Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

A régi MSN-t akarom!

2009.11.09. 11:58 Prím Letöltés

A Microsoft biztonsági résekre hivatkozva szépen lassan átállította MSN Messengerének felhasználóit a legújabb 9-es verziójára, ami nem feltétlenül nyerte el mindenkinek a tetszését. Elvileg a frissítés megkerülhetetlen, de szerencsére több mód is van rá, hogy régi fényében ragyoghasson a kedvenc csevegő alkalmazásunk. 

Arról nem indítanék vitát, hogy milyen biztonsági problémák miatt kellett feltétlenül mindenkit átállítani az új rendszerre, és nem volt elég befoltozni a lyukakat, de érdemes megnézni különböző szoftver oldalakon a top letöltéseket, és azt, hogy melyik verziójú messenger van az első 10-ben...

Ha ezen a nem túl lényeges kérdésen túllendülünk, és elfogadjuk a helyzetet, akkor következhetnek a megoldások

Maradjunk a réginél

Ha fittyet hányunk a Microsoft figyelmeztetésére és mégis maradnánk a jól bevált régi kliensnél, akkor érdemes a kompatibilitási mód körül bogarásznunk, ugyanis itt átverhetjük kedvenc szoftvergyártónkat.

Ehhez először ki kell keresnünk a messenger parancs vagy indító ikonját a rendszerben. Utóbbi nagyeséllyel az Asztalon pihen, míg előbbit érdemes a Program Files/Windows Live/Messenger mappában keresni msnmsgr név alatt. Miután megvan, a jobbklikk-Tulajdonságok-Kompatibilitás ösvényen végigmasírozva el is juthatunk az áhított listáig, ahol kiválaszthatjuk, hogy a rendszer ezentúl Windows 2000 kompatibilis módban futassa a programot. Ez akkora sokkhatásként éri a programot, hogy nem is fog többé a frissítéssel zargatni. 

Első indításkor telepítget valamit a program, de utána már ugyanúgy használhatjuk a messengert mintha semmi sem történt volna.

Visszaállás a 8.5-re

Ha végső elkeseredettségünkben mégis telepítettük az új msn-t, de a szívünk visszahúz a régihez, akkor van mód a visszaállásra, de tudomásul kell venni, hogy nem lehet csak úgy lenyomni a program torkán, hogy egy butább változatot szeretnénk használni.

A Start menü/Programok/Windows Live találhatjuk meg a program fontosabb dolgait, viszont innen nem tudjuk eltávolítani a szoftvert, ezért más megoldás után kell nézni.

Bár a messenger mappa kitörlése jó alternatívának tűnik, de érdemesebb inkább a Start menü/Vezérlőpult/Programok telepítése és törlése nevű alkalmazást használni, ez alaposabb, mint az esztelen törölgetés. A trükk annyi, hogy nem a Messenger nevet kell keresni, hanem a Windows Live Essential sort kell eltüntetnünk. 

Ha ez megvan, utána már csak telepíteni kell a régi változatot régi változat, és a kompatibilitást átállítva már élvezhetjük is a megszokott felületet.

Új lélek, régi arc

Lehetőség van arra is, hogy 9-es verzió kinézetét alakítjuk olyanra, hogy jól megszokott képet mutassa. Ehhez valamilyen skint kell alkalmazni, ami nem megy olyan egyszerűen, ugyanis a Messenger Plus! Messenger Plus!-t is telepíteni kell hozzá.

A kiegészítő installja után külön részt kap a menüsorban, ahol a Beállítások és lehetőségeket kell választani. Itt a trükkösen vízszintes és függőleges részre osztott menüben, először a Testreszabás!-t kell választani, majd ott a témákat. Itt láthatjuk a már feltelepített skin-eket és innen elérhető az adatbázis is.

Az új Messenger az elődeinél jóval nagyobb teret enged a fantáziának, de mi most olyan skinekre koncentrálunk, amivel a régi verziók emlékét lehet felidézni. A cél, hogy a bejelentkező ablak, a partnerlista és a csevegő ablak hátterét át lehessen állítani valami korábban megszokottra, a csevegésnél ne egy "falra" kerüljenek az üzenetek, az arcképek a jobb oldalon jelenjenek meg és minél több mindent ki lehessen kapcsolni.  

Sajnos azonban erre nincsen ultimate megoldás, nincsen olyan skin ami mindent visszaállítana. A Zero-G nevű skin több kritériumnak is megfelel, nem szokványos ikonjaitól eltekintve tökéletes 8.5-ös imitátornak számítana, viszont csak 4 féle színt tartalmaz.

A rózsaszín lelkűeknek sajnos nem találtam témát, nekik maguknak kell valamit keresniük, ha kitartanának a 9-es verzió mellett. Emellett reménykedhetnek, hogy valaki a kommentekben megoszt valamit.   

5 komment

Címkék: szoftver kommunikáció ingyenes tipp trükk

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr371511212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

privateer 2009.11.10. 09:59:08

Nekem mióta az új msn van, mindig azt csinálta hogy újraindítás után cseszett belépni. Csak akkor ment ha újratelepítettem. Szóval sux M$.

Mindig ezt a hibát írta ki: help.live.com/help.aspx?mkt=hu-hu&project=WL_Messengerv9&querytype=keyword&query=800706ba&Product=2&Version=14.0.8089.0726&ErrorCode=800706ba&ErrorId=800706ba&Locale=hu_ms (MSN honlap-ra küld).
Most ki fogom próbálni a régit. Utána beszámolok a sikeről.

privateer 2009.11.10. 11:16:11

felraktam a 8.5-öst ( msn-ed.hu/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=10&task=finish&cid=118&catid=1 ) innen szedtem le egy offline installert és lássatok csodát, ment a régi és engedett is bejelentkezni. 9-es verzió továbbra sem enged fel. furcsa ez na.
Köszi a cikkért ez hasznos volt.

citromosjegestea · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.11. 15:00:56

ÉÉÉNN ISSSSSSSSSSSSS.
Ez egy állati hasznos poszt volt számomra, naagyon köszi. Pár napja kénytelen voltam megengedni, hogy lekússzon az új msn, de nem szeretem. Vissza fogom csinálni a régire. Így is már jó ideje különc vagyok a régebbi msn-emmel. Hiába már hozzám nőtt.

aranyláz 2009.12.04. 10:36:38

Hú, ez nagyon jól jött nekem is, köszi!Épp ma akarta frissíteni magát, és mindenféle szemetet feltelepíteni mellé, már úgy voltam, hogy hagyom a fenébe, de ezzel a megoldással egyből elindult :)

Arra esetleg nincs valami ötleted, hogy az alján mozgó reklámokat hogyan lehetne eltüntetni? Egy angol nyelvű oldalon leírta valaki, de azt nem egészen értettem :S

zetor01 2010.12.15. 16:24:25

én beállitottam windows 2000-re de ugyenugy kiirja :S mostakkor...? :S
süti beállítások módosítása