Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Mennyit fogyaszt böngésződ? - Browser laptophoz

2009.09.28. 11:55 Prím Letöltés

Egy új böngésző megjelenésekor sorra készülnek azok a tesztek, melyek összehasonlítják a browserek sebességét, rendszerterhelését. Ezzel szemben az AnandTech szeptember elején egy teljesen más aspektusból vizsgálódott, a szerzők az akku fogyasztást vették górcső alá.

    

Azzal, hogy a számítógépeknél is egyre nagyobb szerep jut a hordozhatóságnak és ezzel együtt annak, hogy mennyi ideig bírják az éltető röfi-dugó nélkül, új szempontként jelent meg a szoftvereknél, hogy mennyire terhelik le laptopot/netbookot. Tekintettel arra, hogy a leggyakoribb tevékenységek az internetezés/office/film hármasból kerülnek ki, így érdemes itt piszkálódni.

Az Anandtech-en közölt cikkben az 5 legnépszerűbb böngészőt vizsgálták 3 oldalon futtatva őket. A tesztet egy Intel(NV58) és egy AMD(NV52) processzoros gépen és egy Asus Eee-n végezték el. A két laptopon Vista alatt az Energia felhasználást Power Safer módba állították, míg a netbookon futó XP-ben Portable/Laptop-ra. 

Az tudható volt, hogy a Flash, Javascript és hasonló vicces megoldások jobban megmozgatják a számítógép processzorát, így először azt nézték meg, hogy ez mekkora különbséget jelent akku-időben. 

Az eredmény a vártnál is nagyobb, így elgondolkodtató, hogy érdemes lenne kézzel engedélyeztetni a flashek megjelenését. 

Most nézzük, hogy melyik a legkörnyezettudatosabb böngésző, szóval mivel tudunk többet iWiW-ezni.

Feltűnő, hogy a Safari Baumgartner Zsolt taktikáját követve megfontoltan, kellő távolságból követi a mezőnyt. Ennek legfőbb oka a flash-ek kezelésében lehet, amivel mindig is hadilábon állt a Safari, és ami nála ugrasztotta a legmagasabbra a processzor terheltéségét.

Míg az Apple üdvöskélye ilyen szempontból csak szenved a Windows-on, addig az Internet Explorer lubickol saját környezetében. A más teszteken boldog, boldogtalan által elpáholt IE folyamatosan az 1.-2. helyen tanyázik, és a flash teszt után azt mondhatjuk, hogy az NV52 esetén nem is egyenlő küzdelem során csúszott le a legfelső fokról.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Safarit nem számolva nincsen markáns különbség a böngészők között. A többeikhez képest lassú Internet Explorer mellett a Firefox és a Chrome is jól teljesít, amihez ha hozzávesszük a sebsességbeli előnyüket, akkor tökéletes megoldásnak tűnnek. 

Az Opera "gyengélkedése" meglepőnek tűnhet, de ha mobilnetezünk, akkor az új Opera Turbó módja ellensúlyozni tudja, az így keletkező hátrányokat, maximum a vizuális orgazmus marad el.

Ahogy látszik, nem az akkumlátor fogyasztás lesz a legfőbb ok, ami miatt böngészőt választunk/váltunk, de érdemes ezt a szempontot is figyelmebe venni, és mostmár nem dobálózhatunk csípőből azzal, hogy az Internet Explorer a minden szempontból legrosszabb böngésző.

Internet Explorer 8 Letöltés

Opera Letöltés

Chrome Letöltés 

Safari Letöltés  

Szólj hozzá!

Címkék: windows teszt böngésző

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr41412503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása