben kissé fapadosnak tűnő programból, akár a turista osztályt is kihozhatjuk.

Emellett nem szabad megfeledkezni arról, hogy 1Mb-t foglal az egész szoftver, így csak minimálisan terheli le a számítógépünket.

Amennyiben valakinek elég, hogy csak az alap funkciókat ismeri az üzenetküldője, és nem vágyik csillogó beszélgető ablakokra, akkor érdemes kipróbálnia a Mirandát, mert tökéletesen kiszolgálhatja az igényeit.  

Miranda Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver kommunikáció ingyenes

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr311657289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása