Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Álmaim otthona a monitoron - Sweet Home 3D

2009.10.12. 12:04 Prím Letöltés

Ingyenes, magyar nyelvű program mellyel egy alaprajz alapján megtervezhetjük virtuális házunkat, a bútorokkal és nyílászárókat rakhatunk be, lekövezhetjük a padlót, majd végül virtuális sétát tehetünk a kész házban. A programnak Windows mellett még Linux és Mac változata is letölthető.

Mikor új helyre költözünk, akkor a pontos, részletekbe menő, a függöny színét is magába foglaló tervezgetés általában kimerül a rajzlapra vetésben vagy az erősen rágondolásban, mely módszereknek azért valljuk meg, vannak korlátai.

Szerencsére vannak olyan programok, melyekkel a tervezgetés sokkal jobban vizualizálható. Ezekkel csak egy nagy gond van, hogy általában nagyon bonyolultak a földi halandók számára és ráadásul nem is ingyen osztogatják a bitjeiket. Végső megoldásnak mindig ott van a polcon porosodó Sims CD, de egyszerűbb, ha nem ágyúval lövünk a verébre, hanem kipróbáljuk a Sweet Home 3D-t.

Új álmodozás indításakor meglepő, ám annál hasznosabb lehetőségbe botlunk. A tervezőlapra felvihetjük a már meglévő tervrajzunkat, melyre méretarányosan és könnyen rárajzolhatjuk a falakat, ajtókat és egyéb a tervrajzon szereplő elemeket. Így minimálisra csökkenthető a veszélye, hogy a nagy alkotásban 2 méterrel szélesebb lesz a nappali és az oda álmodott kanapé nem fér be.

A program kezelése nem túl bonyolult, a képernyő három részre oszlik. Jobb felül van a tervrajz, azon szerkeszthetünk, pakolhatunk be új dolgokat. Jobb alul van a 3D nézet, ami megfelelően látványos, akármerre lehet forgatni, minden sarokba be lehet nézni, viszont interakcióra nem alkalmas, így a szobagyom 10 centivel való arrébb rakásához is a tervező nézetben kell vitézkednünk. A bal oldali sávban helyezkednek el a beilleszthető elemek, kezdve a 10 féle ablakkal, a hűtővel, WC-vel egészen a zongoráig és a fikuszig.  

Az effektív munka igazából annyiból áll, hogy megrajzoljuk  falakat, kijelöljük a szobákat, bepakoljuk a tárgyakat, utána már csak a csinosítás következik. Míg az előbbiek kifejezetten egyszerűek, addig a dolgok kiszínezése, és valóságosabbá tétele már nem olyan felhasználóbarát. Mint már korábban írtam, a 3D-s nézet csak nézelődni jó, így a munka szórakoztatóbb része abból fog állni, hogy megnézünk valamit 3D-ben, utána módosítunk rajta a 2D-s nézetben, majd vissza vándoroltatjuk a szemünket az eredményre.

Ha ezen túl tudunk lendülni, akkor viszont teljesen a beteg ízlésünkhöz szabhatjuk a látványt. Minden elemnek megváltoztathatjuk a színét, többféle mintát is használhatunk hozzájuk, hogy minél inkább a (jövőbeni) valóságot tükrözze az eredmény. Ehhez kapcsolódik, hogy nem elég a szobák falait felrajzolni, meg is kell mutatni a programnak, hogy ott egy szoba van, különben úgy fog tekinteni a területre, mintha a kert része lenne, és így nem adhatunk meg neki egyedi padlót.

 

Amennyiben valamit nem tartalmazna a program, akkor sem kell kétségbe esni, mert külső fájlokat is lehet konvertálni a programba. Ezekből szép számmal találunk ezeken az oldalakon, de ha kedvenc csoki szökőkutunkat így sem találjuk meg, akkor még mindig kérhetünk segítséget az angol nyelvű fórumban.

Vele álmodjak?   

A programot csak ajánlani tudom, hiszen könnyen használható, egy csomó mindent tartalmaz már a telepítés után is, ráadásul teljesen ingyenes. Bár a szoftver nyújtotta lehetőségek közvetlenül nem érintenek, de így is jól el tudtam szórakozni vele, ezért azt ajánlom, hogy az álmodozásra, tervezgetésre hajlamos barátnőnknek inkább ne mutassuk meg;) 

Sweet Home 3D Letöltés

3 komment

Címkék: windows linux szoftver ingyenes tervező macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr271444492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kókuszosvarázs · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.19. 14:33:29

Jaaaj, de régen akartam már egy ilyen programot.

vero98 2011.02.27. 16:29:00

2 emeletes házat is lehet kézsíteni?

Prím Letöltés · http://letoltes.prim.hu/ 2011.02.27. 18:57:27

@vero98: sajnos hivatalosan nem lehet, de itt van egy leírás, ami segíthet www.sweethome3d.com/multiLevelHouseGuide.pdf
süti beállítások módosítása