Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Rendezzük filmjeinket - MyCoollection

2009.09.24. 15:29 Prím Letöltés

Ingyenes filmkatalógus program, beépített adatbázissal. A szoftverben több ezer film és sorozat található, melyeket magunk is értékelhetünk, és videókat is nézhetünk a filmről.

Az egyre olcsóbb műsoros DVD-k és a letöltések korában egy idő után elengedhetetlen, hogy valahol számon tudjuk tartani, hogy milyen filmeket láttunk már, mi rejtőzik a polcunkon, mit adtunk kölcsön. A legegyszerűbb és legfapadosabb módszer, ha egy excel esetleg access táblában vezetjük filmográfiánkat. Persze, ha a minimálisnál egy kicsit több adatot szeretnénk bevinni, akkor 10 darab DvD után már inkább elégetnénk az egész pakkot, mintsem elkészítsük az adatbázisunkat, amit aztán gondosan karban is tarthatunk.

Persze egy filmkatalógus programmal mennyivel könnyebb lenne az élet, csak kiválasztjuk egy hatalmas listából, hogy melyik DVD-t szereztük be éppen, és ott vár minket a kitöltött adatlap. Ha tetszett a rendező munkája, akkor kilistázhatjuk a többi filmjét, vagy kedvenc színésznőnk összes domborítását vizsgálhatjuk egy kattintásnyi erőfeszítés árán.

Mivel egy ilyen adatbázis összeállítás nem 2 perc, ezért nem egyszerű egy ilyennel rendelkező ingyenes programot találni. De minek is tennénk, ha az ölünkbe pottyan a MyCoollection?

Persze mit sem ér az egész program, ha csak az utóbbi 10 év bluckbuster-ei vannak benne, azokból is csak a főszereplők és a rendező, minden más infóért pedig az imdb-re irányít minket a szoftver. Szerencsére ilyen gond nincsen a MyCoollection-nel, jelenleg 56021 filmet tartalmaz, és minden induláskor ellenőrzi, hátha valami újjal bővült a lista. Természetesen nem csak szövegként látjuk az adatokat, hanem valakire kattintva a további munkáit is megnézhetjük.

A filmek mellett sorozatok is helyet kaptak a rendszerben. Itt már nem vizsgázik olyan jól a program, csak a legfontosabb szereplők vagy az első néhány évad emberei (pl.:24) találhatók meg. Ráadásul külön nem tudunk keresni a sorozatokra, így például a Lost elővarázsolása egy 205 darabos listából már nem olyan vicces. Segítségünkre lehet, hogy nagyon sok filmhez van borítókép, viszont a keresés eredményeit csak ABC sorrendben mustrálhatjuk, így marad a bősz görgetés.   

A filmek között elvétve magyar műremekeket is felfedezhetünk, de ne várjunk adatoktól roskadozó lapokat, általában csak egy címet kapunk. Persze, ez nem sok embert érint meg komolyabban, hiszen általában a hollywood-i (rém)álomgyár csodáitól roskadoznak a polcok, de ha már van egy ilyen gyűjtőprogramunk, akkor abban mindennek benne kéne lennie. Persze nem esik le az ujjunk(ról a gyűrű) egy kis gépeléstől, de tudomásul kell vennünk, hogy az adatbázisba nem lehet belekontárkodni. Ez egy szempontból érthető, másrészt rosszul mutat a Miniszter félrelép "Out of Order<A miniszter félrelép>" címmel.

Ha viszont megvan egy film, akkor kibontakozik a program valódi ereje. Amellett, hogy tartalom, rendező, szereplő, producerek is szerepelnek az adatbázisban még kapunk imdb értékelést, Youtube-ról trailert. Emellett, ha egy film a kivánságlistánkon szerepel, akkor kis álombubokékos ikont pakolhatunk mellé. A kölcsönadott filmjeinket is számon tudjuk tartani a programmal, csak rá kell kattintani a loan gombra, aztán megadni, hogy éppen kinél porosodik a lemezünk. Ezen kívül van egy "ordered" ikonunk is, de ennek sok értelme nincsen, ha már megrendeltem valamit, akkor arra a néhány napra, amíg kiszállítják, minek pakolnék mellé külön ikont.

A személyeket és a filmeket magunknak is értékelhetjük, és ezeket az értékelések meg is jelennek a listában mellettük, mely szerint szűkíthetjük is a keresést.

A programban szerepel egy csomóféle amerikai kiadása a filmeknek, szóval, ha egy ilyenünk lenne, akkor csak böknünk kell és már a sajátok között is szerepel az alkotás. Amennyiben pont nem találjuk meg a magyar kiadást(amire kifejezetten nagy esély mutatkozik), akkor egy egyszerű felületen ki kell töltenünk, hogy milyen nyelvek,felirat, hangsávok, extrák vannak a lemezen, aztán egy könnyed Add gombra kattintás után már minden szempontból magunkénak tudhatjuk a filmet.

Az új verzió egyik újdonsága, hogy a filmekhez videó fájlokat rendelhetünk. Így, ha drága pénzen megvásárolt kedvenceinkről biztonsági másolatot tárolunk a számítógépen, mondjuk aviban, akkor nem kell őket előkeresni egy isten háta mögötti mappából minden alkalommal, hanem csak a MyCoollection-ben a film melletti play gombra kattintva indíthatjuk a műsort.

Szemöldök ráncolás

Azon hogy nem lehet beleírni az adatbázisba, még ész érvekkel túl lehet lendülni, de az, hogy a program elég gyakran megborul és lefagy, már kevésbé vicces és torelálható feature. Aztán arról sem szabad megfeledkezni, hogy csak az adatlapokon működik a sorbarendezés, a keresési listában nem, így ez egy pöppet körülményes néhány esetben.

Ítélet

A szoftver működése alapvetően jó, valószínűleg a frissítések után kevesebb lefagyást fog produkálni, szóval már csak a minél jobb adatbázisban kell reménykedni. Érdekesség, hogy a Taxi-ra keresve Luc Besson filmjéből csak a 2., 3. és 4. részt ismerte, az elsőről jótékonyan megfeledkezett. Amúgy is, ne várjuk tőle, hogy imdb mélységű adatokkal rendelkezzen, például Quentin Tarantino Helyszínelők rendezési sincsenek benne, de talán nem is ezt várjuk egy ilyen ingyenes programtól.

Aki film katalógus programot akar használni, az nyugodtan próbálja ki a MyCoollection-t, valószínűleg meg lesz vele elégedve.

MyCoollection Letötlés   

1 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes multimédia

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr91404282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronald 2011.12.06. 15:07:04

Én kipróbáltam. Hááát, több is-kevesebb is, mint ami nekem kéne.

Én csak a filmjeimet szerettem volna rendezni, illetve az általam beírt/bemásolt infókkal (pl. a port.hu leírásokkal) ellátni , illetve kereshetővé tenni.

Hát ez nem az a progi, amivel ezt meg lehetne csinálni.

Cserébe viszont nyújt ezer olyan dolgot - amire egy háztáji júzernek nem biztos, hogy azonnali szüksége lehet.

Káááárrrrr..............
süti beállítások módosítása