Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Zenélő Firefox - Songbird

2009.11.27. 16:33 Prím Letöltés

A Mozilla ingyenes, magyar nyelven is elérhető zenelejátszó programja. A szoftver a számítógépen tárolt zenék mellett online tartalmak lejátszására is képes, több féle kiegészítő is letölthető hozzá.

Érdekes megoldás a zenelejátszók gyártóitól, hogy az utóbbi években programjaikat sokoldalú zsenikké próbálják változtatni, melynek keretében többek között böngészőt is gyömöszölnek a felületükre.( Ez még mindig érthetőbb, mint a képszerkesztőbe integrált browser.) A Mozilla laborjában is valami hasonlón ügyködnek, bár itt a tyúk-tojás harcából egyértelműen  böngésző kerül ki győztesen.

Elsősorban az online zene áruházak miatt szokott beköltözni az URL-mező a zenegépekbe, de ebben az esetben erősebb és gyakorlatban is hasznosabb érvnek tűnik, hogy a különböző kiegészítőket így sokkal könnyebb megkeresni és felinstallálni. 

Belbecs

Annak ellenére, hogy a megfelelő kiegészítőkkel akár torrentezhetünk is a Songbirddel, azért elsősorban zenelejátszóról van szó, így először ilyen szempontból nézzük meg közelebbről.

A telepítés során meglepő lehet, hogy nem ajánlja fel a program, hogy alapértelmezett zenelejátszó lehessen. Ez inkább pozitív hiányosság, hiszen senki sem szeretné, ha egy félperces kis szösszenet meghallgatásához meg kéne várnia, míg teljes fegyverzetében feláll a program. Ugyanígy pirospontos az is, hogy attól sem kell félni, hogy csak azok a fájlokra figyel fel a szoftver, melyeket egyszer már lejátszott (a'la WMP), milve folyamatosan indexeli a megadott mappákat.

Kevésbé jó viszont, hogy különös vonzalom van a Quicktime és a Songbird között, így érdemes azt is telepíteni, hogy mindenféle felugró ablakok helyett csak a zenét és a töltögetést élvezhessük. Ugyanis utóbbival is kisebb gondok vannak, a névben szereplő madár sebességben inkább egy tyúkra hajaz, mintsem egy sólyomra.

Érdemes még tudni, hogy a program nem csak az mp3, aac, ogg, flac, Apple lossless és wma formátumokat játsza le, hanem különböző online rádiókkal is jó barátságban van, a last.fm-et például már alapból tartalmazza. 

Kiegészítők

Ez az egyik legnagyobb erőssége a programnak, hiszen a Firefox-hoz való kötődésnek köszönhetően könnyen telepíthetőek a különböző kiegészítők. Ezek alapvetően 4 csoportba vannak sorolva, melyeket külön böngésző fülön is megnézhetünk a Songbird-ön belül, így azonnal láthatjuk is, hogy mire sikerült szert tennünk. A különböző kiegészítőkkel meg tudjuk ismertetni új külső lejátszókkal a szoftvert, könyvtár szinkronizációt tehetünk lehetővé, de például az ébresztő funkciót is telepíthetünk.

Azt meg kell jegyezni ezekkel a kiegészítőkkel kapcsolatban, hogy bár szép számmal találhat belőlük az ember a hivatalosan gyűjtőoldalon, ám ezek finoman szólva gyatrán vannak besorolva, általában több nagy kategóriában is megtalálható ugyanaz.

Külcsín

A Songbird alap helyzetben sem számít egy csúnya lejátszónak, de a kiegészítők segítségével még pofásabbá tehetjük.( És nem is kell annyit szöszölni, mint a Foobar esetén;) Az alap skinek mellett, csak a mini lejátszónak is adhatunk kinézetet, de egyéb hasznos dolgokkal is felvértezhetjük a szoftvert, így például itt is láthatjuk úgy az album borítókat, mint az iTunes esetén, a lejátszott számról szóló felugró információs ablak is a legelképesztőbb formákat ölthet.

De miért ezt?

A program legfőbb előnyét a kiegészítők képezik, melyekből nem csak sok és hasznos van, hanem még könnyen is lehet őket kezelni, integrálni a lejátszóba. A böngészőknél megszokott füles elrendezésnek köszönhetően kifejezetten letisztult a kezelőfelület, ha még gyorsítani is tudnának az egész működésén, akkor méltó kihívója lehetne bármelyik ismert vetélytársának.  

Songbird Letöltés 

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux zene ingyenes magyarul beszélő macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr121556708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása