Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Frissen, üdén, fiatalosan - SUMo

2009.12.31. 10:48 Prím Letöltés

Ingyenes verzió ellenörző program, mely megvizsgálja a telepített szoftverekhez elérhető frissítéseket. Az alkalmazás előnye, hogy az adatbázisát a felhasználók is értékelhetik.

Mára már a programok nagy része rendelkezik automatikus frissítéssel, ami megakadályozza azt, hogy régi verzióval használjuk az adott szoftvert, ám ezek a megoldások nem mindig tökéletesek.

A szoftverek egy része önkényesen kezdi el frissíteni magát, ezzel terhelve le a rendszert, a másik fele nem öntevékeny, viszont az embernek nincsen kedve az indításkor még a frissítéssel is szöszölnie (jó példa a uTorrent, hiszen ha elindítom akkor le akarok tölteni és nem frissítgetni.)

Ezen a nem túl komolynak tűnő problémán segít a SUMo (Software Updates Monitor), mely ezen felül azokat a programokat is frissen tartja, melyekből kimaradt az automatikus ellenőrzés.

A program a Start menüben lévő alkalmazásainkat ellenőrzi automatikusan, illetve kézzel is hozzáadhatunk további górcsű alá vetendő szoftvereket. Sajnos mappa hozzáadására nincsen lehetőség, így az aki nem szereti teleszemetelni a Start menüjét, az komoly kézimunkára szorul, ha normálisan akarja használni a programot.Amennyiebn a későbbiekben szeretnénk elkerülni, hogy valamelyik szoftvert ellenőrizze a program azt kivehetjük a listából.

Miután megvizsgálta a SUMo a szoftvereinket, 3 kategóriába sorolja őket: Aktuális, kisebb frissítést igénylő és nagyobb update-re szoruló csoportokba rendezi őket. (Lehetőség van arra is, hogy a béta verziókat is megmutassa a program, aki szeret így kísérletezni, annak ideális a program, hiszen így nem kell kutakodni a különböző fejlesztői oldalakon.)  

Szerencsére itt nem áll meg a tudománya az alkalmazásnak, ugyanis ki is jelölhetjük azokat a programokat melyekket frissíteni szeretnénk. Sajnos itt nem ügyes az alkalmazás, ugyanis Ctrl+klikk -el kell kijelölgetni a szoftvereket, ami 10 fölött már kezd frusztrálóvá válni. Egy egyszerű kis bepipálható négyzettel sokkal komfortosabb lenne az egész.

Azok után, hogy vért izzadva kiválasztottuk, hogy miket szereténk frissíteni, következik a Frissítések letöltése gombra kattintás. Aki itt arra számít, hogy a program letölti magátólk a legújabb verziókat, az csalódni fog, ugyanis a SUMo elirányít a saját adatbázisába, ahol láthatjuk, hogy az általa ajánlott verziót hányan töltötték le, illetve milyen arányban van az egyes frissítések népszerűsége.

Ez egy felől rossz, mert egy automatizmussal gyorsabb lenne a használat, másfelől viszont így jobban koordinálható az adatbázis, és akár mi is jelenthetjük, ha valami gond van az egyik szoftver aloldalával.

A SUMo felfrissít 

Bár a program nem tartozik a minden-nap-használandó kategóriába, ennek aki nem hisz benne, az is tegyen egy próbát, meglepő eredménnyel fog szembesülni. Ráadásul könnyen kezelhető is a szoftver, így nem lesz vele sok gondunk.

SUMo Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes rendszer új verzió magyarul beszélő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr121634634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása