Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Instant Rembrant - FotoSketcher

2010.01.04. 15:33 Prím Letöltés

Ingyenes rajz program, mellyel ceruzarajz szerűvé tehetjük a képeinket. A szoftver számos effektet ismer, melyekkel kedvünkre alakíthatjuk a képeinket, egyszerre akár többet is.

Az egyszerű felhasználók számára a rajzprogramok legérdekesebb részei a különböző effektet, melyekkel érdekesebbé, egyedibbé tehetik a képeiket. Ezekkel az egyetlen probléma az, hogy az alkalmazás egyik eldugott menüpontjában vannak ezek a funkciók, ráadásul több másik lehetőség között találhatóak meg. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha külön, gyorsan lehetne létrehozni ezeket a speciális képeket, és nem kéne hozzá megtanulni egy egész programot.

Szerencsére több olyan program is van, mellyel speciális hatást hozhatunk létre a képeinken, ám ezek általában csak egy-egy effektet képesek létrehozni. Ezzel szemben FotoSketcher-el igazi rajz művészt varázsolhatunk magunkból, segítségével képesek leszünk profi módon rajzolni ceruzával, tintával vagy festékkel (víz- és olajfesték;).

A program használata nagyon egyszerű, a legfontosabb funkciók külön ikont kaptak, így nem kell elveszni a menüpontok között. A forrás képeket mi is kiválaszthatjuk a hagyományos megnyitás gombbal, de ha a vágólapra került a fotó, akkor onnan közvetlenül betölthetjük.

A legfontosabb eszközünket a palettára kattintva érhetjük el, mely megnyitja a rajzoló ablakot. Itt először alkotó eszközeinket kell kiválasztani. Összesen 13 féle effektet tudunk használni, melyek a 3 féle eszköz(ceruza, tinta, festék) köré csoportosulnak, illetve van pixelesítő, színes pöttyökkel operáló megoldás is, így semmi akadálya sincsen, hogy 3 gombnyomással impresszionista festő váljon belőlünk.

Az alkotó szerszám kiválasztása után lehet finomhangolni az ecsetvonásokat. Minden eszköz esetén mások a beállítási lehetőségek, de alapjában véve az effekt intenzitását, az alkotó mozdulatok hosszát, a színek használatát lehet itt megadni.

A kapott eredményt azonnal meg is nézhetjük, egy kis képen folyamatosan követhetőek a változások. Emellett még megválaszthatjuk, hogy milyen vászonra kerüljenek a képek, így semmi akadálya sincsen, hogy elkészítsük a megálmodott festményt egyetlen ecsetvonás nélkül.   

Ha valamelyik beállítás megtetszet volna, akkor azt el is menthetjük későbbre, így nem kell újra keresni az ihletet a korábbi színvonal eléréséhez. Amennyiben több képet is szeretnénk egyszerre átrajzolni, arra is lehetőség van, a program már feltalálta a manufakturális megoldásokat. Ehhez csak a File menün belül a Batch processing-re kell kattintanunk és kijelölnünk azokat a képeket, melyeket szeretnénk átalakítani, majd a szokásos beállítások után már el is készülnek a "művek".

Bárkiből festő

A program használata meglehetősen egyszerű, bárki könnyen létrehozhat benne látványos képeket. Mivel portable verziója is elérhető, így még telepíteni sem szükséges a szoftvert, mindenki könnyen tehet vele egy próbát.   

FotoSketcher Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes képszerkesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr281645292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása