Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Bedobom itt, de hol esik ki? - Dropbox

2009.12.01. 15:23 Prím Letöltés

Ingyenes fájl-szinkronizáló program, mellyel az interneten tárolhatunk akár 3 Gb-nyi adatot. A szoftver segítségével megoszthatunk másokkal is állományokat, illetve könnyen használhatjuk ugyanazt a fájlt két különböző számítógépen.

Amikor az ember külön számítógépen tevékenykedik, mondjuk otthon és a munkában, akkor mindig gondot jelent, hogy hogyan kezelje azokat a fájlokat, melyekhez mindkét helyen hozzá szeretne férni.

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha valamilyen hordozható eszközön tároljuk az ilyen fájlokat, de az egész pendrájvozást a hajunkra kenhetjük, ha, egy olyan munkahelyre kerülünk, ahol tiltják a számítógépbe dugható műanyagokat. És akkor még olyan hibatényezőkről még nem is beszéltünk, hogy egy otthon felejtett meghajtó, milyen egész napos láblógatási technikák kifejlesztését teszik lehetővé.

A fizikai adathordozó cipelés egy fokkal ügyesebb megoldása, ha mindkét számítógépen tárolunk egy változatot az adott fájlokból, mappákból. Ha elég szofisztikáltak vagyunk, akkor ezt nem folyamatos mentésekkel oldjuk meg, hanem használunk valamilyen szinkronizáló programot hozzá, így jó esetben a pendrive-val együtt csak az aznapi munkánk és nem az egész projekt marad az íróasztalon.

Azok akik már találkoztak az internet nevű eszközzel persze nem elégszenek meg ilyen ósdi, fizikai igénybevételt igénylő megoldásokkal, hiszen mi másra van a végtelen web, minthogy malackodó lányokat és számunkra hasznos információkat találjunk meg rajta. És ezzel az erővel nem csak találhatunk ott anyagokat, hanem mi is tölthetünk fel. És ha már eddig eljutottunk, akkor ne álljon meg a fantáziánk és ne kézzel töltsük fel az állományokat, hanem legyen ez is automatizálva.

Ezzel a rövid kis felvezetővel el is jutottunk a Dropbox-hoz.

Tehát adott egy program, ami az ilyen jellegű tevékenységeket elintézi nekünk, már csak az a kérdés, hogy ez hogyan működik a gyakorlatban.

Első használatkor fel kell telepítenünk a programot a számítógépünkre, mely létrehoz egy csinos mappát, az általunk kiválasztott helyen. Emellett regisztrálnunk is kell a Dropboxon, ami egy accout létrehozásával és egy számítógép név álmodással jár együtt.

Ezek után a létrehozott mappánk lesz a kapunk az online terünkhöz, ahol a fájljaink laknak. Amit ebbe a mappába bemásolunk, az azonnal elkezd feltöltődni a tárhelyünkre, és ahogy megjelenik az ikonja mellett egy zöld pipa, már tudhatjuk, hogy a nagy virtuális felhőben is tároldóik egy változat a mappánkból/fájlunkból. 

Innentől kezdve ezek az állományok elérhetőek a Dropbox weboldaláról is, illetve minden olyan számítógépről, ahova telepítettük a programot. Utóbbi esetben még az a privilégiumunk is megmarad, hogy amit mentünk a Dropbox mappájában, az automatikusan módosításra kerül, és nem kell újra meg újra feltöltenünk a fájlokat. Egyszerűen gyönyörű:)

Ráadásul a Dropboxunk nem kell, hogy megmaradjon a saját kis homokozónknak, ugyanis meg is oszthatjuk másokkal mappáinkat. Emellett kapunk egy Public és egy Photos mappákat is, és amiket ide bepakolunk, ahhoz linket is gyárt a program, így dropboxmentes barátainkat is bevonhatjuk a megosztásba.

De miért szórakoznánk a linkelgetéssel, ha meg is hívhatjuk ismerőseinket a Dropboxba, ami nem csak könnyebb megosztást tesz lehetővé, hanem a virtuális tárhelyünket is növelhetjük vele, így a kezdő 2Gb könnyen 3 gigára növelhető, ami már tekintélyesnek számít. Aki ennyivel sem érné be, az természetesen pénzért további byteokat szabadíthat fel.

Dobáljunk! 

Igazából nem sok ellenérv szól a program használata ellen, ha van olyan fájlunk/mappánk, amit bárhol el szeretnénk érni, vagy csak szeretnénk valamit megosztani másokkal, akkor is jó szolgálatot tehet ez az alkalmazás. 

És ha még ez sem lenne elég meggyőző, akkor még mindig tekinthetünk úgy is a programra, mint egy egyszerű biztonsági mentést kezelő alkalmazásra. 

Dropbox Letöltés

1 komment

Címkék: windows linux web ingyenes dokumentumkezelés macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr771566488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hetenyi 2010.05.16. 10:12:16

Nagyon jó szolgáltatás, nagyon jó programmal. Hónapok óta használom, rendkívül praktikus megoldás akár megosztásról van szó, akár biztonsági mentésről.
süti beállítások módosítása